Fredag 10 februari 2012

Vi missade att göra en riskanalys, innan vi gjorde testet med skolans ris, i tisdags!
Med facit i hand inser vi att vi borde ha gjort det. Resultatet blev inte helt bra. Det fick lite större konsekvenser än vi hade räknat med.
Idag var det ris i skolan.
- Han behöver inte, sa Kalle och ville inte ta ris till maten. Innan vårt test var tallriken alltid ordentligt fylld med ris, när det serverades i skolan.
Vi får hoppas att det går över med tiden!Sen några veckor tillbaka har Kalle med sig sin legobåt (som numera heter Nimbo) till badet på fredagar med skolan. Båten byggde han för en månad sen, 12 januari.

Det första Kalle gjorde idag när han kom hem från skolan var att ta upp Nimbo från ryggsäcken.
På en gång såg han att det saknades en pytteliten legobit som skulle sitta vid trampolinen vid poolen på övre däck. Den fanns ingenstans i ryggsäcken.
KATASTROF!
- Å nej ... kanske i badhuset, sa Kalle.
Vi hämtade en ny likadan legobit och visade Kalle att vi kunde fixa båtens trampolin.
- Den är fel, sa Kalle. Det var inte precis rätt bit. Den såg likadan ut, men den rätta låg i badhuset. Han vankade av och an, väldigt rastlös. Det var väldigt, väldigt jobbigt!
- Måste åka badhuset, sa Kalle.
Vi ringde till Kalles lärare som trodde att den i alla fall inte låg i vattnet i poolen, utan kanske hade trillat av i duschen eller i omklädningsrummet.
Vi bestämde tillsammans med Kalle att han och pappa skulle åka till badhuset när pappa kom hem.
Kalle nöjde sig med det, han förstod.
När pappa lite senare kom hem, tog han med sig båten (som  fortfarande hade den felaktiga biten kvar vid trampolinen) till Kalle. Kalle studerade trampolinen med den felaktiga legobiten.
- Men ... ååå ... han hämtat badhuset? frågade Kalle.
Pappa tittade fram och tillbaka på oss alldeles förvirrad över vilket svar han skulle ge. Det var rätt bit om man tittade på formen, men det var inte den biten som troligtvis hade trillat av i badhuset.
- Ja, svarade pappa försiktigt till slut.
- Ååå ... bravo! sa Kalle och blev väldigt nöjd att båten var komplett igen.
Vi erkänner, vi lurades, fy skäms, men slutresultatet var detsamma! :-)


Kommentarer
Postat av: jörgen

I dag den 12:e var första dagen då Marcus accepterade ost på sin smörgås han till och med bet på den,även fast osten tillslut kom ut (inte smörgåsen)är det en milstolpe,att ta något nytt i munnen.måste få dela med mej om det!Jätte roligt!

2012-02-12 @ 21:12:29
Postat av: Lena

Åå, vad roligt! Verkligen en milstolpe. Även om han inte åt av den så accepterade han den och det är stort. Heja Marcus! :-D

2012-02-12 @ 22:56:41
URL: http://kallesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0