Söndag 31 oktober 2021

Idag firade vi Kalles storasyster Majas födelsedag. Hon fyllde 22 år. Kalle var med och poserade framför kameran och varje gång höll han fram sina händer med fredstecknet, med två fingrar i luften på varje hand. Vi undrade såklart varför han gjorde så. 
- Det är två och två … det blir 22 … Maja fyller 22 år, svarade Kalle. 
Såklart det var därför!
(null)


Söndag 24 oktober 2021

Visst ville han vara med och göra lyktor av pumpor! Utan betänketid ritade han ett ansikte av former i en blandning mellan Lego och Minecraft. 
(null)
Att tömma pumpan på sitt innehåll är lite slemmigt, det syns på honom att det är lite obehagligt.
(null)
Nöjd över resultatet!
(null)


Söndag 17 oktober 2021

Vi har i alla år haft dialog med Kalle om vad vi ser när vi är ute. Vi pratar om höga träd och vackra blommor, om fina eller annorlunda hus, om himmel och hav, vi pratar om allt vi ser. Det var nog att Kalle är van att vi pratar om det vi ser som gjorde att han blev lite fundersam:
- Va … visst är det vackert … eller? sa han och syftade på grannens otroligt fina vildvinsbuske som är riktigt höstfin.
(null)



Lördag 9 oktober 2021

Idag var Kalles farmor Rose-Marie, faster Kerstin och kusin Jennifer med familj hos oss. Till lunch åt vi lasagne som Kalle helt nyligen har börjat äta. Det är ingen favorit men det är ok. 
- Varför ger du mig lasagne idag? Det är inte måndag! frågade han lite buttert.
Vi förstod inte vad han menade med att det inte var måndag, men efter att ha pratat en stund klarnade det. Katten Gustaf älskar lasagne. Det gör inte Kalle. Katten Gustaf hatar måndagar. Kalle känner att mindre god mat helst ska ätas på måndagar, Katten Gustafs hatdagar. 
Trots att det inte var måndag så åt han och verkade nöjd.
(null)


RSS 2.0