Torsdag 29 november 2018

Idag var det utvecklingssamtal och vi fick svaret på varför han sa att det var för sent för uppgift 1 och varför han hade börjat med uppgift 2 i tisdags. De hade haft sovmorgon en timme just den här tisdagen, som de inte brukar ha. Timmen som inte blev skulle han egentligen gjort uppgift 1. Logiskt!

Idag kom de första snöflingorna för året. Kalle blev väldigt missnöjd att årstiden inte fattar att november är en höstmånad. Vinter blir det först på lördag, ju!
(null)


Onsdag 28 november 2018

Varje dag brukar vi fråga Kalle vad han har gjort i skolan. Förut har han sagt att han jobbat med svenska eller matte eller något annat ämne. Numera säger han att han gör uppgifter. Det lustiga är hans sätt att numrera dem. Idag hade han gjort uppgift 1, 2 och 3. Inget konstigt alls! Igår däremot hade han gjort uppgift 2, 3 och 4. 
- Gjorde du inte uppgift 1? frågade vi.
- Nej ... det var för sent! svarade han.
Hmm, vi får fråga om numreringen imorgon på utvecklingssamtalet!
(null)


Tisdag 27 november 2018

Det börjar visst bli dags att köpa en rakapparat ... 
(null)


Måndag 26 november 2018

Kalle tar ofta för givet att vi vet vad han tänker och tycker, att vi liksom ser hans tankar. Så var det idag, när han sa att han inte kunde äta mer för han hade en stor blåsa på insidan av underläppen.
- Oj, vilken stor blåsa. Börjar du känna dig förkyld? frågade vi.
Kalle skakade på huvudet.
- Har du bränt dig på något varmt? fortsatte vi. 
- Varför säger ni så konstigt ... ni är galna ... det var ju tanden! sa han och tyckte vi var konstiga som inte visste att han av misstag bitit sig i läppen.
Den som uppfinner en läsa-någon-annans-tankar-maskin får gärna höra av sig!
(null)


Söndag 25 november 2018

Idag var Kalle och badade med sin kontaktperson Henrik. När han kom hem ville han prata om bastun.
- Bastu är varm ... jag kan inte andas ... jag sitter ... jag lutar framåt ... jag ligger på golvet ... jag kan andas! förklarade han.
Vi förstod av hans förklaring att han låg på badtugolvet. Hoppas andra som bastade hade överseende med den nästan 2 meter långa ynglingen som låg som en gångmatta på bastugolvet! 😊
Efter bastu behöver man dricka vatten!
(null)


Lördag 24 november 2018

Att känna empati är jättesvårt för Kalle, men när det gäller Rosie känner han mycket empati.

Mitt i maten gick han och tvättade händerna. När han kom tillbaka hade Rosie tagit hans stol.
(null)
Han försökte bära ner henne, men flyttade henne istället till stolen bredvid.
(null)
Han tyckte lite synd om henne som inte fick någon mat ...
(null)
... så han bestämde sig för att ge henne ärtan som var på hans tallrik.
(null)
Hon väntade lydigt på att han skulle säga "varsågod" innan hon tog den. 
- Nu är det bra, kommenterade han.
(null)


Fredag 23 november 2018

När vi var i affären och tittade på Minecraft-tidningar för att köpa en som Kalle önskar sig i julklapp, så blev vi osäkra på om han hade den eller inte. Vad gjorde vi? Jo, vi skickade såklart en bild på tidningen som fanns i affären till Kalle och frågade om han hade den. Han svarade nästan på en gång att han inte hade den. Perfekt! Vi köpte den! Första önskningen på önskelistan klar!

Först när vi kom hem började vi fundera över vad vi hade gjort. Hur många ungdomar hade svarat på den frågan utan att ställa en följdfråga? Eller i alla fall ställt ytterligare en fråga när vi kom hem! Vi klarade oss från följdfrågor, han sa ingenting om det när vi kom hem. 😊
(null)


Torsdag 22 november 2018

Igår var Kalle osäker på om han skulle lyckas gå upp i tid till klockan 7 för att hinna gratulera storasyster Mimmi som fyllde år idag. Han klarade det!
(null)
På eftermiddagen gick vi på bio och tittade på julfilmen Grinchen. 
(null)
Kalle ville verkligen inte se filmen, han gjorde tummen ner.
(null)
Efter filmen hade han ändrat sig, den fick en stark tummen upp!
(null)


