Tisdag 28 januari 2002

När Kalle kom hem idag var han visst väldigt, väldigt trött. Han la sig i soffan, drog filten över huvudet och somnade. Yrvaket tittade han upp när vi några minuter senare puttade på honom.
- Ojdå ... jag tror jag är mobilsjuk ... det gör ont ... min öga, sa han sömnigt. 
Bra förklaring när man bara är lite trött!
(null)


Söndag 26 januari 2020

18 år idag! Myndig! Vuxen! Så fort det har gått! 

Nöjd med presenterna! Minecraft-tidningen var den bästa! 😄
(null)
På väg till bion hittade han en skylt som passade för dagen!
(null)
Filmen Frost 2 fick 3 "tummar upp" av 5 möjliga!
(null)
En bra första dag i vuxenlivet!

Lördag 25 januari 2020

Idag har Kalle förberett sig noga för morgondagen. Visserligen är det hans födelsedag, 18-årsdag, men det är inte det han har förberett sig för. Han har förberett sig för att imorgon ska vi gå på bio och se Frost 2. 

Han satt länge i fåtöljen i sitt rum och läste boken Upptäck alla länder på vår jord, speciellt kapitlet om Norge. 
- Ja, Frost 2 utspelar sig i Norge, förklarade han.

Nu är han beredd för bio!
(null)
(null)Torsdag 23 januari 2020

Idag var det en aktivitet i skolan som säkert många skulle uppskatta, men för någon med autism kan det vara en stor utmaning. Klassen gick på den stora mässan på torg och gator, i stan. Alla ljud, dofter, människor och intryck, ja en riktig utmaning! 

Det hade gått riktigt bra och till vår stora förvåning så hade Kalle köpt en liten Legopåse med Minecraft i. Han som aldrig vill köpa något! Kul! 
(null)
Stolt! 
(null)Lördag 18 januari 2020

Ikväll var vi på en överraskningsfest för en släkting. Kalle fick en alkoholfri drink och han började nysa när han hade börjat dricka av den. Han konstaterade att han nog var allergisk mot drinken! 
(null)
Kalle satt vid pianot och väntade på jubilaren. Han googlade hur man spelar Super Mario Theme på piano och började klinka. Mingel-pianist! 
(null)
Till förrätt åt vi skagentoast, Kalle år vitt bröd med smör.
(null)
(null)
Varmrätten gick bättre, oxfilé var ok. Han fick kokt potatis istället för potatisgratäng. Tummen upp! 
(null)
(null)
Lite lugn och ro när alla andra åt tårta!
(null)
Redo att åka hem, nu räcker det! 
(null)
Onsdag 15 januari 2020

Uppgiften på svenskalektionen var att skriva en instruktion. Självklart blev det något från Minecraft och inte vad som helst, utan hur man bakar en tårta. Roligt, han som inte är särskilt förtjust varken i att baka eller att äta tårta!

Flera timmars noggrant skrivande är snart klart!
(null)


Söndag 12 januari 2020

Idag plockade vi bort det sista av julsakerna. När vi frågade Kalle om han kunde hjälpa oss att klä av granen svarade han glatt:
- Javisst ... vad tråkigt! 🙃
(null)
Desto roligare var det att krossa vår lilla by av pepparkakshus!
(null)


Lördag 11 januari 2020

Idag kom ett oväntat litet paket i brevlådan adresserat till Kalle. Det var en tidigare lärare som hade hittat Kalle Anka-tidningar från Kalles födelseår, 2002. Bättre kunde det inte vara! Det tog ett par timmar av djup koncentration i soffan, sen var de lästa och finns nu fint staplade på hyllan ovanför hans säng.

Undrar om Kalle förstår vilka fina människor han har och har haft i sin närhet genom åren?
(null)
(null)
(null)


Fredag 3 januari 2020

Det verkar som att vår taktik kommer att gå vägen! Kalle har inte misstänkt något alls!

I juni fick Kalle nya hörapparater som han faktiskt använder. Från början var ljudet väldigt lågt ställt i förhållande till hans hörsel. 5-6 gånger har vi varit hos hans audionom på sjukhuset sen han började använda de nya hörapparaterna, för att kalibrera, höja ljudet. Idag var vi där igen och audionomen tror att det räcker med en höjning till och sen har han fått hörapparaterna anpassade efter hans hörsel så bra det går. Kalle har börjat gilla besöken på sjukhuset eftersom hon har två "gummigubbar" som han gillar att göra olika poser med. Idag gjorde han Sonic som sprang och Super Mario som hoppade.
(null)
Han avslutade med att båda flossade! 😊
(null)


Torsdag 2 januari 2020

Idag blev Kalle klippt. Efteråt, när hans hår var ihopsamlat i en hög, så tittade han på högen och reflekterade: 
- Vad mörkt mitt hår har blivit!
Jag svarade att hår blir mörkare på vintern och blekare på sommaren. Han tittade jättekonstigt på mig, han visste inte om han skulle tro mig eller om jag skojade. Till slut förstod han att jag inte skojade! 😊
(null)
På kvällen skickade han en bild på sig själv till storasyster Mimmi, för att hon ville se hur han såg ut. Deras konversation:
(null)Nyårsdagen 2020

Visst är nyårsdagen den stora pizzadagen? Så blev det hos oss i alla fall. Kalle fick en "naken" kebabpizza, med enbart tomatsås och kebabkött. 
(null)
Det är fascinerande hur mycket han kan äta. När det var en liten remsa kvar och vi såg att det började ta emot, så sa vi till honom att man får lämna, behöver inte äta allt. Han verkade bestämd att han skulle äta allt, han tycker inte om att lämna mat. Han gjorde till och med tummen upp mot kameran!
(null)
Hur tror du det gick? Åt han allt som han ville eller klarade han av att lämna lite mat kvar på tallriken? Svaret ser du på nästa bild!(null)
Det var jobbigt för honom att lämna mat, men han var så mätt att det inte gick i mer!

RSS 2.0