Tisdag 31 mars

Tur att det funkar att ha idrottslektioner på distans! Idag var uppgiften att ta en promenad, hitta en fin sten, fotografera den och skicka bilden till läraren som gör ett collage av bilderna. En skön promenad i ett skönt väder!  (null)

(null)

(null)


Söndag 29 mars 2020

Sommartid! Vi ställde om klockorna, men missade den viktigaste - Kalles armbandsklocka. Det var svårt att argumentera för att det var dags att duscha när klockan enligt honom var en timme "för lite". Till slut gick det bra!
(null)


Fredag 27 mars 2020

Uppgift på matematiken idag: färglägg två tredjedelar av cirkeln. Det var inte uttalat hur de skulle färgläggas. Super Mario i den ena tredjedelen och en figur från Minecraft i den andra. Det funkar väl?
(null)

(null)


Onsdag 25 mars 2020

Rastaktiviteterna nu när skolan har distansundervisning, får tummen upp av Kalle! 
(null)


Fredag 20 mars 2020

I skolmatsalen på fredagar får Kalle alltid hamburgare som specialkost. Det är klart att vi behåller den vanan även nu när det är skola på distans. Kalles önskemål, som också infriades var McDonalds! En bra fredag! (null)


Torsdag 19 mars 2020

Så var första skoldagen med distansundervisning på grund av Corona avklarad. Schemat följdes och han arbetade bland annat med en faktatext om Minecraft. Hans elevassistent (och storasyster) Maja hjälpte honom hela skoldagen. När det var skola och lektion gick de till hennes hus och när det var rast fick han gå hem till sig. Det var ett riktigt smart drag av Maja eftersom Kalle har vägrat att göra skolarbete hemma, så gott som hela sin grundskoletid. Skolarbete ska göras i skolan, enligt honom. För Majas del blev det en annorlunda arbetsdag. Helt plötsligt ingick det att laga mat också. Lite jäktigt att hinna både laga och äta mat på en timmes lunchrast, men det gick bra! 
(null)


Onsdag 18 mars 2020

Idag var den första dagen som Kalles skola var stängd. Det var en "studiedag" så han behövde inte göra något skolarbete. Han kämpade hårt för att se lidande ut, när dagen kunde tillbringas hemma i ett lugnt tempo!
(null)


Lördag 14 mars 2020

Idag stod fågelskådning på agendan. Kalle tittade länge på alla svanar vid strandlinjen. 
(null)

(null)
Roligast var nog ändå att vända kikaren mot hunden i vårt sällskap, Cleo. Han skrattade gott åt hur stor hon blev!  (null)


Fredag 13 mars 2020

Kalle hade koll på att fredag den 13:e betyder otur. Han tyckte till och med att han hade haft riktig otur idag! För det första hade nyckelringen med Minecraft släppt från sin ring. Som tur var gick det att trycka fast den igen. En sak till hände och det var nog den största otur man kan tänka sig - hörapparatbatterierna tog slut! En riktig otursdag med andra ord! 🙃
(null)


Onsdag 11 mars 2020

Det är så roligt när Kalle kommer hem och VILL visa upp vad han gjort i skolan. Stolt visade han upp kassen med tryck på. Lite irriterad blev han när vi hade svårt att förstå vad symbolerna betydde.
- Det står M-I-N-E-C-R-A-F-T ser du väl, sa han som om det var det mest självklara i världen att han använt ett typsnitt med symboler. 😄
(null)


Tisdag 10 mars 2020

Ibland kör det ihop sig i skolan. Idag var det verkligen till Kalles fördel!

Kalles assistent Maja o h ytterligare 3 lärare var sjuka idag. Det kluriga var att all personal behövdes som skrivvakter vid nationella provet i svenska. För att få ihop logistiken fick Kalle vara med några elever som skulle skriva nationella provet. Helt obrydd sträckte han ut sig i soffan med sin mobil medan de två eleverna i samma rum fokuserade på sina prov. Vilken kanondag! 
(null)


Torsdag 5 mars 2020

På torsdagar har Kalles klass "tema-torsdag". De arbetar då hela dagen med ett tema. Idag var temat arbetsliv och de skrev CV och personliga brev. Kanske var det en liten flirt med svenskläraren när han skrev sina intressen: Minecraft, Super Mario, filmer och det bästa intresset SUBSTANTIV! 😄
(null)


Tisdag 3 mars 2020

Idag "pimpade" Kalle sitt rum med självhäftande dekaler som han gjort i skolan. Det är inte ofta han är engagerad i hur det ser ut runt honom, men de här dekalerna var viktiga och han blev väldigt nöjd när han var klar. Kanske var inte vi föräldrar lika nöjda över valet av den ena dekalens placering - på tapeten.
(null)
(null)


RSS 2.0