Tisdag 28 februari 2017

Oj, vad han har längtat. I ett par veckor har han pratat om det, flera gånger varje dag. Han har pratat om det mer än han brukar prata om julafton. Sista veckan har han varje dag räknat dagar som är kvar.

Vad han längtar till? Jo, månaden mars!
Varför? Tja, det kunde han inte riktigt förklara själv. 
- Jag måste fråga ... blir det mars om snö kvar? undrade han lite oroligt.
Aha, det kan vara längtan till våren! 😊


Måndag 27 februari 2017

Som tonårsförälder brukar många fasa sig över hur deras ungdomar strör saker omkring sig. Speciellt golvet brukar "tapetseras" av provade kläder, smutsiga kläder, halvtomma chipspåsar och annat smått och gott. För Kalle är det helt främmande att lägga kläder och annat på golvet. Så här ser det ut när han har bytt kläder till pyjamas:Söndag 26 februari 2017

Hundarna som kom igår var kvar till idag. Kalle var populär vid lunchen:

Han har aldrig tidigare haft så hängiven publik när han har hoppat studsmatta.

Han var stolt när han fick gå med den största hunden, Dalgo.

Efter promenaden var det bus på tomten. Vem som hade roligast är omöjligt att svara på!

Vilken bra kompis!


Lördag 25 februari 2017

Vilken lyx-mysdag! På förmiddagen kom 2 hundar, Dalgo (irländsk setter) och Hasse (kanintax). Vi har varit hundvakt hela dagen och de ska sova kvar till imorgon. 

Kalle har njutit av deras sällskap. Hundar pratar precis lagom mycket, kräver precis lagom mycket och låter  honom mysa med dem. Perfekt!


Fredag 24 februari 2017

Idag åt vi skaldjursbuffé till kvällsmat.

 

Kalle tittade noga på en räka. Det syntes tydligt att han inte ville smaka.

 

- Är de från Hajar som hajar från Dream Works (den tecknade filmen)? undrade han allvarligt.

Bildresultat för shrimp from shark tale

 

Torsdag 23 februari 2017

Idag åt hela familjen lunch på en asiatisk restaurang. Eftersom Kalle inte äter något av det som fanns på menyn så hade vi tagit med en hamburgermeny till honom, som personalen lät honom ta med in. 

Han var väldigt nöjd över maten, men ifrågasatte starkt hur de kunde göra en så stor hamburgare till ett så litet bröd. 😊

En sak behöver vi aldrig någonsin be Kalle göra - tvätta händerna. På restaurangen tvättade han dem 3 gånger. Första gången efter hamburgaren, andra gången när alla pommes frites var uppätna och tredje gången efter läsken. Risken för tråkiga vintersjukdomar är liten!


När vi gick ut från restaurangen hittade Kalle ett par Lego Batman-glasögon. De fick tummen upp!


Onsdag 22 februari 2017

De senaste dagarna har Kalle hört märkbart sämre. Idag hörde han så dåligt att vi funderade på om han hade tagit ur hörapparaterna. Nejdå, de satt på plats. 

- Batteri slut på den ... inte på den ... jag väntar! förklarade han.
Han har alltså väntat på att batteriet ska ta slut i båda hörapparaterna innan han byter batteri. Problemet var lätt fixat och batterierna är nu bytta! 😊


Tisdag 21 februari 2017

I natt fick vi en decimeter snö, allt var vitt och fint mot den blå himlen.
Kalle var med och skottade snön på uppfarten. Bilen var viktig tyckte han. Vi hann i sista sekund stoppa honom innan han var på biltaket.
När uppfarten var färdig, kände sig Kalle inte klar. Han är ju alltid så grundlig.
Ska man ta bort snön, så ska man! Haha!
Studsmattan blev också befriad från det vita!
Mysigt med gnistrande snö och blå himmel!

Måndag 20 februari 2017

Idag på eftermiddagen fick vi problem. Jag och Mimmi skulle hämta Maja som var hos storasyster Denise, 10 mil bort. Kalle skulle tycka att resan var urtråkig eftersom vi tänkte passa på att shoppa, så vi ville att han skulle vara kvar hemma. Problemet var att vi behövde åka trekvart innan Kalles pappa skulle komma hem från jobbet. Efter en del funderande bestämde vi oss för att våga åka och låta Kalle vara ensam hemma den stunden. Han fick prata med pappa i telefon så att han visste hur han skulle göra om det skulle vara något.

