Torsdag 30 november 2017

Idag lyckades vi tjata oss till lite samtalstid, 10 minuter kvalitetstid, med Kalle. Vi pratade om ditt och datt, efter att han ställt klockan. Bland annat tittade vi på en krokodil som storasyster Mimmi virkade när hon gick i 4:an. Att höra grimaser med den var riktigt kul! 😂
10 minuter går snabbt!
(null)
Lika tacksam som Kalle är över att 10 minuter går snabbt, lika glada är vi över att Kalle har en så bra assistent i skolan, som verkligen förstår och bryr sig om. På riktigt!
- Han är min kompis, sa Kalle ikväll.

Onsdag 29 november 2017

Kalle väljer alltid att vara ensam, om det är möjligt. Han VILL vara ensam. Det är mysigt att se att han ändå verkar trivas med en viss typ av sällskap. Ett sällskap som inte kräver samtal, inga speciella krav. Det räcker med att bara vara! Ömsesidigt!
(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdag 28 november 2017

I lördags berättade vi om jakten med den lilla gosedjurskrokodilen. Idag höll "leken" på att ta slut. 

När det var dags att "plantera" krokodilen i Kalles säng, så var den borta. Helt puts väck! Till slut frågade vi Kalle var han lagt den, men han hade glömt. Vi fortsatte leta - och hittade den. Jakten kan fortsätta! 😄
(null)


Måndag 27 november 2017

För det mesta är Kalle neutral, det är hans favoritstämning. Glad, arg, ledsen eller något annat är obekvämt, inte inom komfortzonen. Nån gångbibland lan han yttra vad han tycker!

Ikväll visade han kraftigt vad han tyckte. Han skakade med bister min på huvudet och gjorde tummen ner. Vilka galenskaper! Det han var upprörd över var utsmyckningen av toaletten hemma hos hans storasyster Mimmi. Vi andra tyckte det var mest roligt! 😄
(null)


Söndag 26 november 2017

Ikväll var Kalle och hans kontaktperson Henrik, på restaurang. Kalle fick i uppgift att ta med mobilen och fotografera maten och en sak till, 2 bilder. 
Maten:
(null)
Den andra bilden fick Kalle välja fritt vad som helst från restaurangbesöket. Kul tänkte vi, att få se vad han ville visa oss från besöket. 
Det blev det här 🙃:
(null)


Lördag 25 november 2017

Det pågår en spännande aktivitet varje kväll, när Kalle ska gå och lägga sig. Innan sovdags "planterar" Kalles pappa Stefan en liten mjukis-krokodil i Kalles säng.  När Kalle lyfter på överkastet så ligger den där och sover.
(null)
Kalle tar krokodilen, går in till vårt sovrum och lägger den på vår sänggavel. Han säger inget, Stefan säger inget. Det ska bli spännande att se hur det här kommer att sluta! 😄Fredag 24 november 2017

Just nu har vi huset fullt med hundar, eftersom deras hussar och mattar behöver hjälp. Vår egen Rosie har fått sällskap av kanintaxen Hasse och chihuahuorna Sally och Sandy.

Kalle har översatt deras namn på Google translate, från engelska till svenska. Sally betyder utfall, Sandy (han skrev nog Candy) betyder godis. Till hans stora besvikelse blev Hasse lika på engelska som svenska.
(null)

(null)

(null)


Torsdag 23 november 2017

- VA ... nu igen ... vad gör du? 
Kalle var lite frustrerad över att hans pappa kom hem med bandage - igen! Han förstod inte varför hans pappa kommer hem med små, röda prickar som måste ha bandage, ungefär varannan vecka. Vi har försökt förklara att han är blodgivare, men det är nog lite för abstrakt.

Han hjälpte till att linda av bandaget och gjorde en kontroll av den lilla röda pricken.
(null)

(null)


Onsdag 22 november 2017

Idag firade vi Kalles storasyster Mimmis födelsedag. Eftersom hon inte bor hemma, så blev det inte frukost på sängen. Däremot kom hon till oss och vi hade dukat upp frukost med paket. Kalle tyckte nog att det var en lite annorlunda frukost..
(null)

(null)
Vi brukar alltid äta kvällsmat som födelsedagsbarnet har valt. Mimmi skulle ut och äta med kompisar, men hon tyckte att vi skulle hämta mat från Max. När vi hade ätit klart fanns det lite läsk kvar i två glas. Kalle lockades av att blanda dem.
- Är det ... hmm ... Fa-la ... eller ... Co-nta? funderade han och mixade ihop början och slutet av orden Cola och Fanta. Han bestämde sig för att det var Fala!
(null)

(null)


Tisdag 21 november 2017

Så här såg Kalles kvällsmat ut idag. 