Onsdag 21 november 2018

Vid sovdags förklarade vi för Kalle att vi tänkte gratulera storasyster Mimmi klockan sju imorgon bitti, eftersom hon fyller år. Vi sa att han inte kan ligga kvar i sängen och dra sig så länge utan måste gå upp när vi väcker honom. Han  gjorde då precis som vi så ofta gör mot honom. Han höll upp två fingrar i luften. Det ena fingret betydde att han skulle klara det och det andra att han inte skulle klara det. Han såg själv lite tveksam ut, medveten om att han är väldigt långsam. Självklart pekade vi på "det här klarar du"-fingret.
- Ok! svarade han helt kort. 
Vi får se hur det går!
(null)Tisdag 20 november 2018

Ibland kan det bli besvärligt, när man alltid vill göra allt grundligt. Kalle kom på att han ville se hur långt kalendern i mobilen går. Han skrollade och skrollade .... och skrollade! När han kom till år 10 000 och det gick att fortsätta skrolla så gav han upp. Han insåg att det kunde fortsätta hur länge som helst!
(null)
Han spanade in dagens datum, 20 november 10 000. Det är alltså om 7 982 år. Ganska många år kvar dit! Om du någon gång har funderat över vilken veckodag dagens datum är då, så är det en måndag! 😊
(null)


Måndag 19 november 2018

Kalles pappa brukar följa honom till skolan på måndagar, men idag var det jag som gjorde det. Kalle visade mig figuren med olika känslor.
(null)
Han funderade ett tag hur han kände sig och valde sen tre känslor och satte dem på varandra. Trött för att det var tidigt (enligt honom), irriterad för att det inte var som det brukar när jag lämnade och glad för att det ändå var ok.
(null)


Söndag 17 november 2018

Önskelistan till jul är klar! 
- Räcker det med tre saker? undrade Kalle som egentligen bara vill ha  Minecraft-tidningar i julklapp. 
(null)
(null)


Lördag 17 november 2018

Ikväll har storasyster Mimmi haft 22-årsfest med glittertema i vårt hus. Mycket kan Kalle stå ut med. Det var mycket ljud, ljus och musik. Det gick bra!
(null)
Även om han gick med på det mesta ikväll, så har han ändå sunda begränsningar. När han fick frågan om han kunde ha en glittrig tröja på sig så nobbade han faktiskt!
- Det känns fånigt, förklarade han när han hade satt på sig den glittriga, genomskinliga tröjan i lite för liten storlek,
Sunt! (null)


Fredag 16 november 2018

Så här skrev Kalle på en engelskalektion i skolan för ett tag sen:
(null)
När blir du förvånad? Maten på fredagkvällar, svarade Kalle. Han brukar få mat han gillar lite extra på fredagar, men idag misslyckades vi.
- Det är eld i min mun, konstaterade Kalle när han hade ätit av den lite peppriga potatisen.
(null)


Torsdag 15 november 2018

Vi har länge protesterat när Kalle lite slentrianmässigt säger "jag vet inte". Kanske är det därför han uppfann ett nytt ord idag!

Vid kvällsmaten pratade vi om ditt och datt. Vi kom in på hur många våfflor han hade ätit på hemkunskapen. 
- Jag är ogissad! svarade han och såg väldigt nöjd ut. Kanske var det för att vi såg förvirrade ut när vi inte förstod svaret eller så var det för att han gillade sitt nya ord.

Han gillade också hur vi serverade hans mat idag!
(null)
(null)


Onsdag 14 november 2018

Hur vi än försökte så var det omöjligt. Legolådan har stått orörd i flera månader. I morse frågade vi om vi kunde bygga lego tillsammans under kvällen. Han nobbade!

På kvällen frågade vi igen, men han var konsekvent.
- Tyvärr ... jag är upptagen! svarade han och gick och la sig och läste Kalle Anka.
Precis som han gjort i flera månader!
(null)


Tisdag 13 november 2018

I söndags, precis när vi skulle fira fars dag, var det något som gjorde Kalle väldigt, väldigt upprörd. Han agerade på ett mindre bra sätt och på ett sätt vi aldrig sett förut. Han var väldigt, väldigt arg och efteråt pratade vi allvar i ett par timmar. Kalle har varit mycket dämpad efter händelsen och dragit sig undan mer än han brukar. Ikväll kunde han inte sätta ord på hur han känner sig, men med bilder beskriva känslan. 
- Känner ni avsky på mig? frågade han.
När vi hade försäkrat honom om att vi inte alls gör det, så ritade han tre ansikten. Det längst till vänster var i söndags efter händelsen, det i mitten var igår och det högra var idag. Mungiporna verkar vara på väg åt rätt håll. Skönt!
(null)


Måndag 12 november 2018

Kalles kärleksförklaring:
(null)
(null)


