Torsdag 28 februari 2019

Kalle sitter oftast i sin egen värld vid matbordet. När han äter så äter han! Ibland kan vi få en kort stund när han pratar med oss, men han föredrar tystnad. 

Annat är det när Rosie visar sig. När Kalle och hon får ögonkontakt så smälter han. Det finns ingen annan som kan få honom att må så bra som hon. Det är häftigt att se hans omsorg om henne! 
(null)


Onsdag 27 februari 2019

Ibland kan det vara svårt att avläsa Kalle när han tecknar. Idag tecknade han två ord som inte riktigt gick att förstå. Hade han gjort en mening av de två orden hade jag kanske förstått. Han tecknade "fredag" och "säng".
- Fredag och säng. Vad menar du? frågade jag.
Kalle suckade djupt och skakade på huvudet. 
Efter lite lirkande visade det sig att han menade "på fredag är det vår". På fredag är det mars = vårmånad. 
Vad tokigt det blir när tecknen för "säng" och "mars" tecknas lika.
Vintergäckens blomknoppar på marken visar att det snart är vår!
(null)Tisdag 26 februari 2019

Att klippa naglarna är bland det värsta Kalle vet. Han vill helst behålla alla sina "ägodelar". Ikväll klippte vi alla hans 20 "ägodelar". Han ilsknade till ordentligt när vi sa att vi skulle klippa naglarna.
- Jag blir svartsjuk på dig! sa han.
Trots hans "svartsjuka" så gick det bara bra!
(null)


Måndag 25 februari 2019

Ikväll tittade vi på gamla filmklipp från när barnen var små. Kalle satt bredvid oss i soffan och spelade Nintendo Switch. Så fort han var med så höjde han spelet och höll det precis framför sitt ansikte så han slapp se. 
- Det är pinsamt! sa han.
Vi tittade också på ett klipp som han själv gjorde när han var 10 år, för nästan precis 7 år sen.  Det är ett klipp som han visst är stolt över, förstod vi.
- Den gjorde jag bra ... men jag är dålig på piano, sa han.


Söndag 24 februari 2019

Kalle trivs bäst hemma. Han sitter gärna och läser. Argumentet att det är bra att komma ut och få lite luft, har han svårt att ta till sig. Att luft skulle göra honom piggare håller han inte med om. Idag gick han med oss ut och när vi var ute så  andades han några djupa andetag och kände sen efter.
- Jag blev inte piggare, konstaterade han.

Läsfåtöljen är bäst!
(null)
Lördag 23 februari 2019

Vårt ljushuvud!
(null)


Fredag 22 februari 2019

Idag var Kalle riktigt modig. Han vågade smaka revbensspjäll. Han tvekade länge, men vågade till slut smaka. Det var inget som kommer att hamna på hans topplista!
(null)
Så fort han smakat såg vi hur han letade efter Rosie. Han erkände att han tänkte smussla ner köttet till henne, för han ville inte ha det. Vi förklarade att det var för mycket kryddor för hennes mage, så han lät bli.

Hon fick gnaga på några benbitar, så hon blev inte helt utan!
(null)


Torsdag 21 februari 2019

Det är underhållande att vänta på sin tur på banken, när man har Kalle som sällskap. Att bara sitta kan vara tråkigt. Ganska snabbt började han trumma 7 taktslag med händerna på sina knän. Om och om igen trummade han. Han kunde inte nynna melodislingan, men efter lite detektivarbete så visade det sig vara melodin "Popcorn". 
(null)
(null)
När trummandet var klart tog han tag i sin mössa, svingade den över sitt huvud, sträckte armen rakt ut och svingade mössan som om han skulle kasta den som en frisbee. Innan vi hann reagera så stoppade han rörelsen. 
- Jag gjorde som Super Mario i Odyssey ... han kastar mössan som vapen, förklarade han. 
Tur att han inte kastade, det hade inte varit helt passande att kasta en "frisbee" i bankens lokaler.
(null)
(null)


Onsdag 20 februari 2019

Arga leken med sovande motståndare! 
(null)Tisdag 19 februari 2019

Ikväll blev vi bjudna på tacos hemma hos Kalles moster Susanne och hennes familj. Kalle är inte helt nöjd med att vi säger tacos, han säger att han äter- burrito. Han tackade för maten lite finurligt, så han slapp säga tacos:
- Tack för mexikansk mat!
(null)


Måndag 18 februari 2019

Dagens gåta
Storasyster Mimmi bjöd på färska jordgubbar. Kalle åt två stycken. Efter en stund frågade han om han kunde gå en till. När han hade ätit den tredje och sista jordgubben, så sa han:
- Tack, för två och en halv jordgubbe!
Hur tänkte han? Svaret kommer efter bilderna.
(null)
(null)
Han tänkte att andra gången åt han hälften så många jordgubbar som första gången. Flesta gången var det två jordgubbar och andra gången en halv (hälften så många). Två plus en halv är 2,5. Som man ser på bilden så vet han att det egentligen blir tre!

