Fredag 30 mars 2018

- Jag MÅSTE göra den ofull, sa Kalle och tog en klunk. 
Han kämpade verkligen för att få i sig all läsk så att flaskan blev tom. Han har en fix idé att en flaska ska antingen vara oöppnad eller så dricker man ur den till sista droppen. Antingen eller. Något däremellan är inget alternativ. Det är en fix idé som kan vara dryg, speciellt om det är en stor flaska!
(null)


Torsdag 29 mars 2018

Idag kom Kalles farmor Rose-Marie med sina två hundar Lady och Lassie, till oss. De ska stanna här över påskhelgen. Om man skulle fråga Kalle vilka som kommit så skulle han nog svara att det var Lady som kom och hade med sig Lassie och farmor. Lady och Kalle har något speciellt ihop,

Han ville visa sitt Nintendo Switch och ett Minecraft-spel. Det var bara Lady - eller Damen som Kalle kallar henne - som fick se dem.
(null)
(null)
Vid kvällsmaten satt hon vid hans fötter i hopp om att han skulle tappa något ätbart. 
(null)
Det var också hon som fick lite godnatt-mys!
(null)


Onsdag 28 mars 2018

Idag var vi bjudna hem till storasyster Mimmi på fika. Nybakade kanelbullar tackar man inte nej till!

- Kalle, vill du ha is i din dricka, frågade Mimmi. 
- Eh ... vilken sorts is? svarade Kalle. 
Mimmi fick tänka till - hur många olika sorters is finns det egentligen?
- Vatten-is, svarade hon, 
- Ok, svarade Kalle, han ville ha. 

Senare frågade vi Kalle vilka olika sorters is det finns.
- Tja ... vanlig is ... och ... isberg .., som Titanic, svarade han. 
Ja, ett isberg hade varit svårt att få ner i ett dricksglas. 😄
(null)
(null)


Tisdag 27 mars 2018

Det blev en lång skön promenad med Rosie idag i det sköna vårvädret. 
(null)
På sina håll var det riktigt lerigt och Rosies tassar och mage var ordentligt smutsiga när vi kom hem. Hon fick ett välbehövligt tass-bad i diskhon.
(null)
Det var verkligen mysigt att se hur Kalle med glädje tog sig an uppgiften att torka henne efter badet. Det går inte att ta miste på hur viktig hon är för honom. 
(null)
(null)
(null)


Måndag 26 mars 2018

På kvällen blev det en lustig diskussion med Kalle, när vi pratade om vilken tid han skulle sova. Det är ju påsklov och han kan sova lite längre på morgnarna, så vi skulle sagt ja om han sagt att han ville sova senare än han brukar. 
- Jag vill sova 10, sa han. 
Det lustiga var att klockan var tio över tio, så så var det sovdags på en gång. Vi försökte förklara att klockan var mer än tio, men han vägrade tro på oss. Till slut förstod vi - han hade fortfarande sin armbandsklocka på vintertid. Den hade vi glömt ändra! När han jämförde sin armbandsklocka med mobilen så insåg han att vi hade rätt. 
Gissa om vi blev förvånade när han accepterade tiden, ändrade sin armbandsklocka och gick och la sig!
(null)
Söndag 25 mars 2018

Våffeldagen, det är klart vi åt våfflor. När vi nästan ätit färdigt kom Kalles storasyster Mimmi hem till oss. Det var en våffla kvar och hon frågade alla om hon fick ta den. Den frågan visade sig vara för svår för Kalle att svara på.
- Du har ingen tallrik, sa han om och om igen.
Vi försökte på alla möjliga sätt få honom att svara på om han ville ha mer eller inte, men det var helt omöjligt. Till slut tog Mimmi våfflan utan att han svarat på frågan. Först då kunde han svara att han var klar. Alla nöjda!
(null)