Söndag 11 november 2018

Lycka kan vara en lycko-kaka! Inte för kakans skull. Inte heller för visdomsordets skull. Utan för att det finns samma mening skrivet på flera olika språk på lappen i kakan!
(null)
(null)
(null)


Lördag 10 november 2018

Idag blev det lite träning, lite konstrunda och lite fika. Träningen bestod av 427 trappsteg upp till toppen av berget. Kalles betyg: ok
(null)
(null)
På toppen av berget tittade vi på ett 30-tal konstverk. Kalles betyg: hmm, sådär. Tetris-statyn var bäst!
(null)
(null)
(null)
När vi var klara med konsten gick vi de 427 trappstegen ner. Vi dukade upp ett stort fikabord med allt möjligt. Kalles betyg: uselt
Det bästa på hela dagen: pannlampan när vi gick mot bilen!
(null)


Fredag 9 november 2018

Ikväll smusslade Kalle med sig mobilen till sängen, som han absolut inte får göra på vardagar. När han gått och lagt sig smög vi på honom för att se vad han kollar på i mobilen. Det var verkligen inget opassande: "Watch a puppy grow in 30 second".😄
(null)

(null)


Torsdag 8 november 2018

I förrgår var det för långt kvar till jul för att äta pepparkakor enligt Kalle. När han idag fick frågan om han önskade sig något i julklapp kom han på en sak han önskade sig - en Minecrafttidning.  Perfekt, ett bra tips! Vi bad honom fundera om han önskade sig något mer, men det gjorde han inte. Han var väldigt tydlig med att det räcker med ett paket. Ja, inte är han särskilt stor i sina önskningar. En tidning ska vi nog kunna fixa! 😊

Han har massor med Minecraftböcker och tidningar redan, men en till funkar säkert.
(null)


Onsdag 7 november 2018

Idag var en sån där dag när Kalles humör rann över och Maja blev föremål för hans ilska. Kalle illustrerade det så här efteråt.
(null)
Han var både ledsen och ångerfull när han kom på hur han kunde göra allt bra igen.
(null)
Det kändes mycket bättre efteråt även om det var en långdragen process.
(null)
(null)


Tisdag 6 november

Det blev ingen Gustav Adolf- bakelse idag, men ett smakprov pepparkaksdeg. När det gäller deg kan man säga att det finns 2 läger - antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Kalle valde inte något av de alternativen utan valde ett helt annat  alternativ.
- Va ... nej det går inte ... det är inte jul!
(null)Måndag 5 november 2018

Den allra finaste födelsedagspresent en mamma kan få, hade Kalle omsorgsfullt slagit in.
- Jag gjorde Norge, sa Kalle och syftade på paketets färger.
(null)
En fin teckning med texten "I LIKE YOU" var i paketet.
(null)Söndag 4 november 2018

De flesta föräldrar känner nog igen sig i att det här med att tvätta händerna efter toabesök, kan man få tjata och tjata om. För oss finns inte det bekymret alls! Kalle skulle aldrig i livet missa att tvätta händerna efter ett toabesök eller efter maten! Snarare tvärtom - han tvättar händerna så noga att de borde bli utslitna!
Här har han varit i farten:
(null)


Lördag 3 november 2018

Idag var det både lunch hos Kalles mormor och 3-årskalas för Kalles systerdotter Nora som fyllde 3 år.
Kalle fick ta först från matbuffén i mormors kök. Hon hade gjort extra mat bara till honom, kokt potatis och köttbullar. För att vara säker på att ingen annan av de 11 gästerna skulle ta av hans mat så fick han ta först. Han var glad att han fick äta i köket!
(null)
(null)
Efter lunchen åkte vi till Noras 3-årskalas. Kalle valde att bära det längsta paket vi någonsin gjort. Det var drygt 2 meter långt, vi hade problem att själva få plats i bilen med det långa paketet.
(null)
(null)
(null)
(null)
Paketöppningen var inte det minsta intressant, tyckte Kalle!
(null)Fredag 2 november 2018

Idag kom Kalles kusin Rebecka med familj till oss. Kalle var mest glad att de hade med sig sin whippet, Belle. Fast han har träffat Belle många gånger så har han inte uppfattat hennes namn förrän idag. Han gjorde som han brukar och googlade vad hennes namn betyder. Numera heter hon Klocka. 😄
(null)
Några gosiga stunder fick han med "Klocka"!
(null)
(null)
(null)


Torsdag 1 november 2018

Ett mycket starkt godkänt fick Kalles tänder idag av tandhygienisten vid det årliga besöket. Hon sa att det såg riktigt bra ut och att det inte var många som var klara efter bara 5 minuter i tandläkarstolen. Skönt att hans pedantiska borstning av tänderna har gett resultat!
(null)RSS 2.0