Tisdag 31 oktober 2017

Vissa dagar är bättre än andra! Idag var en sån bra dag. Det bästa var nog inte när vi grattade Kalles storasyster Maja på hennes 18-årsdag. Det blev lite bus och mys i sängen!
(null)

(null)

(null)
Det bästa på hela dagen var nog ändå att Maja valde att kvällsmaten skulle komma från Max!
(null)


Måndag 30 oktober 2017

Idag var Kalle på Ungfomsfritids hela dagen. Vi hämtade honom lite tidigare än vi hade sagt. Kalle blev inte helt nöjd, eftersom han inte hade hunnit äta mellanmål. Han protesterade med att sätta sig i köket där hans mellanmål stod framdukat. Han brukar äta kex och vatten, men idag festade han loss på kex och saft!
(null)
(null)


Söndag 29 oktober 2017

 
Idag bowlade Kalle med sin kontaktperson Henrik. Vi fick en film där Kalle gör strike. Han bowlar verkligen på sitt eget sätt, men strike blir det ändå!

(null)
 
(null)
 

Lördag 28 oktober 2017

Ikväll åt vi hämtmat. Kalle fick en hamburgermeny, med pommes frites och läsk. Vi hade en kupong som gav 2 hamburgermenyer för samma pris som en, så vi tänkte att han kunde få den andra till lunch imorgon. Gissa om vi blev förvånade när han lyckades äta upp båda menyerna!
(null)
Dessutom åt han upp en stor skål med popcorn. Det verkar inte finnas något stopp i honom!
(null)


Fredag 27 oktober 2017

Idag lämnade Kalle skolan för att fira helg och få en veckas höstlov. Han fick också lämna tillbaka Sally och Sandy, som har varit en vecka hos oss när deras matte och husse har varit på andra äventyr.

Kalle väljer så gott som alltid att vara ensam. När Sandy och Sally är här så väljer han gärna deras sällskap. Hundar är mycket, mycket bättre i hans ögon. Man blir lite avis! (null)
(null)


Torsdag 26 oktober 2017

Kalle tycker nog att vuxenvärlden inte riktigt har lyssnat på honom, så han har tagit saken i egna händer. 

På torsdagar är det idrott sista lektionen och han har 35 minuter på sig att duscha och byta om innan taxin ska gå till fritids. Det borde räcka tycker man, men Kalle har kommit på att om han duschar ordentligt och till och med tvättar håret så tar det så lång tid att han missar taxin till fritids. Istället för fritids går assistenten hem med honom (vi lägger nyckel i ryggsäcken på torsdagar). Idag kom han hem 16.45, så ma kan verkligen säga att han tar god tid på sig. Idag tog det en timme och en kvart. 
- Det är gympans fel ... inte jag, konstaterade Kalle.
(null)


Onsdag 25 oktober 2017

Får vi presentera Pumpa-Mario!
(null)

Kalle tyckte det var svårt att skära i pumpan så storasyster Mimmi gjorde jobbet. Han lyssnade om det lät något speciellt att skära i "hjärnan":
(null)
Oj vad han grinade illa när han skulle ta ur det slemmiga innehållet:
(null)
Han ägnade sig åt att fixa Marios keps så att den blev perfekt!
(null)


Tisdag 24 oktober 2017

- Kalle, kan du hjälpa oss att rita en figur som vi kan skära ut i den här pumpan? undrade vi.
Det skulle kunna bli hur läskigt, skräckinjagande som helst. Det visste vi! Till vår förvåning ritade han ett snällt Super Mario-ansikte! Det kommer vi att skära ut imorgon! (null)

(null)

(null)

(null)Måndag 23 oktober 2017


Vad rolig han är! Vi önskar vi hade lika bra karaktär som han!

Vi hade köpt en påse Ballerina Kulkex, som vi aldrig smakat. Självklart ville vi smaka på en gång!
- Kalle, vill du smaka? frågade vi och tänkte att han kanske ville prova eftersom det var som en ren chokladbit.
- Va ... det är inte lördag ... nej tack, svarade vår "moralgubbe"! 💜
(null)


Söndag 22 oktober 2017

När vi var ute och gick så gick vi förbi en butik som sålde återbruk och som hade öppet. Kalle ser alltid andra saker än vi ser. I den här butiken fanns en inbjudande soffa, som han självklart la sig på. Han hittade också en bok att bläddra i. Så nöjd att tvingas in i en tråkig butik!