Lördag 24 mars 2018

Idag var första lediga dagen på påsklovet för Kalle. Han har varit nöjd hela dagen. Vid kvällsmaten blev han "intervjuad" av läskflaskan. Vi trodde att han inte riktigt förstod varför jag höll flaskan vid min mun när jag ställde frågan "hur känns det att ha fått påsklov?". Så fort vi ställt frågan och flyttat flaskan, nej jag menar mikrofonen, till hans mun så blev det tydligt att han förstod "sketchen". Hans svar kom snabbt och högt, direkt från hjärtat:
- SKÖÖÖÖNT! 😄 (null)


Fredag 23 mars 2018

- Hmm ... det ÄR vår, mumlade Kalle när vi var ute och gick. 
Jag frågade vad han menade.
- Jag såg blommor ... betyder vår, svarade han. 
Eftersom jag fortfarande inte sett några vårblommor så bad jag honom visa mig. Mycket riktigt, det var några tuvor med snödroppar. Det ÄR vår!
(null)
(null)


Torsdag 22 mars 2018

Om du får i uppdrag att måla ägg till påsk. Vad skulle du måla? Kycklingar, mönster, fjädrar, skriva glad påsk, påskharar, påskliljor. Allt är tillåtet!

I skolan skulle de måla ägg. Kalle valde att göra loggan till den kommande Disney-Pixar-filmen Superhjältar 2. 

Han längtar till premiären av filmen som han säger är 1 augusti. Tur att vi kollade för rätt datum är 31 augusti.
(null)


Onsdag 21 april 2018

En del vardagskvällar är lite bättre än andra!

Att komma hem på eftermiddagen och mötas av 2 kilo kärlek är inte dumt:
(null)
(null)
(null)
Som grädde på moset bjöd storasyster Mimmi på läsk, jordgubbar och vindruvor. Fest!
(null)


Tisdag 20 mars 2018

Dagens bild på vår bordskslender, var helt i Kalles smak. De enkla symbolerna har han förstått och använt sen han var riktigt liten.
(null)
Tydligen tittar han på kalendern, för redan på morgonen gjorde han ett eget val. Det var en bra dag:
(null)


Måndag 19 mars 2018

Ibland kan det vara svårt att förstå hur Kalle tänker. Det kan vara något som är självklart för oss, men som han tänker precis tvärtom mot oss. Vi kan bli lite förvånade och ibland frustrerade, men det är bara att gilla läget.

Vi har precis fått veta att Nintendo ska släppa en app med spelet Mario Kart till mobiler. Det enda Kalle pratade om i flera månader före jul var just det spelet. Till slut fick han det i julklapp och lyckan var total.

Vi blev därför ganska förvånade när han säger att han inte vill ha spelet nerladdat till sin mobil när det släpps. 
Vi får se om han ändrar sig!
(null)


Söndag 18 mars 2018

Idag åkte vi till Kalles mormor. Mormor hade ett paket till Kalle.
(null)
- Det är choklad, sa Kalle när han såg paketet. Han kände nog igen formen. 
Mycket riktigt, det var en chokladkaka och en 500-kronorssedel. 
(null)
- Åå, tack Kalle, pengen var till mig va? sa Maja och sträckte ut sin hand.
- Eeh ... jaha, svarade Kalle och la sedeln i hennes hand. 
Han insåg snabbt att det inte stämde och drog tillbaka sedeln. Han tänkte till, det var bra. 

Han kommer säkert att använda pengarna till ett nytt spel till sitt Nintendo Switch. Han säger att han vill köpa Lego World och en ny handkontroll som heter Pro.
(null)


Lördag 17 mars 2018

Vilket hundliv! 
Idag hade vi besök av 4 hundar från 2 familjer. 2 av hundarna var det första gången vi träffade, de har aldrig varit hos oss tidigare. Kalle var lycklig, så många kompisar på samma gång! Totalt 5 stycken om man räknar in vår egen Rosie!

