Måndag 31 december 2018

Idag kom 3 lånehundar till oss, Sally, Sandy och Betty, när deras husse och matte skulle på nyårsfirande. Vår egen Rosie är livrädd för alla smällare så för henne är det bra med sällskap. Kalle samlade ihop hela skaran i sitt knä. 
- Rosie (längst till vänster) är ett lejon ... Sandy (trea från vänster) är en råtta ... Betty (längst till höger) är en varulv ... Sally (tvåa från vänster) ... är ... tja ... hon är bara en tant! rabblade Kalle.
- Det är mina damer! fortsatte han.
Han myser!
(null)
Söndag 30 december 2018

Idag gav Kalle en lektion i hur man ska göra om det är kallt ute. Det handlade inte om att klä sig varmt, hoppa och studsa eller ta på mössan. Det var mycket enklare än så:
- Man bara kramar sig ... så, förklarade han. 
Lätt som en plätt!
(null)


Lördag 29 december 2018

Vilken fin gest! Idag frågade Kalles kontaktperson Henrik om han kunde komma och hälsa på. När han kom hade han med sig ett paket till Kalle. Det visade sig att det var en likadan mugg som Kalle hade fått av storasyster Maja i julklapp. Det var en Super Mario-mugg som är svart när den är tom och blir blå när det är varm dryck i den. Nu är han helt plötsligt ägare till två Super Mario-muggar. Dubbelt så bra!
(null)
(null)


Fredag 28 december 2018

Idag var vi hos Kalles mormor Ann-Marie som bjöd på fika. Förutom mormor var moster Susanne med familj och morbror Mats med.
(null)
Trots saft och många sorters kakor, så fanns det något som var viktigare. Han föredrog läsfåtöljen där han kunde läsa sina Minecraft-tidningar i lugn och ro. Fika hoppade han över helt och hållet!
(null)
(null)


Torsdag 27 december 2018

Vi har kapitulerat! Det är lika bra han får som han vill. Länge, länge har han försökt fixa det jobbiga utan att ta nya varje gång, men idag fick han dubbel uppsättning redan från start!
Det handlar om bestick!

Varje gång han äter fiskpinnar så har han diskat, torkat av och på miljoner olika sätt försökt få besticken "kladdfria". Det får absolut inte vara majonnäs kvar på dem när han ska äta potatis! Idag fick han två uppsättningar bestick från start. Så nöjd! 
(null)
Rosie fick också mat!
(null)
(null)


Onsdag 26 december 2018

Idag hade storasyster Maja språkkurs med Kalle. Vid lunch försökte hon lära Kalle ordet stearin. Han tyckte det var ett konstigt ord, men upprepade det några gånger. Vid kvällsmaten frågade hon igen om han kom ihåg vad materialet i ljus heter.
- Eeh ... göra vin? svarade han osäkert. 
Maja hämtade ett papper och skrev ordet stearin så han kunde se det. 
- Tack! sa Kalle som när han såg ordet, kunde säga det rätt. Vi tyckte i och för sig att "göra vin" var roligare!
(null)


Tisdag 25 december 2018

Juldagen = dagen få julklapparna ska testas. Kalle var väldigt målmedveten idag, med att packa upp sina julklappar, placera dem på rätt ställe och att testa dem. Han valde idag att sätta på sig julklappströjan med Super Mario och läsa hela Minecraftboken innan han gjorde det han ville helst av allt - spela Minecraft-spelet på Nintendo Switch! Vilken lycka!
(null)
(null)
(null)


Måndag 24 december 2018

God jul önskar Kalle!
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Söndag 23 december 2018

Dagen före dopparedagen!! Det sista pysslet är klart, de sista julklapparna är inslagna. Nu kan det bli julafton!
(null)
(null)


Lördag 22 december 2018

Idag köpte vi och klädde julgranen. Det är verkligen fascinerande att se hur avslappnat ointresserad Kalle är av att fixa sånt här. Han lägger sig i soffan och tittar inte ens på när vi andra sätter dit belysningen.
(null)
När vi sen säger till honom så är han med och hänger upp kulorna. Inga problem, bara ganska trist! 
(null)
(null)Fredag 21 december 2018

Idag var det julavslutning i skolan. Först stod det i adventskalendern att de skulle göra en dans.
- Aldrig i livet! sa Kalle. 
Efter det skulle de leka en lek med en tärning. Om man fick en sexa skulle man sätta på sig mösss och vantar och försöka öppna godis med papper på. Kalle visade tydligt sitt missnöje över den konstiga leken. Hur missnöjd han än var i början så var han nästan på en gång med i leken, förutom att han vägrade äta godiset han öppnat. Han skänkte med glädje de öppnade godusbitarna till mer sugna! 😄
(null)
(null)
Här har han lämnat små blommor till sina lärare, fått sitt betyg och ett fint kort. Nu är det jullov!
(null)