- Går det bra om du är ensam hemma? frågade vi.
Kalle nickade.
- Jag är inte ensam ... Rosie hemma, sa han och pekade på vår hund. 
Vi insåg att det var vi själva som var problemet, som hade oroat oss helt i onödan. Allt gick bra! 😄


Söndag 19 februari 2017

Det är så roligt att leta Pokémon med Kalle. Han lever sig in i den konstgjorda världen och gör saker som faller honom in.

Han försöker till exempel gå igenom stenar:

Svårast var det att fånga Pokémons när karusellen hade hög fart. Lite utmaning måste man ha! 😊


Lördag 18 februari 2017

Igår frågade han med hjälp av mobilen, idag använde han snörena på sin tröja. De frågade hjälp av teckenspråk "Har du glömt bio". Han vill verkligen se filmen Lego Batman. Vi får kanske göra det i veckan .,..

Fredag 17 februari 2017

Det finns ingen i hela världen som kan ställa frågor utan att uttala ett enda ord, som Kalle. Dessutom är han uppfinningsrik! Det här var dagens fråga:


Torsdag 16 februari 2017

Ikväll gick Kalle och hans kontaktperson Henrik ut och åt pizza. Kalle förberedde sig genom att titta på Mr Bean som startade en pizzeria, Pizza Bean. 

Äntligen dags!

Henrik fick antagligen också se filmen om Pizza Bean.

Kalle tog en bild på pizzan han åt!


Onsdag 15 februari 2017

Ibland skulle vi kunna betala hur mycket som helst för att få ta del av Kalles tankar och funderingar. Han berättar mycket sällan saker han funderar på. Om vi ser honom sitta och skratta för sig själv och han ser att vi ser honom så döljer han sitt leende på en gång. Vi har ännu inte lyckats hitta rätt fråga för att få honom att berätta sina tankar! Vi får fortsätta testa frågor så kanske vi lyckas en vacker dag!Tisdag 14 februari 2017

Hjärtans-dagen

Idag firade vi alla hjärtans dag - eller hjärtans-dagen som Kalle säger - med att äta lite god mat och chokladdoppade jordgubbar till efterrätt. Kalle var väldigt nöjd. Kanske kan hjärtans-dagen vara varje dag?


Måndag 13 februari 2017

Oj, vad vi tänjer på Kalles matbegränsningar! Han tycker att det är svårt att äta när de olika sakerna på tallriken nuddar varandra. Hur svårt tycker han då att det är när maten serveras blandad - och dessutom med köttbullar och falukorv samtidigt?

Det var en stor utmaning som han löste på bästa sätt. Han tog lite på sin tallrik, sorterade var sak för sig och sen var det fritt fram att äta. 5 gånger tog han av maten, sorterade och åt. Bra gjort!


Söndag 12 februari 2017

Åska?
Idag åkte vi till ett äventyrsbad. När vågorna startade hördes det muller och lamporna började blinka i olika färger. 
- Va ... är det Oskar!? undrade han, stannade upp och försökte höra mullret.

Det var en riktigt trött kille, när vi kom hem från badet. Han låg i soffan och höll upp ögonlocken - så att de inte skulle åka ner över ögonen.


Lördag 11 februari 2017

Om man av en eller annan anledning inte vill veta vad klockan är så kan man ta av sig klockan eller vända urtavlan neråt. Eller så kan man göra som Kalle - dra in armen i ärmen. Det blev helt omöjligt att se klockan, men också ganska svårt att äta.


Fredag 10 februari 2017

Bästa fredagsmyset! 💜


Torsdag 9 februari 2017

Luftgitarr har vi hört talas om, men inte Kalles nya fluga: "luft-dricka-vatten-från-kranen-utan-glas". 😄Onsdag 8 februari 2017

- Lök? frågade Kalle misstänksamt när vi gav honom spagetti och köttfärssås. 