Han kände nog att han ville göra något med alla kompisar. Vad skulle han hitta på? Jo, han tog fram lådan med spelet GameBoy Advance. I lådan fanns ett spel som hette Dogz fashion. Det visade han alla fem hundarna, en efter en. Att deras intresse för spelet var svalt, spelade ingen roll. Han var så nöjd att de var där, det räckte!
(null)
(null)Fredag 16 mars 2018

Har du sett Pixar-filmen Superhjältar 2? Inte det? Lugn, inga problem. Idag bjuder Kalle på en stillbilds-trailer, ett sammandrag av hela filmen:
(null)


Torsdag 15 mars 2018

Kalles allra bästa kompisar är fyrbenta. Dem förstår han sig på mycket bättre än de tvåbenta. De kräver inte så mycket, men finns nära och sprider glädje.  När det gäller att umgås med människor, så drar han sig gärna undan. När det gäller hundar  tar han gärna initiativ på olika sätt.

Från nu och en vecka framåt har vi två extra hundar, förutom vår egen Rosie, hemma. Kalle har hängt med Sandy och Sally hela kvällen!
(null)
(null)
(null)
Onsdag 14 mars 2018

Ikväll var Kalle hemma med sina storasystrar, när vi var iväg på annat. 
Det är lustigt att han hade ett önskemål, som han aldrig skulle ha om vi var hemma. Han ville lyssna på musiken till filmen Bilar 3, den med gitarrspel i. Va! Han som inte gillar musik! Mimmi satte på musiken och Kalle spelade luftgitarr! Det missade vi!
(null)
(null)
(null)Tisdag 13 mars 2018

Det blev lite sura miner ikväll när det var sovdags. Vi ställde en fråga som han inte gillade. Oftast när han blir irriterad så vill han inte prata. Vi hämtade ett papper och en penna för att se om han kanske kunde rita en bild vi kunde utgå ifrån när vi skulle lösa det han blev irriterad över. Det är ju aldrig roligt att somna arg, ledsen eller irriterad.

Han förvånade oss med att släppa ämnet helt och skrev något som han kan ta med sig i tankarna när han ska somna: HISTORIA OM MINECRAFT UPPDATERING
- Det är ett spel, förklarade han glatt. 
(null)


Måndag 12 mars 2018

Att ha en språkstörning och att vara språkintresserad, är en häftig kombination. Idag upptäckte Kalle att det går att svara på alla våra frågor med hjälp av en majonnästub. Han är klurig! 😄
(null)
(null)
Söndag 11 mars 2018

Oj, vilken effekt en enkel fråga kan få!
Igår var Mimmi hos oss och hade ett samtal med Kalle om vad han hade gjort på dagen. Han beskrev allt han gjort, Mimmi lyssnade. När Kalle var klar, ställde Mimmi en fråga.
- Har du bäddat din säng idag, frågade hon. Han brukar aldrig bädda sin säng, men frågan gjorde effekt. 
På en gång gick han upp till sitt rum och bäddade sängen. 

Det var igår. Gissa vad som hände idag? Han bäddade sin säng, igen! 😄
(null)
(null)
(null)
(null)Lördag 10 mars 2018

Ikväll tittade hela familjen på Melodifestival-finalen. Musik finns inte med på Kalles 10-i-topp-lista, men han var med ändå.
Vi skålade i Trocadero:
(null)
Jordgubbar med Nutella fick tummen upp, men mango gillade han inte.
(null)

(null)
Bäst var nog ändå popcorn! Det tyckte också Rosie!
(null)


Fredag 9 mars 2018

Soffhäng med iPaden, en skål popcorn på bordet och vår hund, Rosie, helt nära. Fredagsmys!
(null)
Vi hade poppat 2 skålar med popcorn. Vi åt den ena och Kalle skulle få den andra. Efter någon timme frågade vi om han ville ha popcorn (som han har ätit varenda fredag de senaste 10 åren).
- Nej ... tyvärr .., jag äter imorgon ... en skål idag ... en imorgon! förklarade han. 
Ajdå, vi har inte förstått att det är ransonering med en skål popcorn per kväll. 
Rosie var i alla fall intresserad! 😄
(null)


