Fredag 25 september 2020

Idag hade Kalle något skolan kallar för "kök".  Någon fredag i månaden är några elever i skolans restaurangkök och får laga mat och baka. Idag var Kalle där och de bakade rulltårtor. Allt gick bra, men när det var dags att bre på sylt tog det stopp. Enligt Kalle ska sylt vara på pannkakor, inget annat. Han fick sin vilja igenom och kakan rullades ihop till en rulltårta utan smak. Kalle var nöjd, men smaka ville han inte!

I vanliga fall brukar eleverna få ta hem en liten del av det de bakar. Resten brukar de lägga i personalrummet till lärarna. De måste ha tyckt att de inte kunde bjuda på rulltårta utan fyllning, så han fick med sig allt hem. 
(null)


Söndag 20 september 2020

Kalle är oftast inte särskilt pigg på att vara med och hjälpa till med olika sysslor. Han gör det vi ber honom om, men kan han välja så avstår han gärna. Det finns några saker som han alltid vill göra, som att ta upp vår båt inför vintern. Han var med och lyfte upp den ur sjön och upp på släpvagnen. Att få sitta i båten när den drogs av bilen är nog det roligaste! 
(null)

(null)

(null)


Torsdag 17 september 2020

Idag på svenskalektionen arbetade Kalle med läsförståelse. Han skulle svara på en fråga om vad morfar gjorde. Han skulle egentligen skriva att morfar snarkade, men det blev lite tokigt! 😄
(null)


Tisdag 8 september 2020

Kalle har alltid, ända sen han lärde sig att skriva, använt stora bokstäver när han skriver. Idag på engelskalektionen skrev han svar på några frågor, som vanligt med stora bokstäver. Maja, hans assistent, började utmana Kalle:
- Kalle när du läser så läser du små bokstäver men du skriver alltid med stora bokstäver. Skulle du kunna prova att skriva meningarna du har kvar, med små bokstäver? 
Kalle muttrade lite, han ville fortsätta skriva som han brukar. Efter lite övertalning började han skriva med små bokstäver. Det gick jättebra! 
Efteråt var han nöjd att han hade klarat av det. Hans reflektion över det som hänt var verkligen mitt i prick:
- Förut skrev jag som Duplo, men nu skriver jag som Lego!
(null)
Han säger att han ska fortsätta skriva med små bokstäver, han är vuxen nu! 😊

Onsdag 2 september 2020

Kalle gick till slut med på att skaffa Snapchat. Vi använder appen i familjen som en gruppchatt och vi vill att Kalle ska vara delaktig i sånt som vi andra "pratar" om. Motvilligt laddade han ner appen för ett tag sen!

Idag skickade jag en bild på hur någon har skrivit "DU FÅR LEDIGT IDAG" med plastmuggar instuckna i ett stängsel.
(null)
Kalles reaktion och svar på bilden var mitt i prick! 😄 
(null)



RSS 2.0