Nyårsafton 2019

Fint som bara den, ska det vara på nyårsafton! Kalle fick tournedos av oxfilé, råstekt potatis och färska champinjoner. Han la prydligt upp allt på sin tallrik, utan att de olika matvarorna nuddade varandra. 

Vi pratade lite om vad han gillade mest, oxfilé eller köttbullar?
- Köttbullar! svarade han utan betänketid.
😂
(null)


Söndag 29 december 2019

I två veckor har vi tagit hand om lilla Älla, 3 år. Hon har funnit sig väl tillrätta hos oss och funkat ganska bra med vår Rosie. Den som njutit mest av hennes sällskap har nog varit Kalle. När han har halvlegat i soffan så har hon lagt sig nära honom. De har njutit av varandras närvaro. Nu har hennes matte och husse kommit hem från sin semester och hämtat henne.

Kalle hade ett stort leende hela promenaden med Älla. 
(null)Julafton 2019

God Jul 🎄 önskar Kalle
(null)
(null)
(null)
(null)


Fredag 20 december 2019

Idag var det skolavslutning. Kalle verkade nöjd med allt! 😊
Fika med lussebullar:
(null)
Kahoot om julen:
(null)
Krama alla 5 lärarna och önska dem god jul:
(null)
Nu är det JULLOV! 

Torsdag 19 december 2019

Terminens stora hemarbete är fixat. God Jul-hälsning till de som jobbar med Kalle i skolan = check!
(null)


Onsdag 18 december 2019

När Kalle fick uppgiften att själv hitta på ett eget matteproblem, så handlade det såklart om marsvin. Här har han fått hjälp med att skriva ner sina tankar: 
(null)


Måndag 16 december 2019

Kalle kom hem med två bilder han gjort på bilden idag. Den första bilden hade de skrivit ut och han hade färglagt den:
(null)
Den andra bilden hade många omålade ytor, men Kalle stod på sig och sa att den var färdig. Det tog ett tag innan vi förstod att han ritat av figuren från första bilden. Han hade ritat den framifrån, från sidorna och bakifrån, men varför hade han färglagt bara delar av bilderna? Jo, han hade färglagt enbart de ytor man kunde se i den första bilden och lämnat resten vita. Klurigt!
(null)

Lördag 14 december 2019

Dagens värsta: långpromenad i regn och mörker! 
(null)
Dagens bästa: klappa storasyster Mimmis marsvin som är på besök några dagar.
(null)
(null)


Fredag 13 december 2019

Idag kom det en bild från lussebullebaket i skolan. Som texten på bilden säger: busted! 😂 (null)Onsdag 11 december 2019

Idag "snickrade" hela familjen ett eller två små pepparkakshus var. Kalle satte sig motvilligt vid bordet, men kom ganska snabbt igång. Det svåraste var nog att välja vilka godisar han ville ha!
(null)
Han var nöjd när taket fyllts med godis och kallade sitt bygge för "roofy house". Det blev en fin liten by av våra hus!
(null)
(null)Måndag 9 december 2019

Kalle har i många år kallat sig för Donald, efter Donald Duck, när han pratar engelska. Från och med nu har han ytterligare en identitet när han pratar engelska!

På svenska-lektionen tittade klassen på filmen Kalle och chokladfabriken. Självklart googlade Kalle vad den filmen heter på engelska. Det var inte Donald and the chocolate factory! Nej, det var Charlie and the chocolate factory!

När de senare hade ett prov på engelska skrev han naturligtvis sin ena engelska identitet - Charlie! Som tur var skrev han också Kalle, så läraren visste vems prov det var! 😊
(null)Söndag 8 december 2019

Oj, vilket missförstånd det blev idag! 

Vi hade åkt till Sandra och beräknade vara borta någon timme. Kalle hade valt att stanna hemma. När vi precis hade åkt så skickade Kalles storasyster Maja ett meddelande till Kalle: 
(null)
Kalle svarade nästan på en gång:
(null)
Efter några meddelanden fram och tillbaka blev det i alla fall bestämt att de skulle gå till affären. Maja gjorde sig klar och gick hem till vårt hus. Hon tittade i vardagsrummet, i Kalles rum, på toaletten och i köket. Mobilen låg i vardagsrummet men han var ingenstans. Maja upptäckte att hans jacka, mössa, vantar och kängor var borta! Hon har nog aldrig tidigare cyklat så fort till mataffären. När hon kommer in så står han vid kassorna och väntar. 
- Åå ... där är du, sa han lugnt. 

Hon tänkte att de skulle gå tillsammans och han trodde han skulle "hänta" henne. Det blev inte riktigt som Maja hade tänkt sig, men det gick ju bra ändå!


Fredag 6 december 2019

Idag på svenskalektionen så visade läraren Sofia avsnittet av Fem myror är fler än fyra elefanter som handlade om bokstaven O. Det var en elev som hade önskat just det avsnittet. Kalle var sur hela programmet, men accepterade situationen.

När programmen reste han sig och gick med bestämda steg mot läraren. Maja, hans assistent, sprang efter så gott hon hann. Situationen såg ut att kunna bli hotfull. Precis när Kalle kom fram till Sofia så stannade hm och la bestämt armarna i kors för att visa hur upprörd han var. 
- Jag är ingen skitig unge ... det är inte 1974 ... det är  2019! utbrast han märkbart upprörd över att tvingas se barnprogram.

När vi kollade så visade det sig att Fem myror är fler än fyra elefanter spelades in 1972-1974, men om just det här avsnittet var från 1974, det vet vi inte.

Så här poserade han när vi bad honom visa hur han stod framför Sofia. Riktigt upprörd!
(null)


Söndag 1 december 2019

Kalle brukar ha full koll på kalendern. Idag visste han att det blev december OCH att det var första advent. Gissa paniken han fick när han vid 21-tiden på kvällen, när han stod i duschen, kom på att han glömt byta dag i sin tygkalender. Han slog av duschen innan han egentligen var klar, lindade handduken halvt om halvt runt sig och gick till kalendern och fixade till den. Puh, det var i sista stund!
(null)


RSS 2.0