Trist för kvinnan bakom kassadisken att hon inte insåg hur bra det var att han var nöjd i hennes butik. Hans nöjdhet gjorde att vi strosade i lugn och ro. Det gjorde vi till vi insåg att hon var riktigt upprörd över hans beteende. Stackars kvinna som tyckte att det var en stor grej!
(null)


Lördag 21 oktober 2017


Dagens bästa kommentar kom vid middagsbordet. Vi hade gjort ostfylld kycklingfilé med klyftpotatis, men kycklingen till Kalle var utan ost. Han tittade misstänksamt på skålen innan han frågade:
- Vad är det för kött ... är det alligator?
😄😄
(null)


Fredag 20 oktober 2017

Sent på kvällen, när stillheten lagt sig, tog hela familjen en promenad i mörkret. I gatlyktornas sken såg man alla fina höstfärger på löven i träden. 
- Kalle, ska vi kasta löv? frågade vi.
- Va! ... kasta röv? ... menar du kasta rumpa? undrade han förvånat. 
När vi hade förklarat vad vi sagt så kastade han löv mest för att vi ville det, inte för att det var roligt. (null)

(null)


Torsdag 19 oktober 2017

Oj, vad snabbt hann fann sig! 

Från sekunden när han vred på huvudet efter att storasyster Mimmi hade smygit upp bakom honom, till studen när han insåg att det var hon, gick det inte många sekunder. Vid första blicken blev han överrumplad och lite rädd, men det gick snabbt över i ett muntert skratt och han gjorde tecknet för clown!
Det var roligt att se!


Onsdag 18 oktober 2017

Ibland händer det tråkiga saker. Ofta är det svårt för Kalle att prata och berätta om händelser han varit med om. Idag fick vi ett meddelande om att det hade varit en incident med en annan pojke i skolan. 

- Hur var det i skolan idag? var det enda vi frågade och gav sen whiteboardtavlan till Kalle. 
Under tystnad och djup koncentration ritade han 6 bilder som visade hela händelseförloppet, utan att försköna din egen insats på något sätt. Sandy satt med och tittade på när han ritade.

När alla bilderna var klara kunde han lätt beskriva vad som hänt, att han oprovocerat blivit slagen bakifrån, vad som hände sen och hur det fortsatte fram till slutet.


Rita först, prata sen - det är Kalles melodi!


Tisdag 17 oktober 2017

I några dagar har Kalle format sin hand i luften på ett speciellt sätt. 

Vi har funderat vad han har gjort. Nu vet vi! 😄 Han ”luftklappar” Sally!


Måndag 16 oktober 2017

Kalle brukar alltid lägga sig före oss föräldrar. Idag var jag, Kalles mamma, tröttare än Kalle som hade somnat i soffan när han kom hem från fritids. Jag bad honom att inte väcka mig för att säga godnatt, när han skulle sova. Det syntes att tankarna snurrade runt i huvudet på honom, det här var han inte van vid.

- Jag behöver inte väcka ... bara klappa lite på dig ... och viska godnatt, sa han.
Gulligt❣️


Söndag 15 oktober 2017

Kalle är expert på att hitta avskilda platser när det är många människor runt honom. Idag var vi 11 personer och 3 hundar i det lilla huset på 25 kvm. Snabbt klättrade han upp på loftet där han hade överblick över allt och alla, samtidigt som han fick vara i fred. Bra strategi!


Det som ändå lockade ner honom var absolut inte det framdukade fikabordet. Nej, det var chihuahuan Sandy! Där är det ömsesidig kärlek!


Lördag 14 oktober 2017

Det var länge sen, men ikväll fick vi 10 minuter. Efter kvällsmaten hämtade Kalle sin klocka och ställde den på 10 minuter. Han var närvarande med alla sinnen och med 100% fokus på oss. Han pratade, frågade och diskuterade hela tiden med fullt fokus. Det är verkligen häftiga stunder när han väljer att lägga sitt fokus på att umgås - för han gör det till 100%!Fredag 13 oktober 2017

Kan du klura ut hur Kalle tänkte när han räknade det här talet? Det finns en helt logisk förklaring även om det inte är tätt svar. Hur han tänkte står sist i det här inlägget.


Kalles storasyster Mimmi frågade vilket räknesätt han gillar bäst. Är det plus, minus, gånger eller delat? Kalle funderade en bra stund innan han svarade med ett femte räknesätt:
- Miniräknare!

Eftersom plus-tecknet står mellan 454 och 337 så har han börjat med att plussa ihop dem. När det är klart skrev han de tre niorna framför svaret. De hade ju inget plustecken framför sig. Inte rätt, men logiskt!


