Lördag 29 augusti 2020

Problem:
Om man är van att lägga sin tallrik, bestick och glas i diskmaskinen när man är klar, hur gör man det när man är på restaurang? 
Lösning: man slipper göra det!
(null)


Torsdag 27 augusti 2020

Idag och imorgon läser alla elever i Kalles klass på distans hemifrån, skolan har två planeringsdagar. Han fick med sig ett schema hem för de två dagarna. Kruxet var att han själv skulle planera in vilka ämnen han ville arbeta med under lektionerna. Till slut fick han in svenska, engelska och matematik. Han var nöjd! Det var bara den där frukosten som var på schemat innan lektionerna som var lite irriterande. Han hade ju redan ätit frukost. Man kan ju inte äta det två gånger! 
(null)


Söndag 23 augusti 2020

Ibland (eller ganska ofta) kan latmadkenslå till hos Kalle, men idag lyckades vi övertala honom att cykla till stugan. Det är en cykeltur som tar drygt 30 minuter genom bland annat några kohagar. På ett ställe var grinden inte stängd och några kor hade smitit över till andra sidan. Vem vet - kanske är gräset grönare på andra sidan. Kalle fick en liten pratstund med en rymmare! 😊
(null)
Några timmar senare, när vi cyklade tillbaka var grinden fortfarande öppen. Korna hade nog insett att gräset inte är grönare på andra sidan, för de hade gått tillbaka in i kohagen.

Onsdag 19 augusti 2020

Ärtor är ingen höjdare, enligt Kalle. Idag frågade vi vid kvällsmaten om han ville ha lite ärtor. Han hade ätit 5 fiskpinnar och var nästan klar med de kokta potatisarna. Kalle tycker det är svårt att svara nej. Idag var hans svar som betydde "nej tack", roligt.
- Eeh ... jag är inte rädd för ärtor ... jag är bara upptagen! 
Han kunde inte riktigt förklara vad han var upptagen av, men det stod klart för oss att han inte ville ha! 
(null)


Tisdag 18 augusti 2020

Nu har skolan startat, andra året på Introduktionsorogramnet är igång. Kalle har satt sitt namn vid sin bänk och som vanligt är det med en touch av Minecraft! 😄
(null)


Söndag 16 augusti 2020

Idag fick Kalle frågan om han vågade köra en fyrhjuling. Han var lite tveksam, men sa ja när storasyster Mimmi sa att hon kunde sitta bakom och hjälpa honom. 

Det syntes på honom att han tyckte det hade varit jättekul när de kom tillbaka efter en stund.
- Hur var det? Var det roligt? frågade vi. 
- Eeh ... det var ... ok! svarade Kalle neutralt. 
Han tar i alla fall inte i när han ska berätta att något var roligt! 
(null)
(null)Fredag 14 augusti 2020

Idag cyklade vi till Kalles Ungdomsfritids. Det syns på hela honom att han gillar att cykla! Idag började han testa att släppa styret. Utmaningen är inte särskilt stor, eftersom det är två hjul fram, så cykeln håller balansen år honom. Han var i alla fall väldigt nöjd att han klarade av det!
- Titta, jag trixar! sa han.
(null)


Söndag 9 augusti 2020

Sista dagen i hängmattan på sommarlovet! Imorgon är det dags att vända tillbaka dygnet och åka till fritids! Det blir bra att komma in i rutinerna igen!
(null)


Söndag 2 augusti 2020

Idag firade vi Kalles farmor Rose-Maries 78-årsdag. Tur att vädret var bra så vi kunde sitta ute och hon kunde komma. Till efterrätt hade vi en tårta med hallon- och limenousse. Till vår förvåning sa Kalle att han ville smaka, han som konsekvent brukar tacka nej till sötsaker. Han tog inte mycket, men han ville prova. Den fick nästan godkänt! 
(null)

(null)


RSS 2.0