Fredag 30 april 2021

I skolan bakade de kladdkaka med lakritssmak. Godiset turkisk peppar var något nytt för Kalle. Han funderade länge vad det kunde vara.
- Är det peppar från Tuurkien? frågade han. 
Hans betoning på u-et gjorde att det blev ett nytt land, dessutom med ett n på slutet.
Ville han smaka själv? Nej, tack.
(null)



Söndag 18 april 2021

Vilken dag, 17 grader i solen. Det firade vi med glass. Kalle hade svårt att välja vad han ville ha. Till slut valde han en ananassplit.
- Tack Svampbob fyrkant för ananas, sa han.
Vi förstod först inte vad han menade, men insåg sen att Svampbob fyrkant bor i en ananas. Vi sa då att Banarne i Trazan och Banarne vill bo i en svamp.
- Vad skulle du vilja bo i? frågade vi.
Han tänkte snabbt. 
- Jag vill bo i ett äpple, svarade han och tecknade iPhone. 
Mobilen görs av Apple, så det var ett smart val.
(null)
(null)


Lördag 17 april 2021

Igår köpte Kalles syster Mimmi en elmopedbil. Hon bestämde sig för att kalla den Rosa Pantern och förkorta den till RP. Den förkortningen är dubbel för henne eftersom den också är förkortningen för hennes synnedsättning, som också Kalle har. Den heter retinitis pigmentosa och förkortas RP. 

Kalle var så nöjd när han fick provåka Rosa Pantern. 
(null)


Måndag 12 april 2021

De senaste veckorna har vi haft många samtal med Kalle om hur han kan hantera den irritation han ofta känner för en klasskamrat. När han blir irriterad kan han helt oövertänkt ta ner klasskamratens hand, stänga hans dator eller gömma hans saker. Vi har pratat om att klasskamraten får göra de sakerna som Kalle blir irriterad på och att det bästa är om han kan strunta i det. 

När Kalle kom hem på eftermiddagen ville han lätta sitt hjärta. Han hade blivit irriterad på något klasskamraten hade gjort och i ilskan hade han stängt ner klasskamratens dator.
-Attans! sa han och svängde med armen i luften. Jag glömde att strunta! 
Det var en så härlig kommentar. Det betyder ju att han har lyssnat på våra goda råd. Bättre lycka nästa gång!
(null)


Fredag 2 april 2021

Idag beskar vi vårt äppelträd. Precis som igår så frågade vi Kalle om han ville hjälpa oss. Jo, det ville han. För säkerhets skull påminde vi honom om att det inte var första april längre. Det var han medveten om. Vi gick ut och började beskära.
(null)
Efter en timme kom Kalle ut, när vi precis var klara med trädet. Han fick klippa lite på vinbärsbuskarna istället. Smart att dra ut en timme på tiden när det är fel dag för att luras. Han var nog ganska nöjd att det nästan var klart när han kom.
(null)


Torsdag 1 april 2021

Idag var första gången han testade - och han lyckades!
Vid lunchen frågade vi Kalle om han vill hjälpa oss att plantera penséer i en kruka vid ytterdörren. Det ville han. 
När vi ätit klart gick Kalle till toaletten och vi väntade på honom för att fixa med blommorna. När han kom ut från toaletten började han le stort och vandrade fram och tillbaka. Efter en stund backade han in i vardagsrummet samtidigt som han frågade:
- Vet ni inte vad det är för datum idag? 
Så lurade vi blev! Han som aldrig luras hade lurat oss att han skulle hjälpa oss med blommorna. 🙃
(null)


RSS 2.0