Fredag 31 maj 2019

När Kalles mat- och sovklocka (han har antagligen en likadan som Bamses kompis Skalman har) ringer, så spelar det ingen roll för Kalle om det passar. När den ringde vid lunchdags på födelsedagskalaset för lilla kusinbarnet Alexia, så hittade han  soffan med filt som skulle passa bra för en liten tupplur. Att ett femtontal personer precis skulle äta lunch vid just det bordet var inget som bekymrade honom. 
(null)Torsdag 30 maj 2019

När Super Mario-spelet visar en måne så .,,
(null)
(null)
... betyder det väl att man får sova middag?
(null)


Onsdag 29 maj 2019

Idag var det utvecklingssamtal på Ungdomsfritids. Kalle låg lugnt i soffan och åt mellanmål när jag kom.
(null)
Vi hade ett bra samtal, även om Kalle inte aktivt deltog i det. Vi satte upp några mål för hans utveckling och han byggde på en Super Mario-figur som fick hedersplats på fönsterbrädan när den var klar. Vi var nog alla tre nöjda med timmen vi hade tillsammans även om vi hade olika fokus!
(null)
(null)


Tisdag 28 maj 2019

Kalles och storasyster Majas tredelade "handslag":
(null)
(null)
(null)Måndag 27 maj 2019

Sista veckan har det blivit många omgångar couronne hemma hos oss. Vissa dagar har vi spelat riktigt mycket. Vi har försökt få Kalle att vara med och spela men han svarar bara "varför"!
Till slut lyckades vi övertala honom att vara med, det är ju roligt att spela tillsammans. Han offrade sig en kort stund och gjorde några stötar. Vi får inse att couronne inte är ett favoritspel!
(null)


Söndag 26 maj 2019

Han har sina idéer!
Varje kväll när han har bytt om till pyjamas och borstat tänderna så går han ner till oss på nedervåningen. Man skulle kunna tro att det är för att säga godnatt, men det är det inte. Han vill bara se till att lilla toaletten blir "hotellstädad". Han stänger toalocket, rullar upp toapappret och ställer tvålpumpen rakt. Han har lite problem med sina slarviga föräldrar! 😊
(null)


Lördag 25 maj 2019

Sist vi mätte Kalle var han 1,90 meter lång. Det är nog ett halvår sen så vi ville mäta honom igen. Vi frågade Kalle om han visste hur lång han är.
/ Jaag vet inte! svarade han kort. 
Han fick stå mot en vägg, vi gjorde ett märke och mätte. 
- Du har vuxit 1 cm, nu är du 1,91 m lång, sa vi.
- Jag vet! svarade Kalle. 
Hihi, han visste inte när vi frågade första gången, men andra gången visste han.
Lång är han i alla fall!
(null)


Fredag 24 maj 2019

På väg till skolan när vi gick förbi bygget där de bygger ett stort hyreshus, så tutade det. 
- Hörde du lastbilen som tutade? frågade jag.
- Det är ingen lastbil - det är en cementbil! sa Kalle.
- Den tutade inte - den sa hej! fortsatte han. 
Jag hade alltså två fel på min korta mening på fem ord. Det är inte lätt att ha koll på alla stora fordon!
(null)


Torsdag 23 maj 2019

Kvällens höjdpunkt:
Vid kvällsmaten, när Kalle hade ätit klart och lagt sina bestick på tallriken, så höjde han sin stämma:
- God natt! sa han när han menade "tack för maten". 
Det var så roligt att se hans reaktion när han insåg att han sagt fel. Han kunde skratta åt sig själv och tillät också oss att skratta. En glad stund!
(null)


Onsdag 22 maj 2019

Han håller hårt i sina principer, dem rubbar han inte. Vi har köpt två par jeansshorts till Kalle, som vi visade honom.
- De här blir bra i sommar, eller hur? sa vi. 
- Det är inte sommar ... det är bara maj! svarade han och menade att de kommer han att kunna använda från och med 1 juni - för då startar sommarmånaderna!
(null)


Tisdag 21 maj 2019

Kalles "kvinna" Lady, gillar inte att bada, det är läskigt att tvingas blöta ner hela pälsen och bli schamponerad. Kalle måste ha sett paniken i hennes ögon för han gjorde allt han kunde för att lugna ner henne. Empati och äkta omtanke!
(null)
(null)Måndag 20 maj 2019

- Mamma ... pappa ... kan ni komma och titta ... eller vill ni vänta? undrade Kalle lite uppspelt. Han ville att vi skulle komma och titta på en instruktionsfilm till Super Mario 2.  Vi följde med och fick se den 17 minuter långa filmen.
(null)
Allra sist stod det att den släpps till försäljning 28 juni, om en dryg månad. 
- Skulle du vilja köpa den? frågade vi och hoppades på ett ja. Han vill aldrig ha något så det skulle vara roligt om han för en gångs skull sa ja.
- Kanske ... kan få i jul? svarade han. 
Vänta i drygt ett halvår! Hur många skulle svara så!?
(null)


Söndag 19 maj 2019

Att få se Kalle leka och ha ett samspel med någon annan är det väldigt sällan vi får se. Att samspelet dessutom är på bådas villkor, båda vill lika mycket och båda ger och tar i leken är riktigt coolt. Det är väldigt längesen vi såg honom så hjärtligt glad i en lek, som han var idag!
 
