Lördag 31 juli 3021

Idag åkte vi båten över till Danmark. Kalle ÄLSKAR Danmark, han var förväntansfull. Eftersom han gillar Lego som kommer från Danmark så har det blivit ett av hans favoritländer. 
(null)
(null)
Det var spännande att få beställa och äta en dansk kebabtallrik, trots att den var väldigt lik en svensk kebabtallrik. Menyn var en utmaning att tyda.
(null)
(null)
Det var en bra dag i Danmark!
(null)
Tillbaka på svensk mark, la han sig tillrätta på en stor sten. 
Han hade bara ett ord för upplevelsen att få åka till Danmark:
- Det var MÄKTIGT!
(null)


Onsdag 28 juli 2021

Kalle var med när vi spelade kubb med 3 i varje lag. Det andra laget vann alla tre matcherna, men Kalle var vårt lags storspelare. Hans teknik: kasta ibland med fel hand, kasta båda pinnarna samtidigt och sikta absolut inte. Han var den som lyckades klart bäst i vårt lag!
(null)



Tisdag 27 juli 2021

I skymningen gick vi till stranden med lite krabbsås och en skål att fånga krabbor i. Kalle var med på noterna, han ville fånga en Sebastian (krabba i Lilla sjöjungfrun) eller en Herr Krabba (krabba i Svampbob fyrkant). Kalle fick en mussla att agna med och började meta. Det var för mörkt i skymningen för att han skulle se vad han gjorde, men vi hjälpte till genom att syntolka. 
(null)
(null)
(null)
Ganska många gånger var det krabbor som kom och "smakade" på hans lockbete men han lyckades inte fånga dem. Vi frågade om han var nöjd, det blev ju mörkare och mörkare. Till slut lyckades han - en krabba landade i skålen. Så stolt han blev!
- Det var Mr Crab, konstaterade han. 
(null)


Måndag 26 juli 2021

Idag spelade hela familjen spelet Kasta gris efter frukosten. Kalle är bra på det, han är taktisk och vann. 
- Grattis Kalle! Första pris är att få diska, sa vi lite på skoj. 
Till vår förvåning blev han glad. Vi blev också glada, vi slapp ju diska. Han kan få vinna alla gånger.
(null)


Söndag 25 juli juli

Dagens bästa frihetskänsla:
Gunga med fäste högt upp i ett träd = hög, kittlande fart. Nostalgiska tankar går tillbaka till tiden i grundskolan! Då gick gungorna varma varje rast!
(null)

(null)

(null)



Lördag 24 juli 2021

Idag blev det en kilometerlång promenad utmed stranden. Vattnet svalkade skönt, när det var 28 grader i luften. 
(null)
(null)
Precis i vattenlinjen hittade Kalles moster Susanne en lila sjöstjärna. Den ville nog helst egentligen vara kvar i vattnet, men vi ville bara titta på den. 
- Viljen stjärna! kommenterade Kalle och syftade på moster Susanne som lyckades hitta stjärnan.
(null)


Tisdag 20 juli 2021

Kalle tycker att vi är hopplösa som alltid vill veta vad han gör i mobilen. Ofta ber vi honom visa och nästan alltid tittar han på Minecraft. På en soffa på stan så tröttnade han och backade bakåt då långt att han till slut låg ner. Perfekt, ingen annan kunde se! 😄
(null)


Måndag 19 juli 2021

Dagens bästa möte:
Att få träffa taxvalpen Sion, 8 veckor.
(null)


Torsdag 15 juli 2021

Idag var vi i en hembygdsgård och firade Kalles kusin Jonas på hans 40-årsdag. Eftersom Jonas är född på 80-talet, var det 80-tals-tema på festen. För att komma in i hembygdsgården var Kalle tvungen att ducka eftersom dörröppningen var lägre än  han  är  lång. 
- Va … var människorna på 80-talet så här korta? undrade han. 
Nja, huset var nog möjligtvis från ett annat århundrades 80-tal.
(null)
(null)



Tisdag 13 juli 2021

Idag hälsade vi på Kalles moster Susanne vid hennes husvagn. Utsikten från husvagnstältet var en stor äng med ett 30-tal får som betade. Kalle blev helt uppslukad av fåren och började leta klipp om fåren i Minecraft. Han "undervisade" oss om  att  fåren i Minecraft finns i 16 färger och olika modeller. 
(null)
Efter lunchen gick vi en promenad genom en dunge ner till sjön. Utmed vägen lyfte han en sten 😂
(null)
Det var verkligen skönt att vada i vattnet och svalka ner sig. Problemet kom när Kalle skulle ta sig från vattnet till sina sandaler utan att smutsa ner fötterna på vägen. Han får panik av sandiga fötter, ett problem på alla badstränder och en anledning till att han inte vill bada. Vi bad honom sätta sig på en stock ett par meter från vattnet. När han satt sig gick vi till sjön, kupade händerna, tog vatten och sköljde hans fötter med vattnet. Det blev 4-5 omgångar vatten per fot. När de var rena, men blöta klarade han av att sätta på sig sandalerna. Hans kommentar till oss var härlig:
- Vilken geni!
(null)





Söndag 11 juli 2021

Hur intressant är en EM-final i fotboll mellan England och Italien? Inte intressant alls, om man frågar Kalle. Han var riktigt nöjd att han helt ostörd kunde titta på filmklipp om Minecraft. Vi andra ville se fotbollen!

Han kom och tittade en stund. Precis när han kom fick en italiensk spelare ett gult kort. Kalle frågade vad gult kort betydde och vi förklarade. Vi förklarade också att de kan få rött kort. Kalle lyssnade och funderade en stund.
- Finns grönt kort? frågade han sen. 
Nä, det finns inte men det kanske skulle vara bra i en del matcher filosoferade vi. Så fort en spelare gjorde något schysst skulle de kunna få grönt kort. Skulle matcherna bli "snällare" kanske? Kalle tyckte vi var lite flummiga och gick tillbaka till sovrummet.
(null)


Tisdag 6 juli 2021

Kalle har alltid gått på specialisttandvård när han har gått till tandläkaren. Idag var det dags, men han har visst passerat gränsen från barn till vuxen och nu var vi på en annan avdelning. Han var helt avslappnad i väntrummet innan besöket:
(null)
Tandläkaren förklarade hela tiden tydligt vad hon gjorde. Hon berättade att honnskulle ta röntgenbilder på tänderna. Kalle bad om en förklaring vad röntgen är. Tandläkaren förklarade. 
- Aha … menar du som x-ray? frågade han sen. Det är klart att vi borde sagt det på engelska. 😄
(null)
Tandläkaren behövde ta lite tandsten. Hennes tandsköterska hjälpte till att suga bort överflödigt vatten. Mitt i arbetet avbröt Kalle arbetet. 
- Det känns som att jag "drunknar", sa han och gjorde citationstecken vid ordet drunknar.
(null)


Söndag 4 juli 2021

Idag löste vi ett stadsmysterium i Arboga. Vi förberedde Kalle och berättade vilken stad vi skulle åka till och vad vi skulle göra. Kalle såg förvånad ut, lyfte upp armen och pekade på sin armbåge. 
- Ska vi åka till Armbåge!? undrade han och tyckte det lät lite konstigt. 
Arboga och Armbåge. Ja, det kan nog låta lite lika. 😄
(null)



RSS 2.0