Fredag 29 november 2019

I skolan skulle de baka pepparkakor och göra julgodis. Kalle bakade motvilligt några pepparkakor. Självklart blev de personliga. Han gjorde en stor och en liten Steve, från Minecraft. Det blev också ett litet och ett stort Creeper-ansikte och ett L som i Luigi.
(null)
Knäck eller kola var inte kul. Han ville göra marsipanfigurer, men det var egentligen inget alternativ. Efter lite förhandlingar fick han som han ville. Det blev inga klassiska marsipanfigurer, men de blev riktigt coola. Det roliga var han att han var riktigt stolt och blev väldigt glad för alla komplimanger han fick  från både klasskamrater och lärare. Får vi presentera: Super Mario, Spindelmannen, Yoda, C3PO, R2D2, Homer och Bart Simpson, Steve och en Sonic-sko. (null)


Torsdag 28 november 2019

Idag träffade Kalle sin farmor Ros-Marie och hennes två hundar Lady och Turbo. Lady har ett sår på en framtass så hon har en tratt på huvudet så hon inte ska gnaga på såret. Kalle skrattade gott när han såg henne. 
- Hon ser ut som en lampa - en Pixar-lampa! konstaterade han och syftade på lampan som hoppar i introt på Disney-Pixar-filmer. 
(null)

(null)


Måndag 25 november 2019

Det är häftigt att få vara med och se på när utvecklingen tar stora kliv i saker som kan verka självklara. Att ta hem de saker man gjort i skolan för att sen stolt visa upp dem hemma, brukar de flesta barn göra i alla fall under lågstadietiden. Kalle har i alla år totalvägrat. Gjort i skolan - stannar i skolan!

Till nu! Han har börjat ta hem sina saker. Den här bilden målade han på bilden i skolan, tog hem den och visade stolt upp den hemma. 
- Steve har armarna som en zombie, så jag bytte namn till Zteve, förklarade han.
(null)


Söndag 24 november 2019

Bästa dagen hittills i november var idag! Att få hålla alla fyra storasyster Mimmis marsvin - samtidigt. Det slog allt! Han höll dock inte med om att Mimmi är deras "mamma" eller att han själv är deras "morbror"!
(null)

(null)


Fredag 22 november 2019

I skolan fick Kalle i uppgift på svenskan att välja en bild som han sen skulle skriva en berättelse till. Han muttrade lite och tyckte att det var en tråkig och helt onödig uppgift. Till slut valde han en bild med en man och en pojke som fiskade i en båt. Han var irriterad och läraren lämnade honom en stund att fundera. Till slut kom han igång och skrev en riktigt lång berättelse. Roligast av allt var nog ändå slutet, som var en liten protest mot uppgiften:
"SÅ VAD TYCKER NI?" 
(null)


Måndag 18 november 2019

Utvecklingssamtal i Kalles nya skola! Ett samtal med fokus på utveckling! De senaste åren har grunden lagts till Kalles utveckling, som nu har tagit fart ordentligt. Kanske var det bra för Kalle att börja gymnasiet och få byta miljö helt. Det verkar som att han lämnade en del av sina "ovanor" kvar på sin gamla skola. Numera jobbar han med skolarbete hela lektionerna, alla lektioner. Han gör alltid samma uppgifter som övriga elever i klassen. Så roligt att utvecklingen går åt rätt håll!
(null)


Fredag 15 november 2019

Fredagskänsla på svenska och på tyska!


Onsdag 13 november 2019

Det är ett rejält kliv från att förra året vägra ta hem saker från skolan, till att ta hem saker och dessutom vilja att alla ska se sakerna.

Idag kom han hem med en plexiglaslampa som han ristat in ett Minecraft-marsvin på. Så fin! Det var inte direkt så att han försökte gömma undan den, utan han valde att ställa den i vardagsrummet på bänken under TV:n. Så stolt han var!
(null)
(null)


Måndag 11 november 2019

Hur knasigt kan vädret bli? Idag var det några centimeter snö på marken. Kalle var inte alls nöjd:
- Varför snö? Det är inte vinter ... det är höst ... bara november, muttrade han. 
Har man lärt sig att november är en höstmånad och att det snöar på vintern, ja då är vädret lite knasigt! 

Det är bara någon vecka sen det var riktigt höstväder!
(null)
(null)


Tisdag 5 november 2019

Han som inte gillar musik eller dans fick idag feeling och dansade Fort Night-dansen!Lördag 2 november 2019

Frukosten på båten hade faktiskt vanlig formfranska och en brödrost, så frukosten skulle inte bli något problem. Till vår förvåning ville han ha minimuffins istället! 
(null)
Direkt när vi kom tillbaka till Sverige så var det kalas för Kalles systerdotter Nora 4 år.
(null)
Trots god frukost på båten och kalas för Nora, så var nog kvällens mys med storasyster Mimmis nya marsvin Bailey det bästa på hela dagen! 
(null)Fredag 1 november 2019

Idag hade vi en heldag i Helsingfors. Kalle hade önskat en enda sak och det var att gå och se en film på bio - på finska. Vi hittade två biografer men de var inte öppna den tiden vi var där, tyvärr. Som tur var så nöjde han sig med besöket i Uspenskijkatedralen. De hade sina informationstavlor på finska, engelska och ryska. Av oss i familjen var han den som lusläste skyltarna mest. 
(null)
(null)

RSS 2.0