Söndag 17 februari 2019

Idag pratade vi med Kalle om att han har sportlov nästa vecka. Till vår förvåning hade han ett svar när vi frågade vilken sport han ville testa. 
- Amerikansk fotboll, svarade han. 
Vi kunde snabbt pusta ut. 
- Han har sportkläder, sa han och fixade kläderna på Super Mario i hans Nintendo Switch. 
Sport på sportlovet, check!
(null)


Lördag 16 februari 2019

Om man skulle äta samma mat nästan varje dag så skulle de flesta tycka att det var ganska trist. Inte Kalle. Han äter köttbullar och potatis nästan varje dag, ibland hemma, ibland i skolan. Att få maten serverad som ett kinder egg var en rolig överraskning. Han tyckte det var spännande att lyfta på skålen, fast han nog anade att det var potatis under. 😊
(null)
(null)
(null)Fredag 15 februari 2019

Ikväll fick Kalle välja om han ville äta sin mat med bestick eller pinnar. Han valde bestick!
(null)
När han ätit klart frågade vi varför han inte valde pinnarna.
- Jag glömde lära mig, svarade han och vände sig sen till storasyster Maja.
- Får jag säga att de är konstiga, viskade han till henne och syftade på vår fråga. 🙃
(null)


Torsdag 14 februari 2019

- Kalle, vad är det för dag idag?
- Eh ... torsdag!
- Ja, men det är något annat också. Vet du vad?
- Hjärtans-dagen?
- Ja, det stämmer. Vet du vad man firar då?
- Hmm ... kramar ... och ger hjärtan!

Han var i alla fall nöjd att få "fredagsmat" en vanlig torsdag!
(null)


Onsdag 13 februari 2019

- Va!! Nu igen! kommenterade Kalle när han såg bandaget. 
Stefan, Kalles pappa, lämnar blod någon gång i månaden så att han kommer hem med bandage är inget nytt. Kalle ser det som din uppgift att "befria" Stefan! Han tycker det är lika obehagligt varje gång och blir varje gång lika lättad när han ser att det bara är en liten prick i huden!
(null)
(null)
(null)


Tisdag 12 februari 2019

- Jag har en svår fråga .., är det lego ... eller tecknad ... eller lego ... eller pixel? frågade Kalle och pekade på sin mugg.
Jag ryckte det var lite svårt att avgöra om han tänkte att den var tecknad eller pixel, men bestämde mig för pixel.
- Bra, mamma ... vad duktig du är, sa Kalle och gjorde tummen upp. 
Puh, jag klarade utmaningen!
(null)

 


Måndag 11 februari 2019

Vi hittade ett kollegieblock längst in i Kalles byrå som han hade tecknat Super Mario och Luigi i. Varenda sida i hela blocket hade en figur och varje figur hade olika utseende. Han hde en lång period för 6-7 år sen när allt han gjorde handlade om Super Mario. Det här blocket är från den tiden. Reaktionen från Kalle när vi visade honom teckningarna, var att snabbt slå ihop blocket.
- Det är .., pinsamt! förklarade han.
(null)
(null)


Söndag 10 februari 2019

Idag gick Kalle och såg Lego Movie 2. Han var glad att det gick att se filmen fast det inte var på premiärdagen. Han har alltid trott att man bara har en chans och att det är på premiärdagen. 
Här är hans recension av filmen som fick 9 legobitar av 10 möjliga:
(null)


Lördag 9 februari 2019

Idag tog Kalle för första gången själv initiativ att ta kontakt med någon via sms. Legofilmen 2 hade biopremiär igår och Kalle var rädd att det var för sent att se den. Det var Henrik, hans kontaktperson, som fick ta emot meddelandet. Han var inte direkt fjäskande, men hans önskemål gick vägen. 
(null)


Fredag 8 februari 2019

Han har verkligen sina idéer som han inte rubbar på. Ibland blir vi förvånade hur principfast han är!

