Måndag 28 juni 2021

En del dagar är Kalle mer intresserad av att umgås med oss än andra dagar. Idag var en sån "öppen" dag när han själv sa att han ville spela spelet Kasta gris med oss. Han var glad, aktiv och intresserad hela spelet. Så kul! Att han kom sist trots att han ett tag låg etta spelade ingen roll. 
- Vänta, sa han och gick iväg. När han kom tillbaka hade han hämtat en gris från Minecraft och ville att vi tillsammans skulle jämföra grisarna. Vi kunde konstatera att grisen från Minecraft inte gick att kasta som en tärning, som de andra grisarna kunde kastas. 
Det var en riktigt bra dag idag!
(null)



Måndag 21 juni 2021

Ikväll tittade vi på EM-matchen i fotboll mellan Ryssland och Danmark. Kalle är helt ointresserad och satt istället och surfade på sin mobil. När Danmark just gjort sitt fjärde mål och Ryssland hade ett mål, tittade Kalle upp på matchen.
- Ryssland går på lego, sa han och fortsatte surfa på mobilen. 
Så bra sagt!
(null)



Söndag 20 juni 2021

På helgerna brukar vi väcka Kalle vid 10-tiden. Han skulle kunna sova hur länge som helst annars. 

Idag hörde vi vid 9-tiden att han stängde dörren till sitt rum och låste in sig i badrummet. Förvånade att han vaknade av sig själv så tidigt, gick vi till köket och tog fram frukost. När han var klar i badrummet, kom han till köket och såg att vi dukat fram. 
- Va … men jag har ätit frukost!! sa han irriterad över att vi inte visste det. 
Gissa om vi blev förvånade! Både vaknat själv tidigare än han behövde OCH ätit frukost själv. Det har aldrig hänt förut. 
(null)


Fredag 11 juni 2021

Idag firade vi Kalles storasyster Mimmi som har tagit sin socionomexamen. Vi åkte till en annan stad, tog in på hotell, åt en tvårättersmiddag och åkte till 22 våningen där skybar var. Han var med på allt och gjorde det på sitt eget sätt. Det är kanske lite udda att lägga sig i baren utan skor och surfa på mobilen. Han gillade läget i alla fall.
(null)
(null)
(null)


Torsdag 10 juni 2021

Kalle säger så mycket oväntat. Idag klappade han Majas marsvin som fick vara ute i det fina vädret.
- Så mjuk hårig potatis, sa han och klappade Tundra.
Kärt barn har många namn, men hårig potatis!  (null)


Torsdag 27 maj 2021

Det är mer än tio år sen Kalle var hos frisören. Trots att frisörstolen var i form av en bil och en barnfilm var på en skärm framför honom, så var det nästan omöjligt för frisören att göra sitt jobb.

Idag gjorde vi ett nytt försök och det gick jättebra. Han har aldrig förut fått vax i håret, inte heller tidigare haft en så uttalad sidbena, men han gillade läget. När vi gick från frisören bar han till och med kepsen i handen. Han är stor nu!
(null)
 

RSS 2.0