Fredag 30 augusti 2019

Igår hade vi hundkalas och idag firade vi ett människokalas. Vi firade med middag på Pinchos. Det enda på menyn som Kalle kunde äta var en liten naturell hamburgare. 
- Det är en baby ... så gullig ...  den smakar som vanlig! kommenterade han den och åt den i några få tuggor.
Han fick också en drink som han var misstänksam mot men vi försäkrade honom att det inte var "vuxendricka". Då slank den ner!
En bra kväll, men hundkalas är bättre enligt Kalle!
(null)
(null)
(null)
(null)


Torsdag 29 augusti 2019


Idag fyllde vår Rosie 11 år. Kalle var väldigt tydlig med att hundkalas är mycket roligare än människokalas! 😄
(null)
(null)
(null)
(null)


Måndag 26 augusti 2019

Nu har vi varit otydliga igen. Idag ifrågasatte Kalle att han ska till skolan ännu en vecka.
- Men ... va ... igen? Det är inte höst än!
På lågstadiet  lärde Kalle sig att september, oktober och november är höstmånader. Eftersom det fortfarande är augusti som är en sommarmånad så är det konstigt att höstterminen har startat. Han har en poäng!
(null)Söndag 25 augusti 2019

Idag fyllde Kalle (tillsammans med oss) i 6 sidor med frågor om hur han vill ha det i skolan. Det han tyckte stämde skulle han markera med ett kryss. Han tyckte att han ville göra lite tillägg så han skrev lite egna ord här och var.

Läxor strök han snabbt över, inte populärt:
(null)

Sitta på en pall!! Nja, inte kul!
(null)

Han VILL verkligen få arbeta ensam!
(null)


Fredag 23 augusti 2019

Vid frukost fick Kalle skrapa en trisslott som han hade fått som tack för hjälpen för att vi har varit hundvakt. När han hade skrapat sista rutan skakade han lite på huvudet och kommenterade nitlotten:
- Den ljuger!
(null)


Torsdag 22 augusti 2019

Ny skola, nya rutiner, ny matsal - allt är nytt. Det tar tid att lära sig hur allt fungerar. Det tar också tid för alla runt Kalle att lära sig hur han fungerar.
Idag fick han slät broccolisoppa (som han faktiskt äter hemma) som de omtänksamt hade lagat till honom när alla andra fick blomkålssoppa. Han "laddade" länge innan han vågade smaka. 
- Den smakar sjuk, sa han och åt inte mer. 
Han provade i alla fall! 😊

Bilden är från måndagens lunch, första skoldagen. Då var det hans basföda - köttbullar, potatis och broccoli.
(null)Måndag 19 augusti 2019

Idag började Kalle gymnasiet. Han var nog mer lugn och samlad över den nya skolstarten än vi föräldrar. När han kom hem frågade vi såklart hur han hade haft det, om dagen hade varit bra. Som alltid funderade han en lång stund innan vi fick det mindre fylliga svaret, formulerat i ett enda ord:
- Ganska!
(null)


Söndag 18 augusti 2019

Lagom irriterad av att ha blivit avbruten mitt i ett filmklipp följde Kalle med till storasyster Mimmis hus för hon hade något hon ville visa. Så fort han såg vad hon ville visa så försvann all irritation och han sprack upp i ett nöjt leende. Hon hade köpt två marsvin som ska heta Rosé och Tesslan!
(null)
(null)
(null)


Torsdag 15 augusti 2019

Dagens fundering från Kalle när han såg dagens bild i vår almanacka;
- Är det IKEA? undrade han och pekade på figurens missnöjda ansiktsuttryck.
(null)Måndag 12 augusti 2019

Idag var det dags att dra igång efter 2 månader sommarlov för Kalle. Den senaste veckan har vi förberett honom att han skulle börja på ungdomsfritids och att skolan börjar nästa vecka. Vi glömde en ganska viktig detalj när det gäller att förbereda honom. 
- Va ... skojar du ... en gång till, sa han allvarligt när vi ställde hans time-timer på kvällen som skulle tala om när det var dags att förbereda sig för sängen.
Vi hade missat den lilla detaljen att Ungdomsfritids är hela veckan, alla vardagar. Vi hade hela tiden sagt "på måndag börjar Ungdomsfritids". Miss av oss!
(null)


Torsdag 8 augusti 2019

Vi föräldrar är "brädade" sen lång tid tillbaka, när det gäller att få en godnatt-kram. När Kalle har bytt till pyjamas och borstat tänderna brukar han komma till oss för att säga godnatt. Om Rosie, vår hund, är i närheten så är det hon som ensam får en godnatt-kram. Det är mysigt att se hans omsorg om henne, trots att han "glömmer" oss!
(null)
(null)
(null)


Torsdag 1 augusti 2019

Idag fick Kalle spagetti och köttbullar. Eftersom han inte brukar äta spagetti så visade vi honom en bild på Lady och Lufsens klassiska scen när de äter spagetti och köttbullar, eller frikadeller. 
(null)
Bilden på Lady och Lufsen gjorde susen, Kalle gick all in. Han fixade samma scen tillsammans med Rosie. 
- Va ... pussade jag henne? sa han när all spagetti var slut.
(null)
(null)

(null)
(null)


RSS 2.0