Ikväll gjorde vi en skål popcorn, precis som vi brukar göra på fredagar. Efter ett par timmar gick Kalle tillbaka till köket med skålen med popcorn.
- Jag har åt popcorn i skolan ... en popcorn räcker, sa han och förklarade att han spar dem till imorgon. 
Vem säger att man bara kan äta en skål popcorn per dag? 😊
(null)


Torsdag 7 februari 2019

Ganska ofta upptäcker vi att ljuset är tänt och att han läser Kalle Anka-tidningar, både riktigt sent på kvällen och ibland mitt i natten. Vi kan höra hur han skrattar över något roligt vid 2-tiden på natten och då förstår vi att han läser. Ikväll kunde han förklara:
- Jo ... Kalle Anka tar bort hemska mardrömmar ... det blir bra! förklarade han.

Vi visste inte att han får mardrömmar! Han har aldrig någonsin visat det. Bra att han har hittat egna strategier för att handskas med dem!
(null)


Onsdag 6 februari 2019

Att klippa naglarna är jobbigt för Kalle. När han var liten fick vi göra det när han sov, det var omöjligt att hålla honom och samtidigt klippa naglarna. Nu brukar vi ge honom två val: klippa eller måla naglarna. Han väljer alltid att klippa dem. Idag gjorde vi valet lite svårare och visade en bild med naglar som var målade med söta bilder på rävar. 
Kalle skakade på huvudet och tyckte bara att vi var konstiga. Han ville klippa naglarna!

Tur för oss att han inte valde målade naglar med rävar, det hade blivit en rejäl utmaning!
(null)


Tisdag 5 februari 2019

Vi äter oftast kvällsmat tillsammans. Det är ett bra tillfälle att samlas och prata om allt möjligt. Kalle brukar få berätta hur hans dag har varit. Oftast går det bra, men idag sa han ifrån:
- Nu räcker det ... jag vill äta!
Efter maten förklarade han att han inte kan äta och prata samtidigt, det går bara att göra en sak i taget. Vi får tänka på det framöver!
(null)


Måndag 4 februari 2019

Idag hade Kalle en jobbig stund på väg till skolan. Jag hade tagit bort hängslena på överdragsbyxorna eftersom resåren har gett upp. Kalle drog på sig byxorna med bister min, han sa inget men han var inte helt nöjd.  Halvvägs till skolan precis när vi gick över en väg så tvärstannade han och pekade neråt. Det syntes att han var riktigt irriterad. Han blev inte mindre irriterad när han såg att jag inte kunde hålla mig för skratt av synen. Byxorna hade kasat ner och låg som stora högar på fötterna. Så rolig syn,! Jag bet ihop, bad honom vänta och sprang hem och hämtade hängslena. Situationen räddad!

Titta på ansiktsuttrycken på bilderna, man ser verkligen vad han tyckte!
(null)


Söndag 3 februari 2019

I natt snöade det massor och vi behövde skotta på uppfarten. Kalle ville följa med ut och hjälpa till att skotta. Nu kanske det inte blev så mycket hjälp. Han började med att skotta förvaringslådan:
(null)
Han fortsatte med den stora krukan vid ytterdörren. Snön han skottade bort la han framför ytterdörren:
(null)
(null)
Nästa projekt blev att skotta husbilen:
(null)
När husbilen var klar behövde han vila:
(null)
(null)
Även om det inte blev så mycket skottat så var det en skön dag ute!

Lördag 2 februari 2019

Idag "röjde" vi i Kalles rum och tog bort sånt som han inte använder. När vi ändå höll på så kopplade vi in ett gammalt Sega-spel till hans TV. Kalle provade att spela Alex Kidd, där man ska ta sig till nya världar men om man förlorar livet så måste man börja om från början. Han var inte helt nöjd. 
- Det heter Sega ... det är gammalt ... från 80-talet ... det stämmer det är segt, konstaterade han. 
Han tyckte namnet passade bra in på hur spelet var! 🙃
(null)


Fredag 1 februari 2019

Idag var det den efterlängtade premiären av Röjar-Ralf kraschar internet. Kalle har längtat i flera månader. Det var verkligen kul att se hur glad han blev när hans kontaktperson Henrik frågade om de skulle gå och se filmen. Han läste sms:et, log stort, sa "bra, Henrik" och gjorde en segergest. Många känslor på ennoch samma gång!

Filmen fick 4 stjärnor av 5 av Kalle!
(null)


RSS 2.0