Torsdag 20 december 2018

Idag var det sista vanliga skoldagen för i år. Imorgon är det julavslutning och sen är det jullov till 8 januari. Som traditionen har blivit, skrev Kalle god jul-kort till lärarna. Numera krävs det inte förberedelse ett par dagar eller övertalning. Han gjorde det snabbt, lätt och han blev mest nöjd över att det gick så fort!
(null)
(null)
(null)


Onsdag 19 december 2018

Idag ville Kalle visa oss ett YouTube.klipp med jultema - The Nightmare Before Christmas Mash-up:
Han var väldigt fascinerad över filmklippet. Ingen av oss visste vad ordet "mash-up" betyder, men nu vet vi. Kalle förklarade så här:
- Det betyder att man blandar spel ... från olika ... det är Minecraft blandat med Nightmare Before Christmas!
Man lär sig något nytt varje dag!

Tisdag 18 december 2018

Vad gör du om du får frågan "vill du ha en kopp te?".
Antagligen känner du efter om det skulle vara gott eller om du är nöjd ändå. Då funkar nog de allra flesta!
Kalle däremot tar emot frågan tittar på sin armbandsklocka, värderar tiden och bestämmer sen om han vill ha eller inte. Vi har kommit på att gränsen går vid 20.30, efter den tiden vill han inte ha! Spännande att vi tänker så olika!
(null)


Måndag 17 december 2018

Igår kväll, när Kalle la sig, var hans pappa fortfarande bortrest med jobbet, som han varit hela förra veckan. I morse hade hans pappa kommit hem och var den som väckte honom. Det var nog världens bästa väckarklocka. Sällan har han varit så lättväckt och blivit så glad av att bli väckt! 

Dessutom var marken helt vit när han vaknade:
(null)Söndag 16 december 2018

Han såg lite avvaktande och bekymrad ut när han ställde den - för honom - svåra frågan:
- Måste jag adventskalender med choklad?
(null)
Han hade inte öppnat lördagens eller söndagens lucka och vi hade undrat lite varför. Efter lite motfrågor förstod vi att han inte vill ha en kalender alls. Vi känner oss lite dumma som bara tog för givet att han ville ha den, precis som de flesta brukar vilja. Självklart behöver han inte öppna fler luckor!
(null)
Lördag 15 december 2018

Oj, vad svårflirtad han är. Det är svårt att hitta på saker som Kalle gillar. Idag gjorde vi julgodis och pepparkakshus. Kalle föredrog att läsa Minecrafttidningar. Vi gjorde Kalles storasyster Mimmis hus, som han kollade in men inte ville vara med och göra.
(null)
Det finns en sak som han aldrig säger nej till - att gå ut med Rosie. 
(null)


Fredag 14 december 2018

- Ok ... är du med? undrade Kalle och formade handen till ett A.
- Han bor i en ananas i havet. A ... är det Svampbob fyrkant? B ... är det Bläckvard? C... är det Patrik? D ... är det Herr Krabba?
Som tur var kunde vi svaret:
- Det är Svamp Bob!
- Bra, ni kan frågesport ... samma som på TV, sa Kalle. 
Han var nog inspirerad av Postkodmiljonären som stod på i bakgrunden!
(null)


Torsdag 13 december 2018

Kalle var mycket koncentrerad på det han tittade på i mobilen. Plötsligt kom han på något, stängde av mobilen och la den i sitt knä,
(null)
Kan du höra ljud från mina hörlurar? undrade han.
- Nej, jag hör inget. Varför frågar du? svarade jag.
- Eeh ... inget ... det är pinsamt, svarade han. 
- Är det hemska saker som blod och knivar och sånt? frågade jag som började ana att det var något "föräldraförbjudet". 
- Nejdå ... det är bara musik! sa Kalle.
Det visade sig vara ett klipp med tecknad MrBean och hög musik. Den här gången var det inte så farligt 
(null)


Onsdag 12 december 2018

Idag var det öppet hus i Kalles klass. Vi familjer fick titta på saker våra barn gjort och blev bjudna på fika eleverna bakat. Kalle visade stolt upp ett rum han hade gjort med lite hjälp. Det var tillräckligt fint för att inte ge bort i julklapp - han ville behålla det själv.

Tre lussebullar och en pepparkaka fikade han. Det måste vara hela hans fikaranson för flera månader, han som oftast tackar nej till fikabröd!
(null)


Tisdag 11 december 2018

Det är alltid lika kul att höra hur Kalle formulerar meningen, när han ska tacka för maten. Idag sa han:
- Tack för en halv potatis, träd och höna!
Det han åt var hälften av den stekta potatisen, broccoli och kycklingfilé. Samma, men på olika sätt!