Vad ser du? 
Potatis och broccoli? Och fiskpinnar i bakgrunden.
3 tallrikar?
Vad tror du Kalle såg?
Direkt när han kom till bordet, sa han det.
- Musse Pigg! 😄
(null)


Måndag 20 november 2017

Det är bara att inse - det är ombytta roller här hemma! 

När Kalle har bytt om till pyjamas och borstat tänderna, så kommer han till mig, sätter armarna i sidorna och spänner ögonen i mig!
- Du måste sova nu!

(null)


Söndag 19 november 2017

I en vecka ska vi ta hand om kanintaxen Hasse, när hans familj är på resa.
(null)
Kalle envisas med att säga Bamse till Hasse hela tiden. Vi frågade honom varför han gör det.
- Jo ... H är B ... och S är M, svarade Kalle samtidigt som han bokstaverade de 4 bokstäverna. 
Vi förstod först ingenting, men sen förstod vi att han vara byter ut 2 bokstäver i Hasses namn och då bildas namnet Bamse!
H är B:
(null)
S är M:
(null)
Mysstund:
(null)

(null)


(null)


Lördag 18 november 2017

Idag gick vi förbi en försäljare/hantverkare som hade som specialitet att lägga pärlplattor och använda dem på tavlor, lampor och andra inredningsdetaljer. Det var speciellt en tavla som Kalle uppskattade.
- Den flickan heter Super Mario Bros 3 ... eller är det Mario-Lisa? filosoferade han. 😄
(null)


Fredag 17 november 2017

Lite roliga funderingar från Kalle på fredagkvällen:
- Du ... jag måste berätta ... hon är en hundflicka ... jag är en pojkmänniska!
Så sant! (null)
När han hade ätit halva skålen med popcorn, var han mätt.
- Jag orkar inte mer ... jag sparar ... ska äta igår! sa han.

Tidsbegreppen är svåra!

Torsdag 16 november 2017

Det tog ett tag innan vi såg hur oerhört noga Kalle inspekterade köttfärssåsen innan han la sås på sin tallrik. Vi frågade såklart vad han gjorde. Svaret var ett typiskt svar för någon som brukar spana in detaljer på bilder.
- Jag "zoomar" ... för att hitta löken!
(null)


Onsdag 15 november 2017

Kalle tycker det är jobbigt när vi behöver prata med honom om hur man ska vara mot varandra. Det jobbiga blir när han inser att han gjort något fel. Han har en ganska lång tid haft ett mindre bra beteende mot några personer i hans närhet, som han uppfattar som annorlunda. Vi pratade lugnt och sakligt med honom, inväntade hans svar och tog det försiktigt.
- Jag blir ledsen ... jag måste krama henne, sa han och lång som han är (1,90) satte han sig i mitt knä en lång, lång stund. 
Han vet så väl hur man ska vara, men det bara blir fel ibland ändå! 💜 (null)


Tisdag 14 november 2017

En del kommentarer från Kalle är så oväntade och roliga. 

Han tittade på loggan som var på min tröja.
- Är det Kapten Underbralla? undrade han allvarligt.

Hihi, undrar om den som skapade loggan skulle tycka det var lika roligt som vi tyckte! 😄
(null)


Måndag 13 november 2017

Igår köpte vi nya kängor till Kalle. Han var inte alls nöjd, utan ville fortsätta ha sina tunna skor. Han tyckte de nya var hårda och klumpiga, trots den mjuka värmesulan.

När han var liten så bytte vi ut hans skor två gånger om året. Sandaler på sommaren och vinterkängor på vintern. Första veckan efter skobyte så vägrade han att gå med de nya skorna på fötterna. Det var anledningen att han aldrig hade vår- eller höstskor. Det var en jobbig prövning för honom.

Vi var beredda på att han skulle vägra att ta de nya kängorna, men han satte på sig dem utan protester. Dessutom gav han dem tummen upp när vi frågade honom på kvällen! 
(null)


12 november 2017

Idag var Kalle och hans kontaktperson Henrik till badhuset några timmar. När Kalle kom hem blev han sugen på att bygga lego. Han bygger nästan alltid Super Mario och den här gången blev det Super Mario med badbyxor. Han hittade en pärlplatte-Mario som han hade som mall. Trots att familjen car med honom och byggde, så satt han kvar och byggde klart. Han vill ju helst bygga ensam.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördag 11 november 2017

När vi skulle göra den hemmagjorda pizzan, så upptäckte vi att vi hade slut på kebabkött, som är det enda Kalle äter på pizza. Efter lite övertalning sa han ok till att äta pizza ned köttbullar på. När pizzan låg på hans tallrik höll vi andan. Skulle han äta?
(null)
Han tog sats, vi höll andan. Han tog en tugga, vi andades nästan ut. Han la ner pizzan och skakade på huvudet. Det gick inte!