- Nej, svarade vi som en halv lögn. Det var lök i köttfärssåsen men den var mixad så mycket att den nästan var i flytande form. Kalle studerade maten mycket nära och ingående innan han bestämde sig för att den var ok. Han hällde ketchup över maten med ett budskap. Vi förstod vad han menade när han skrev "lök" med ett stort kryss över. 😄
Han åt upp hela portionen som fick tummen upp - trots att det var flera lökar i flytande form i såsen.


Tisdag 7 februari 2017

Idag träffade Kalle skolläkaren för en medicinsk bedömning. Han var lite orolig att vi skulle till sjukhuset, men blev lugn när han förstod att det var på skolan.


Läkaren ville lyssna på hans hjärta och lungor. Kalle, som är superkittlig, stod böjd som en strykbräda och fnissade hela tiden. Det var inte lätt för läkaren att lyssna. 

Läkaren bad Kalle ta av sig stövlarna för att kunna mäta hur lång han var. Kalle trodde att läkaren ville se hans fötter så när stövlarna var av svingade han upp sina långa ben med 42:or mitt på bordet alldeles framför läkaren. Det såg så roligt ut!

Han var lååång, 187,5 cm!


Måndag 6 februari 2017

När Kalle var på väg hem från fritids fick vi ett sms som talade om att han hade blivit upprörd över en sak alldeles innan han skulle åka hem. Vi visste alltså att han var arg och upprörd, kanske ledsen när han kom hem. Det syntes på honom att han var nedstämd, men så fort han klev innanför dörren och såg Rosie och de båda lånehundarna Sandy och Sally så sken han upp. Vilken bra medicin de är!Söndag 5 februari 2017

Ny hälsningsfras

I fredags hade nya Disney-filmen Vaiana premiär. Kalle var jättebesviken på oss att han inte fick gå. Han hade feber så det var inte att tänka på. Desto gladare blev han när hans kontaktperson Henrik ville hänga med honom på bio idag. 
När han kom hem sa han inte "tjena" som han brukar säga.
- Vaiana! hälsade han med tummen upp.
Filmen hade varit bra och han var helnöjd!


Lördag 4 februari 2017

Idag skulle Mimmi på fest med Disneytema. Självklart ville hon vara Mimmi Pigg - hennes namne. Efter mycket funderande kom vi på att vi kunde ta öron och rosett från en Mimmi-docka och sätta på ett diadem. Vi sprättade och sydde fast på ett diadem. Mimmi var nöjd med resultatet!

Kalle var inte lika nöjd. Han tyckte det var riktigt jobbigt att titta på den stympade figuren i soffan, det störde honom. Vi fick gömma Mimmi-dockan så han slapp se henne!Fredag 3 februari 2017

Att be om hjälp när något är svårt är inte Kalles starka sida. Han vill försöka själv.


Idag var Kalle hemma från skolan, förkyld och feber. Mimmi var hemma med honom några timmar. Efter en stund kom ett meddelande: "Jag lämnade honom i 2 minuter. Han sa att det var något fel på mjölken." Mjölkförpackningen var oöppnad och han lyckades inte få upp den utan våld. Han löste det på sitt sätt.

Mimmi räddade mjölken!


Torsdag 3 februari 2017

Förkyld

Vi kunde inte annat än skratta åt hans sätt att göra musik, han som inte ens gillar musik. Med en täppt näsa tyckte han att det blev musik.

Strax före lunch fick vi meddelande från skolan att Kalle inte mådde bra,.När vi hade hämtat honom gick han direkt och la sig och sov precis hela eftermiddagen.Bästa sättet att bli frisk! 
 
Det var inte lätt att ta tempen efterwsom förkylningen gjorde att han var tvungen att andas genom munnen. Med öppen mun till och från hade han 38,1 i temp.
 

Onsdag 1 februari 2017

Kalle brer sina rostade mackor med smör med stor omsorg och noggrannhet. Vi brukar säga att han gör som Picasso - han målar dem!

- Kalle, gör du macka med smör eller smör med macka? frågade vi.
Han funderade en bra stund innan han svarade med ett tredje alternativ:
- Det är macka OCH smör! 😊


RSS 2.0