Torsdag 8 mars 2018

Idag pratade de om den internationella kvinnodagen i skolan. Kalle fick frågan om han tyckte det skulle finnas någon annan speciell dag. 
- Vad sägs om en bio-dag? svarade han. 😄

I natt snöade det - igen. Kalle är riktigt frustrerad och vill verkligen att snön ska försvinna. Det är ju vår-månad!
(null)


Onsdag 7 mars 2018

Så paff, nästan i chock! Han trodde inte sina ögon när vi visade honom lådan med ett Game Boy Advance med tillhörande spel. Mimmi och Maja, Kalles storasystrar, fick varsitt spel när de var små. Vi hittade lådan när vi röjde i ett förråd. 
- Va ... är det sant ... från 2003, sa han med ögon stora som tefat, när han såg lådan. 
Han satte i laddaren och fick igång spelet Superhjältar. Kvällen var räddad
(null) (null)
(null)Tisdag 6 mars 2018

Han är bra på att visa sin frustration utan att säga så mycket!
På morgonen när vi skulle gå till skolan gick Kalle fram till vår bil som hade fått ett ganska tjockt lager med mjuk, fin snö på sig. Med några snabba drag skrev han S och T i snön på framrutan. 
- Vad betyder det? frågade jag.
Som svar ritade han ett O och ett P på motorhuven. 
- Stop? undrade jag.
- Snön ... det är mars ... vår, förklarade han kort. 
(null)


Måndag 5 mars 2018

Oftast vill Kalle få vara ifred om han bygger lego eller håller på med sina lego minifigurer. Nån gång ibland vill han dela med sig. Idag ville han dela med sig och han valde ut storasyster Mimmi. 

- Kom ... jag ska visa dig! sa han och tog fram brickan med alla hans minifigurer. 
En efter en figur höll han upp framför Mimmi som helst skull lyssna utan att ställa frågor eller röra. Han föredrar att hålla en monolog när han visar något, han vill absolut inte bli avbruten. 

Idag var Mimmi utvald, nästa gång blir någon annan utvald.
(null)
(null)Söndag 4 mars 2018

Äntligen är han klar!
18 cm hög, 1750 små bitar, många timmars jobb i en månad. 
Nu ska han få pryda någon bra plats!
(null)Lördag 3 mars 2018

Dagens skratt:
Kalle låg utsträckt i soffan och hans pappa kom och ville få plats bredvid honom. För att få Kalles uppmärksamhet så tog han tag i en tå och rullade den lite fram och tillbaka i en massagerörelse. Kalle tittade upp.
- Vad gör du ... du kan inte göra så ... jag är ju kissnödig! utbrast han.
Logiskt?
Nej, inte det minsta.

En mysstund med Rosie:
(null)


Fredag 2 mars 2018

- Men ... vaa ... skojar ni med mig ... var är våren? undrade Kalle uppgivet när vi var ute. 
Han har fått lära sig att månaden mars är en vårmånad. Nu är det mars OCH det är snö ute. Hur galet är inte det?
(null)


Torsdag 1 mars 2018

2 gånger den här veckan har Kalles lärare försökt få honom att jobba med en uppgift i biologi. Båda gångerna har han protesterat och rivit sönder uppgiften. Trots hans protester bestämde vi att vi skulle hjälpa honom med uppgiften hemma. 

Han accepterade att vi skulle göra uppgiften på en gång när vi kom hem. Vi läste, tittade på bilder, diskuterade, funderade. Det gick riktigt bra. Den sista uppgiften var att spänna plastfolie på en tallrik och säga UUUUUU med läpparna mot plasten.
(null)
(null)
Han var väldigt, väldigt nöjd när uppgiften var klar.
Tredje gången gillt gick det vägen!

RSS 2.0