Torsdag 12 oktober 2017

Idag hade vi utvecklingssamtal i Kalles skola. Kalle satt tålmodigt med och lyssnade när vi föräldrar och fyra ur personalen på skolan pratade om hur det går för honom i skolan. Mitt under samtalet reste han på sig och började dansa, en dans som han kallade ”ingenjörsdansen”! Vilken underhållning!


Onsdag 11 oktober 2017

Vi har inte reflekterat över det tidigare, men Kalle brukar inte gäspa. Däremot härmar han oss när vi gäspar! Han har väldigt kul åt det. Istället för att gäspa så sover han när han är trött. Så fort ”sovklockan” ringer, så sover han. Idag ringde den visst när han kom till fritids!😴


Tisdag 10 oktober 2017

Vårt lilla samtal igår om att man aldrig, aldrig ska göra något som kan göra ont på en annan person hade visst effekt. Ikväll var Kalle och hans syster Maja i soffan och pratade. Maja sa något som Kalle inte gillade och som han så ofta gör så tänkte han markera sitt missnöje med att slå till Maja lätt över benet. Mitt i slaget måste han ha insett att det var fel och rörelsen ändrades till att klappa lite kärvänligt upp och ner på Majas ben. Det roligaste var att se hur irriterad han var i ansiktet, samtidigt som han lyckades hejda rörelsen att slå. Bra jobbat!Måndag 9 oktober 2017

Kalles favoritmys: gnugga näsa!


Söndag 8 oktober 2017

Det är verkligen svårt att tillrättavisa Kalle när han gör något tokigt. Idag var vi tvungna att göra det. Det är en svår balansgång att göra det så att inte hela dagen blir förstörd. Vid en tillrättavisning blir han ofta skamsen och bedrövad och han brukar gå och lägga sig och bara stirra ut i tomma intet. Det gjorde han även idag, men ganska snabbt gick han till Rosie som låg och sov.

- Jag är ledsen och gråter lite, förklarade han för henne och kramade henne en lång stund. Hon mest undrade vad som hände.

Skönt att han kan hitta tröst hos Rosie när hans föräldrar är ”dumma”!


Lördag 7 oktober 2017

Idag kom 3 familjer på besök och vi började med att fika hemma hos Kalles storasyster Mimmi. Kalle var helt inställd på att umgås med gästerna. Det är ju inte hans starka sida, men han gjorde det på sitt sätt. Han gick upp på sovloftet, dinglade med benen och försökte nudda gästernas huvud. Tja, det finns många sätt att umgås på!


Cleo och Kalle hade en mys-stund som båda gillade!


Fredag 6 oktober 2017

Långt, långt innan vi brukar säga till att det är sovdags, sa Kalle godnatt till oss och gick och la sig. Vi började fundera om han inte mådde bra!


En stund senare i såg vi att han tagit med sig mobilen och låg och surfade i sängen. Vilken luring!

Det är svårt att inte synas bakom sängens draperier!


Torsdag 5 oktober 2017

Nu kan Kalle inte växa mer på längden! Idag var han till tandläkaren. Nackstödet var på gränsen att det funkade och benen stack ut en bra bit utanför, men det gick bra. Däremot kittlade det oerhört mycket när tandläkaren gjorde sina undersökningar, Kalle låg i stolen och fnittrade.

- Tänk om alla barn hade så här fina tänder, sa tandläkaren när de var klara! 😄


Onsdag 4 oktober 2017

Kanellbullens dag! Självklart åt vi kanelbullar. Kalle berättade att han ätit en halv kanelbulle på fritids. Han tyckte nog att det räckte eftersom han frågade ”Måste jag ta en bulle?”. Det behövde han naturligtvis inte!


Han poserade glatt trots allt!


Tisdag 3 oktober 2017

Visst ksn man säga att Kalke har självdistans?


- Kalle vad gör du på mobilen? frågade vi.
- Jag är mobilnörd, svarade Kalle hemlighetsfullt! 😄

Kalle Mobilnörd med bästa vännen Rosie, softar i soffhörnet!


Måndag 2 oktober 2017

Med Kalles intresse för olika språk, så ger sidan spreadthesign.com oanade möjligheter. Som till exempel hur man tecknar Musse Pigg på tjeckiska:

Söndag 1 oktober 2017

Oktober! Ny månad! Ny årstid! Kalle fixade till kalendern och bytte både månad och årstid.

- Nu är det oktober ... och höst, konstaterade han och tecknade oktober. Det tecknas lika som regn.
- Nu är det duschmånad, sa han och menade nog att ”regn” och ”dusch” är ungefär samma sak.


RSS 2.0