När Kalle hoppade i vår lilla pool så var den redan upptagen - av Tyra. Kalle tyckte det var mysigt och gosade en stund.
(null)
När Tyra gick upp ur vattnet började hon leka med en gummilkesak och hon och Kalle startade en dragkamp om den. Ibland "vann" Kalle, ibland "vann" Tyra. Varje gång Tyra vann så gick hon tillbaka till Kalle och ville fortsätta leken. Ömsesidigt!
(null)
(null)
(null)Lördag 18 maj 2019

Bättre besök än vi har den här helgen finns inte, om du frågar Kalle. Tyra, Freja och lilla Ronja 3 månader kom mitt på dagen.
(null)
(null)
Just ja, de kom inte ensamma. De hade med sig sin matte, Kalles storasyster Denise. 

- Får jag prata med min syster? undrade Kalle innan han visade sitt Super Mario-spel.
(null)Fredag 17 maj 2019

Fredagsmys!
(null)

(null)Torsdag 16 maj 2019

När Kalle kommer hem från fritids, med taxi, så är vi alltid hemma och dörren är upplåst. Han har en nyckel men har aldrig behövt använda den. Idag låste vi dörren med flit, för att se vilken handlingsberedskap han hade. Vi stod beredda att "rycka in" (och fotografera i smyg) om det skulle behövas. 
(null)
Det tog inte många sekunder innan han hade fått fram nyckeln och låst upp dörren. Skönt, då vet vi att han vet hur han ska göra!
(null)


Onsdag 15 maj 2019

Ett ögonkast.
Ett krafsande på stolen.
Ett leende.
Ett snabbt viftande på svansen.
"Jag-vill-smaka-kroppsspråk".
"Jag-får-inte-ge-dig-kroppsspråk".
En ordlös dialog som till slut slutar med att hon får en pytteliten bit stekt potatis!
Båda nöjda!
(null)

(null)

(null)

(null)Tisdag 14 maj 2019

När Kalles farmor bjöd oss på mat så hade hon blandade, varma grönsaker i en skål. Kalle stod en stund och funderade innan han började sortera ut broccolin, det enda han ville ha. Vem som helst vet att så gör man inte! Tur för honom att farmor är snäll och lät honom bryta den oskrivna regeln!
(null)


Måndag 13 maj 2019

På väg till skolan upptäckte vi en ny liten bostad i ett träd. Det var en duva som hade börjat bygga på ett bo i ett träd. Kanske var det ett medvetet val av duvan att bygga just där - eller så var det inte det. Den kommer antagligen inte att få lugn och ro när den väl får sina ungar eftersom det är precis bredvid en väg och dessutom korsar två cykelvägar precis förbi trädet. Samtidigt så kommer den att ha en del att titta på när den ligger och ruvar!
Kalle var lite osäker på vilken sorts fågel det var. Han var däremot säker på att det inte var en höna, en uggla eller en papegoja!
(null)
(null)

Söndag 12 maj 2019

Bästa sättet att vända sura miner hos Kalle kan vara att skoja med honom! Idag funkade det i alla fall!

Vi lyssnade på musik till olika tecknade filmer. Aladdin ska komma i en ny version med ny musik och vi började med att lyssna på den. När vi efter ett tag började lyssna på musik från Nalle Puh, så tappade Kalle tålamodet. Han gillar verkligen inte musik!
- Stäng av den! sa han irriterat.
Då skrev vi in det han hade sagt "stäng av den" i sökrutan.  Direkt kom svaret: "hittade inga resultat".
- Tyvärr, "stäng av den" finns inte, sa vi och visade sökrutan. 
Kalle insåg det tokiga i att vi hade sökt på det han hade sagt och började skratta. Så tokiga vi är! 
(null)


Lördag 11 maj 2019

För ovanlighets skull sa Kalle att han ville följa med när vi skulle shoppa. Här är han redo:
(null)
Han var inte direkt delaktig i shoppingen, men bra på att hitta platser att spela Nintendo Switch på.
Vid heminredningen: (null)
Vid mattorna:
(null)
Vid kläderna:
(null)
Vid legoavdelningen var legotidningen mer intressant:
(null)
(null)
Vid pooltillbehör:
(null)
Fritidsavdelningen var bäst:
(null)
Kalle var väldigt nöjd med shoppingrundan! 😊Fredag 10 maj 2019

