Onsdag 31 mars 2021

Klarar du att lösa Kalles rebus?
(null)
Kalle + anka = Kalle Anka. 
Så klart!

Söndag 28 mars 2021

Kalle har ett skämt han gillar skarpt. Idag när vi spelade "vänd-tia" passade det!
En bit in i spelet la Kalle en ruter åtta. Vi passade på att säga det han skrattar lika mycket åt varje gång.
- Kalle, hur många huvudstäder finns det i Kanada? frågade vi. 
- Åtta va? (Uttalas som Ottawa), svarade Kalle och skrattade.
(null)


Söndag 21 mars 2021

Idag var Kalle på restaurang med sin kontaktperson Henrik. När han var där skickade han en Snapchat-bild på sin mat till vår Snapchat-grupp "Familjen". Det var första gången han skickade en bild till oss!
(null)
Vi svarade ganska snabbt på bilden och skrev att maten såg god ut. Han såg vårt meddelande först när han kom hem. Han såg förvånad ut:
- Va ... det fungerade .... ni såg min mat!

Lördag 20 mars 2021

Så här såg vår bordsalmanacka ut idag:
(null)
Kalle såg den, funderade en stund och gjorde sen ett aktivt val och la almanackan på ena sidan: 😄
(null)



Onsdag 17 mars 2021

Idag öppnade sig en helt ny värld, ett nytt sätt att kommunicera! Kalle hittade typsnittet Wingding, som bara består av symboler. Han skulle göra ett tryck på en tygkasse och testade alla möjliga intressanta ord med typsnittet. Minecraft, Netflix, Nintendo, Super Mario, Disney+ och många andra. Till slut bestämde han sig för det här ordet:
(null)Om du har svårt att läsa Wingding så kan Kalle hjälpa till att översätta. Det står: Disney+

Tisdag 16 mars 2021

Att vara elev är inte alltid lätt. Att hela tiden matas med uppgifter av varierande svårighet kan vara en utmaning. Kalle arbetade klart med sina matte-uppgifter efter mycket pust och stön, det hade varit svårt. Det var en skön känsla att det hade gått bra. Han hade nog inte räknat med att läraren skulle ge honom ännu lite svårare uppgifter. Lite tveksam började han ändå med de nya, lite svårare uppgifterna. När han bara hade några tal kvar så utbrast han: 
- Jag överlever det omöjliga!
(null)


Söndag 7 mars 2021

När det gäller Super Mario har Kalle full koll! Han kan hitta Mario på de mest underliga platser. Idag fanns han visst i dagens bild i vår bordsalmanacka! 
(null)

(null)


Måndag 1 mars 2021

Han måste ha längtat till våren, han som inte gillar kallt och snö. Det absolut första han gjorde var att byta årstid och datum till vår och 1 mars på almanackan. Vi får hoppas att våren inte blir nyckfull, är det vår ska det vara vår. Det förstår väl vem som helst! ☀️
(null)


RSS 2.0