Till vår lättnad så löste han problemet själv. Var sak för sig, så var det inga problem!
(null)


Fredag 10 november 2017

Fredagsmys! 💜
(null)

(null)

(null)
Torsdag 9 november 2017

Varje morgon äter Kalle 2 "frostisar", alltså två skivor formfranska tagna direkt ur frysen som han rostar i brödrosten. Han har börjat med en fix idé att han måste ställa in brödrostens värme på ett exakt mått mellan 3 och 4, nästan på 4. Det tar honom säkert 10 sekunder inför varje mackas rostning. Petigt minst sagt!
(null)


Onsdag 8 november 2017

Äntligen var det dags igen! Det är nästan en månad sen sist.  Kalle gav oss 10 minuter. Efter kvällsmaten hämtade han din klocka, satte den på 10 minuter och gav oss 100 % uppmärksamhet. Vi pratade julfilmer, så det var ett ämne han gillade. 10 minuter kvalitet! 💜
(null)


Tisdag 7 november 2017

Idag var det den årliga hörselmätningen med läkarbesök på sjukhusets audiologmottagning. Allt gick bra. 

Mellan hörselkontrollen och läkarbesöket blev det en stund i väntrummet. Där fanns bland annat en låda med lego som Kalle började bygga och plocka med. När läkaren kom och ropade upp honom, så ville Kalle städa undan allt. Läkaren fick snällt vänta! 😄
(null)

(null)


Måndag 6 november 2017

Nu har vi lyckats få Kalle att smaka på gurka. Den enda grönsak han har ätit de senaste åren är broccoli, så det var ett stort steg för honom. Han tog sats en lång stund innan han försiktigt, försiktigt vågade smaka. Han lyckades äta upp en flera cm tjock gurkskiva! 👍🏻
- Jag är Gurka-Rick, konstaterade han.

För den som, precis som vi, inte förstår uttalandet så är det från en tecknad serie som heter Rick and Morty. Där finns en figur dom heter Pickle-Rick. Kalle gjorde en fri översättning!😄


Söndag 5 november 2017

Idag firade vi Kalles systerdotter Nora som precis fyllt 2 år. Han kämpade envist med att fixa till snörena på paketen.
(null)

(null)
Han lämnade över den stora ballongen till Nora!
(null)
Kalle fann dig snabbt tillrätta på kalaset.
(null)
Speciellt bra var det att filmerna Babybossen och Bilar var på TV:n. 
(null)


Lördag 4 november 2017

Idag hade vi kalas för släkten. Vi var 14 personer, precis så många som ryms runt matbordet. Kalle fick gör första gången säga var han skulle vilja sitta. Han valde mellan att sitta vid matbordet eller vid köksön. Han valde, utan att tveka, att sitta ensam vid köksön. Normen är ju att sitta tillsammans, men han ville uverkligen sitta ensam. Så gick det bli!

Köksön är i bakgrunden. Dukat för Kalle!
(null)
Han var väldigt nöjd att han fick sitta ensam! (null)


Fredag 3 november 2017

Vi skulle nog inte lyckas med att få Kalle att smaka på sushi. Oavsett hur intresserad han är av Japan, så finns det ingen ingrediens på någon typ av sushi som han gillar. 

Vid vår kakelugn hittade han två stickor. Vad kan man göra med dem? Jo, öva att använda pinnar. Han har mu insett hur svårt det är.
- Japaniska verktyg ... är svårt, förklarade han. (null)

(null)


Torsdag 2 november 2017

Nästan två timmar åkte vi till vi var framme vid Kalles moster Susannes tandläkarpraktik. Det var dags för den årliga tandkontrollen.

- Va ... är det här Japan? undrade Kalle när han kom in i väntrummet och såg inredningen.
(null)
Han började utforska väntrummet och hittade några knoppussel som han sysselsatte sig med en lång stund.
(null)

Lite senare hittade han en stolsdyna som fick bli portfölj. Han var ingenjör!
(null)

Ytterligare en stund senare, när allt var utforskat, så var han lite mer uttråkad, det syntes!
(null)

Efteråt var vi bjudna hem till moster Susanne på middag. Kalle njöt av katten Sagas sällskap.
(null)Onsdag 1 november 2017

För en vecka sen skar vi ut Super Mario i en pumpa. Nu en vecka senare har den sjunkit ihop och blivit lite slemmig, med mögelprickar inuti. Det var lite intressant hur vi 5 i familjen beskrev utseendet på den idag. 4 av oss sa att den var ihopsjunken, skrumpen, slemmig och andra adjektiv som beskriver en mindre bra förändring. Kalle däremot gjorde en charad. Han stod upp, böjde på ryggen och låtsades hålla i en käpp.
- Den ha-ar bli-i-vit ga-a-mmal, skrockade han.
Han såg pumpan som en person och inte en sak!
(null)


RSS 2.0