Tisdag 17 maj 2011

En svart-vit promenad
När vi hämtade Kalle på fritids idag, satt han på golvet och "läste" en Bamse-tidning. Han bläddrade samma 4 sidor fram och tillbaka.
- Kom, jag visa dig, sa han.
Han visade och pekade. Stackars Bamse var tillfångatagen av någon trollkarl och satt nere i en källare med lucka i taket. Trollkarlen sprutade in någonting på Bamse som ändrade färg och blev helt svart.
- Nästan ut en skugga, sa Kalle och pekade på Bamse.
På de följande två sidorna lyckades Bamse få tillbaka sina vanliga färger. Då kom trollkarlen igen och sprutade ut något annat medel på Bamse som den här gången ändrade färg och blev helt vit.
- Nästan ut en spöke, sa Kalle.
När vi lämnade fritids var han helt uppfylld av svarta och vita Bamse.
Det blev en svart-vit promenad. Vi har väl aldrig tänkt på hur mycket svarta och vita saker det finns på vår 200 meter långa promenad hem.
Kalle hittade nya saker hela tiden. Så fort han såg något, sa han"svart" eller "vit".
Det han såg var:
Vitt: en fågel (fiskmås) hund, blommor på en buske, fönsterkarmar, ytterdörr, träd (björkbark), staket, mammas skor, brevlåda, skolans namnskylt, bil, byxorna på en tjej på cykel och några saker till. 
Svart: vattenpöl, brevlåda, hustak, cykel, fågel (kaja), dragkedjan på jackan, gunga, staket, namnskylt, bildäck, papperskorg, träd (björkbark), fönster, bil, ratt i en bil, hund, oljefläck på marken, fluga och några saker till.
- ...och en svart pappa, ropade Kalle när han upptäckte att pappa kom cyklande mot oss.
- Pappa ... nästan ut ... en skugga-Bamse, sa Kalle och studerade pappa uppifrån och ner. Svart tröja, svarta byxor, svarta strumpor och svarta skor. Dessutom - en svart cykel.
Vilken perfekt avslutning på den svart-vita promenaden!

Kalle gör en skugga (kanske mer grå än svart!) på husväggen ute.


Kommentarer
Postat av: annika

Ibland får man verkligen ta del av den där världen och sättet att uppleva saker på. Eller hur?

2011-05-18 @ 13:10:17
Postat av: Lena

Jaa, verkligen. Vi får nya "glasögon" och lär oss nya saker hela tiden. Det gäller att hänga med i svängarna! Har du samma upplevelser?

2011-05-18 @ 21:52:37
URL: http://kallesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0