Onsdag 29 juli 2020

Idag gjorde hela familjen något vi inte har gjort förut - och Kalle var riktigt bra på det. Vi tog en runda på en discgolfbana, alltså en bana med 18 korgar att pricka med frisbee. Banorna var mellan 100-150 meter långa och vi som är helt ovana fuskade lite och gjorde dem kortare. Kul aktivitet som passade alla!
(null)Torsdag 24 juli 2020

Idag tränade Kalle på det som han tycker är jobbigt - att få sand på fötterna. Vi skulle inte bada utan bara doppa fötterna. Det gick riktigt bra!

I sanden fanns en del stenar. Kalle kände hur det ibland stack till under foten när en sten hamnade tokigt. Han relaterade känslan till något han mycket väl känner igen: 
- Det känns som att gå på Lego! 
(null)
(null)
Idag fick han också en mysstund när han fick hålla den 2 månader gamla kattungen!
(null)


Söndag 19 juli 2020

Idag blev det ett kvällsdopp i kallt vatten, men det var varmt i luften. Kalle tackade artigt nej tack. Anledningen: det kommer sand på fötterna = jätteläskigt. Storasyster Maja behandlade hans fobi genom att hålla upp sin fot med sand på så han såg den och förklara att det går bort när det torkar! Nja, det är inte hans grej!
(null)
(null)Torsdag 16 juli 2020

För någon månad sen kom en faktura från Kronans apotek, från Klarna till Kalle. Någon hade kapat hans identitet och beställt produkter i hans namn. Vi har till slut lyckats få bort fakturan och spärrat köp från Klarna. Skönt!

Med det i bakhuvudet blev vi lite oroliga idag när det kom ett paket i en grå liten påse i brevlådan adresserat till Kalle. Hade det hänt igen, att någon beställt i hans namn? 
(null)
Han öppnade paketet och vi blev alla lättade. Det var bara reklam från Gillette! Puh!!
(null)


Lördag 11 juli 2020

I tisdags var Kalle till Syncentralen för att hämta sina nya glasögon. 
(null)
För 5 år sen fick han sina första glasögon. Då sa optikern att han skulle använda dem när han "höll på med iPaden och sånt". Kalle som tar allt bokstavligt har använt dem när han haft iPaden trots att han borde haft dem när han läste, skrev eller gjorde annat på nära håll. Det har inte hjälpt att vi har sagt att det är bra om han har dem mer. Vi hade berättat för optikern att det var viktigt att hon sa att hans syn har blivit sämre och att han behöver ha dem hela tiden. Det lyckades och nu har han haft dem på sig i 5 dagar!
(null)


Tisdag 7 juli 2020

Idag bad Kalle om att få gå till "Coopen", som han säger. Han hade fått veta att det fanns en Minecraft-tidning där som han ville ha. 
(null)
Det är så häftigt att se att han tar sitt nya, vuxna liv på allvar. Det första svåra var att välja vanlig kassa eller snabbkassa. Han valde snabbkassa. Han löste på displayen och gjorde som det stog. När det var dags för att slå koden till bankkorten, var han väldigt koncentrerad. Det gick vägen och nu är tidningen hans! 
(null)


RSS 2.0