Igår hade han ingen koll på vad en stjärngosse är. Idag ritade han den här med några snabba streck:
(null)


Måndag 10 december 2018

Vad tokigt det kan bli! När Kalle satt vid matbordet såg det ut som adventsstjärnan stod på hans huvud.
- Du är en stjärngosse! tecknade vi till honom.
Han svarade med tal, kanske för att kolla om han uppfattat tecknen rätt.
- Va ... är jag en stjärnman?
Gosse, man eller pojke tecknas lika, så det kan vara klurigt att uppfatta rätt! 😊
(null)


Söndag 9 december 2018

Plötsligt händer det! Vi fick oväntat besök! Besöket hade plockat ihop en påse med Kalle Anka-tidningar. Kalle såg så förvånad ut när han fick påsen, drog upp tidningarna med förväntan, tvärvände och gick upp för att läsa på en gång! Han får aldrig nog av sin namne!
(null)
(null)
(null)


Lördag 8 december 2018

Ikväll var vi hemma hos familjen som har taxen Hasse, som  i ibland är hundvakt åt. Kalle hittade bästa fåtöljen och fick en Kalle Anka-pocket. Hasse ville inte stanna i Kalles knä.
(null)
Under kvällen läste Kalle ut hela pocket-boken. Det var speciellt en sida han gillade mycket. Det var Björnligans släktingar med alla möjliga nationaliteter. Det allra bästa var att det fanns en stor karta på väggen. Flera gånger under kvällen pekade han ut länderna där Björnligans släktingar bodde. Tyskland, Kina, Ryssland, Japan, Mexiko, Grönland, Frankrike och några till. En bra geografi-lektion på egen hand!
(null)
(null)
(null)


Fredag 7 december 2018

Snö! Vitt! Vinter!
- Visst är det mysigt med snö? frågade vi.
- Nej! sa Kalle helt kort. 
Det är verkligen inte hans favoritårstid!
- Det är rätt ... det ÄR vinter, fortsatte han.
December=vintermånad=ska vara snö.
Det trista är att snön nog är borta till imorgon!
(null)


Torsdag 6 december 2018

Årets önskelista är en utmaning för oss. Den sista saken på listan är retro handkontroller till Nintendo Switch. Utmaningen är att de inte säljs i Sverige och att de säljatartas i december i USA om man är med i Nintendoklubben. Tur att han kunde skriva om sin önskelista! 😄
(null)
(null)


Onsdag 5 december 2018

Efter kvällsmaten öppnar Kalle dagens lucka på chokladkalendern. Han skulle ALDRIG öppna den före maten. Det är en av alla hans egna regler.

- Är det choklad eller är det ett tåg, frågade vi när han öppnat dagens lucka. En knasig fråga där båda svaren skulle kunna vara rätt.
- Det ör ett tåg! svarade Kalle bestämt. Han sa att det är choklad bakom alla luckor, men bara ett tåg så därför var det ett tåg. Så kan man tänka!
(null)
(null)


Tisdag 4 december 2018

Nu prickar vi av färdigheter på löpande band. Överhandsknop i söndags och knyta skosnören idag! 😄
(null)
(null)
(null)
(null)Måndag 3 december 2018

Varje gång den ena hörapparatens batteri tar slut, men inte den andra, har det blivit konflikter med Kalle. Han har vägrat byta batteri i bara en hörapparat. Han har inte heller kunnat byta i båda innan båda är slut. Återvändsgränd minst sagt!

Idag kom han och såg ganska nöjd ut när han berättade att det ena batteriet var slut och att han ändå tänkte byta i båda. Han hade förlikat sig med tanken!
- Tack och lov ... jag blev inte ens arg! sa han glatt.
_________
Idag "byggde" han ett hus i skolan. Perfekt krypin!
(null)

(null)


Söndag 2 december 2018

Idag hjälptes vi åt att fixa snören på 50 talgbollar till fåglarna, som vi ska hänga upp i utegranen. Kalle var med och trädde i de röda snörena och gjorde knutar. Två gånger visade jag honom hur man gör en överhandsknop, sen provade han själv. Han var superkoncentrerad och lyckades efter många försök få till en knut, även om den kanske inte satt så att bollen går att hänga upp. Han gjorde fem bollar, när jag gjorde 45. Det var svårt, men han gav inte upp!
(null)
(null)
(null)


Lördag 1 december 2018

Ibland lyckas vi få Kalle att våga smaka för honom nya saker. Idag köpte Maja varm choklad. Efter mycket övertalning lyckades hon få Kalle att våga smaka. 
- Va ... det smakar som choklad! utbrast han förvånad. Det fick godkänt!
(null)
Resten av bilresan "stängde" han ner och sov!
(null)
Det blev mer choklad idag. Första dagen på årets chokladkalender.
(null)


Fredag 30 november 2018

Hela familjen var hemma ganska tidigt idag. Lyxigt att kunna ta en eftermiddagsfika tillsammans. Vi såg hur Kalle höll upp sin läskburk i luften, kikade med ena ögat och skrattade själv åt det han gjorde.
- Jag ger Rosie, förklarade han.
Man kan roa sig på många sätt!
(null)


RSS 2.0