Lördag 29 mars 2020

Vi blev riktigt förvånade när Kalle bytte till månaden mars och vårbilden idag, på sin väggalmanacka. Han som alltid vill att det ska vara rätt!
- Egentligen är det mars idag! svarade han när vi frågade. 
Han verkar inte gilla att det finns en skottdag vart fjärde år!
(null)


Onsdag 26 februari 2020

Kalles små, fyndiga ordvitsar eller ordvändningar förgyller vår tillvaro:
- Maten för tack! sa han när han tackade för maten.
Han log stort när vi svarade lika bak-och-fram:
God så var! 😄
(null)
Torsdag 20 februari 2020

Det är snart en månad sen Kalle blev 18 år och myndig. Idag åkte vi äntligen till banken och fixade så att studiebidraget kommer direkt till hans eget konto och inte som en utbetalningsavi. Som vanligt var det lång väntetid så jag passade på att lämna Kalle och hans pappa en stund för att köpa en present till Kalles nyfödda kusinbarn Ellen. När jag kom tillbaka bad jag Kalle bara hålla i kläderna så jag kunde ta en bild på dem för att visa Kalles systrar. Jovisst, det kunde han. Han inte bara höll, han lyfte upp dem högt, så högt att han kom med på bilden och det 20-talet kunder som satt och väntade fick ett litet avbrott i det tråkiga väntandet. Efter en timmes väntan fick vi ärendet gjort!
(null)


Onsdag 19 februari 2020

- Va ... det ser ut som en mjölkskog, sa Kalle när vi hade druckit ur två mjölkförpackningar och de låg bredvid varandra. 
Vi började fundera på om han trodde att mjölk kom från skogen! Det kunde han väl inte tro?
- Nejdå, den kommer från kossan, svarade Kalle och tecknade "ko". Jag menar skogen paketen ... det är många nu. 
(null)


Torsdag 13 februari 2020

Idag var det nog en av de bästa skoldagarna hittills! Igår när han gick från skolan så hade han full koll på att det skulle bli en heldag skridskoåkning idag. 
- Läskigt att åka skridskor, sa Kalle. 
Lyckan blev desto större när det visade sig att förrådet där skridskorna för utlåning förvaras hade fått ett nytt lås som skolan inte hade någon nyckel till. Det blev en utflykt till ett fritidsområde istället. Så nöjd!
Han låg som en säl vid vattenlinjen! (null)
(null)Onsdag 12 februari 2020

Idag fick Kalle lära sig att brandlarm är något som kan finnas lite överallt. Han hade visst trott att det bara förekom på den skolan han gick på i grundskolan. Dagens brandlarm var det första sen han började på gymnasiet. 
- Va!! Finns brandlarm här också? kommenterade han förvånat när larmet gick. (null)


Tisdag 11 februari 2020

Arbetet med substantiv på svensklektionen gick bra idag. Han skriver så fina versaler så det hade blivit ett bra betyg om det hade funnits kvar betyg i välskrivning. Ibland kan det vara svårt att stava och ofta beror det på att han inte riktigt hör hur det stavas. Ordet skorsten är ett sånt ord! 😊
(null)


Fredag 7 februari 2020

När Kalle började bädda sin säng väldigt nog vid 23-tiden på kvällen så kunde man ana att det var något lurt. Han brukar sällan bädda sin säng! 
(null)
(null)
Vid lite efterforskningar så kunde vi konstatera att han gömt mobilen under kudden och ville antagligen "sopa" bort spåren av den. Tricket lyckades inte, vi hittade den! Busted!
(null)


Söndag 2 februari 2020

Så bra det funkar sen vi köpte hängande förvaringsfack på Ikea! Det har blivit ett steg framåt när det gäller att själv välja kläder för dagen, som Kalle alltid tyckt är svårt. Förvaringsfacket har 7 fack, ett för varje dag. På söndagarna fyller vi varje fack, ett för varje dag i veckan och varje morgon tar Kalle kläderna ur den dagens fack. Så smidigt och han fixar det själv!
(null)


RSS 2.0