Torsdag 30 april 2020

Inte visste vi att han kunde skriva så poertiskt! Uppgiften i svenska var att titta ut genom fönstret och skriva en dikt om det man ser. Det här är vad Kalle såg: 
(null)
Och så här fin blev dikten som han skrev helt själv: 
(null)Söndag 26 april 2020

Idag fick Kalle göra ett val: årets första dopp i vårt utespa eller en cykeltur med hans nya trehjuling. Valet var lätt: han ville cykla! 

Det Kalle tittar på när han är ute är alla hundar. Idag tittade han också på fåglar. 
- Det där är änder, sa jag. 
- VA! Heter de ändor, skrattade han och klappade på sin ända. 
(null)


Söndag 19 april 2020

Idag träffade Kalle sin kontaktperson Henrik för första gången på drygt en månad. På söndagar brukar de ofta gå till badhuset eller äta på restaurang. Nu i Corona-tider nöjde de sig med en promenad. Kalle var nöjd när de kom tillbaka. 

På kvällen bjöd Kalles storasyster Maja på grillade hamburgare. Mysigt! 
(null)


Måndag 13 april 2020

Idag var Kalle med och beskar vårt äppelträd. Det har nog aldrig tidigare varit så välbeskuret, som i år. Vartenda gren som pekade det minsta lilla uppåt, klippte han. Vi får hoppas trädet kan hitta kraft långt därinne så vi kan få goda äpplen i år, trots den lite tuffa behandlingen idag! 
(null)

(null)


Torsdag 9 april 2020

I många år har vi cyklat tandemcykel med Kalle. Han kan cykla själv, men vägrar eftersom han ramlade när han svängde, en gång i början. Att cykla tandemcykel kräver mod, balans och is i magen. Kalle hjälper inte till, utan sitter bara. Att stanna vid en trafikkorsning blir ett äventyr. Det är verkligen en utmaning! 

Idag kom vi på att Kalle skulle kunna prova att cykla på sin farmors trehjuling för vuxna. Kalle var med på att testa. I cykelkorgen la vi två matlådor som vi skulle leverera till hans farmor, nu när hon inte kan äta hos oss.
Provturen gick riktigt bra! 

- Att cykla trehjuling är inte farligt! sa han när vi hade provåkt en lång sträcka. 
Kul!
(null)Onsdag 8 april 2020

Så roliga missförstånd det kan bli! 

Idag kunde vi hämta Kalles nygjorda id-kort hos Polisen. Han tittade länge på det lilla plastkortet. 
- Är det ett i..e...ko..? frågade han och tecknade som tur var tecknet för "igelkott" samtidigt. 
Han hade hört och trott att vi sa igelkott när vi sa id-kort. Det hörs samma vokaler i båda orden, men några konsonanter skiljer sig åt. Jag bokstaverade ordet id-kort och visade också tecknet, så nu vet han.
För oss kommer id-kort för alltid att heta igelkott! 😄
(null)


Måndag 6 april 2020

Det är en del att ordna med när man har fyllt 18. Idag åkte vi till Polisen för att skaffa ett ID-kort till Kalle. Alldeles innanför dörren till polishuset fanns ett anslag "Kallelse till förhör". Kalle såg på en gång sitt namn i rubriken och undrade om "tavlan" var till honom! 
(null)


Onsdag 1 april 2020

Idag var Kalle till skolsköterskan för ett hälsosamtal. Innan samtalet hade han fått fylla i en hälsoenkät som de utgick från i samtalet. Det hade gått bra. Kalles sammanfattning var: hon sa att jag är smal och att märket på kinden kan vara svamp!

På kvällen förberedde vi mat till Kalles luncher, så det bara ska vara att värma imorgon och på fredag. När han precis ätit sin kvällsmat, såg han de två tallrikarna på köksbänken. 
- Va! Mer mat! sa han förvånat. 
Vilket perfekt tillfälle för ett aprilskämt! 
- Jo, du vet skolsyster sa att du är smal så vi tänker att du ska få kvällsmat tre gånger på kvällarna. Du har precis ätit, nästa gång blir klockan 7 och sista klockan 8. Det blir väl bra?
Det var roligt att se att han inte riktigt visste vad han skulle tro, han tittade fram och tillbaka på oss, han skrattade och blev allvarlig om vartannat. 
- Är det ett bus? frågade han. 
- Ja, det är ett aprilskämt, svarade vi. Ett riktigt lyckat sånt!
(null)


RSS 2.0