Söndag 30 maj 2021



Idag var Kalle ute och plockade skräp med sin kontaktperson Henrik på förmiddagen och på kvällen var det Mors dag-firande.

Kalle och Henrik var ute i ett par timmar och fyllde en svart sopsäck med allt från fimpar till diverse större skräp. De avslutade sin runda med en glass.
(null)
(null)
(null)

Efter kvällsmaten bjöd Kalle på tårtan han bakade i fredags i skolan.  (null)
Vi tyckte såklart att han skulle smaka på sin egen tårta. Han tog en pytteliten bit, han försökte i alla fall. Han tyckte inte att det var en 10-poängare!
(null)
(null)



Lördag 29 maj 2021

Idag åkte vi hem till Kalles moster Susanne med familj, för att fira hans mormor Ann-Maries födelsedag. Den största behållningen var att få en stund på tu man hand med katten Saga.
- Vi bara myser, sa Kalle och såg så nöjd ut.
(null)

(null)


Fredag 28 maj 2021

Kalle har en lärare han hade förra året, som han fortfarande pratar med och tycker väldigt mycket om. Hon har klurat ut att han inte har ätit banan på flera år. Idag tog hon med en banan till honom och la den på hans bänk tillsammans med ett brev:
(null)
Eftersom han litar på Sofia så var det spännande att se om han skulle prova eller inte. Jodå, han åt den som mellis på Ungdomsfritids och den var helt ok.
(null)



Lördag 22 maj 2021

Bland det bästa Kalle vet är länder och flaggor. Bland det värsta han vet är musik. Ikväll var det Eurovision. Kalle var fullkomligt ointresserad de två timmar sångerna var, men när omröstningen började med alla länder och flaggor då blev det kul. Här såg han att de två nedersta länderna hade U och K i sig. Tala om att titta med olika perspektiv!
(null)


Söndag 16 maj 2021

Ofta går det bra i de flesta situationer, för Kalle trots hörsel- och synnedsättning. Ibland blir det lustiga saker som händer, som vi kan skratta åt tillsammans. Idag var en sån dag. 

Kalle satt djupt försjunken i något när Maja kom in i rummet. Han ryckte till, han var inte beredd att någon skulle komma in i rummet. 
- Oj, blev du rädd? frågade Maja. 
- Trevlig helg! svarade Kalle som hörde helt fel. 

Vid lunchen hällde Kalle upp köttbullar på sin tallrik, trodde han. Vi hade inte hunnit ställa fram tallrikar, men det såg inte han. Vita tallrikar på ett vitt bord kan vara svårt att se. Han försökte lyfta sin tallrik - men det fanns ju ingen. Tur att vi kunde skratta åt det tokiga tillsammans. 
(null)


Torsdag 6 maj 2021

Yes, första vaccinationssprutan mot covid-19, check. Kalle var nervös innan sprutan, han tycker det är obehagligt med sprutor. Vi frågade efteråt hur det hade känts, om det kändes lite eller ingenting.
- Det kändes ett, svarade han och höll upp ett finger. 
Han sa inget om skalan gick till fem, tio eller nåt annat. Det hade gått bra i alla fall!
(null)



Söndag 2 maj 2021

Idag cyklade vi ungefär en mil. Kalle trampade på, men efter en del uppförsbackar gav han upp och bestämde sig för att springa bredvid cykeln och putta den framför sig. Det var inte så lätt det heller, men värt ett försök. 
(null)
Efter halva cykelturen blev det korv med bröd. Kalles språkstörning gör att han kan ha svårt att formulera meningar, men ordvitsar kan han vara snabb med. 
- Titta, det är två hot dogs här! sa han och pekade på sin korv och på vår hund Rosie.
(null)



RSS 2.0