Ikväll åt vi sushi, som Kalle aldrig i livet skulle äta. Vi fixade en kebabtallrik till honom, hans favoritmat! Idag blev kebabtallriken en utmaning - kebabköttet var skuret i jättelånga remsor. 
- Va ... är det köttspagetti? undrade han när han kämpade med de långa köttremsorna. 😊
(null)
(null)


Torsdag 9 maj 2019

- Va ... är det sant, utbrast Kalle när han såg att det hade kommit en ny Minecraft-tidning i brevlådan. Presentkortet han fick i julklapp på en prenumeration var inte så rolig på julafton, men idag var det perfekt! (null)
(null)


Onsdag 8 maj 2019

Ikväll var det öppet hus på en av de gymnasieskolor som Kalle har sökt till. Personalen berättade om verksamheten och hur de arbetar, vi fick se klassrum och lokaler och vi bjöds på fika. För Kalle var det ingen stor grej att vara där. När vi frågade hur den nya skolan verkade så ryckte han lite på axlarna och sa helt kort:
- Bra!
Det betyder nog att den fick godkänt av honom. 
På skolgården blev vi "utskällda" av två fiskmåsar på en gatulampa:
(null)


Tisdag 7 maj 2019

Idag var det läkarbesök på audiologen för Kalle. Vi förberedde honom och sa att läkaren skulle titta i öronen och ögonen. Kalle är alltid orolig innan läkarbesök, han har varit med om så mycket som inte har varit roligt på sjukhus. 
Läkaren tittade i öronen och kunde konstatera att Kalle har vätska bakom trumhinnorna, som har gjort att hörseln är mycket sämre än vanligt. Han ska få en nässpray som ska lätta lite på trycket så vätskan förhoppningsvis försvinner. Går det inte bort på några månader så kommer han att få rör i öronen. 
- Men ... ska du inte titta i ögonen? sa Kalle när läkaren sa att han var klar. 
Läkaren hade pratat om ögonen och behövde inte titta i dem. Kalle kunde andas ut!
(null)
Han var nöjd när besöket var över. I augusti är det dags igen!
(null)


Måndag 6 maj 2019

Mysstund!
(null)


Söndag 5 maj 2019

Det krävs något riktigt spännande på tv för att Kalle ska tillåta Rosie att "vakta" hans mobil. Han brukar alltid ha full koll på den och att någon ligger på den är egentligen otänkbart. Jurassic Park var tillräckligt spännande!
(null)


Lördag 4 maj 2019

Sen igår har vi hälsat på hos Roland och Titti, vänner till oss och sovit i vår husbil, på deras uppfart. Kalle sover gott i husbilen, lite för gott för vi lyckades nästan inte väcka honom. Först när vi dragit ut honom över kanten så vaknade han till.
(null)
När han kom in till Roland och Titti så såg han att det låg en katt och sov under deras vardagsrumsbord. Han gick fram till den och skulle klappa den med foten, när han upptäckte att det bara var ett gosedjur. Lurad!
(null)
(null)


Fredag 3 maj 2019

Man kan tro att han inte ser något annat när han spelar Nintendo, men han har full koll.
- Den bilen är inte snäll ... den är helvete, sa han och tecknade samtidigt "djävul". 
Han pekade på bilen framför som hade registreringsnummer 666. Siffran betyder olika saker, vilddjurets tal är nog det vanligaste, men han hade koll på djävulen. Det var inte en snäll bil!
(null)


Torsdag 2 maj 2019

Idag var nog den bästa torsdagen det här läsåret, om man frågar Kalle. Schemat var ändrat så han började 10.00 istället för 8.20 = sovmorgon. Dessutom visste han att när han kom hem skulle han kunna fortsätta spela sitt nya Super Mario-spel. En bra dag!
(null)


Onsdag 1 maj 2019

På påskafton, 20 april, fick Kalle ett nytt Super Mario-spel till sitt Nintendo Switch. När han öppnade påskägget och såg spelet så trodde han knappt sina ögon, han blev förvånad och superglad. Vem som helst som får ett nytt spel skulle nog vilja spela det på en gång! 

Kalle blev riktigt glad, men spelet fick vänta. Han behövde tid på sig för att "ladda om" till det nya spelet. Idag, 1,5 vecka senare, var han redo. Han kom och berättade för oss att det var dags att prova det nya spelet. En högtidsstund! 
(null)
(null)


RSS 2.0