Onsdag 1 september 2010

Bildminne
Ikväll var godnattsagan "Lycklige Alfons Åberg".
Alfons har varit viktig i Kalles liv i ca 1 år. Han hade en period när allt kretsade kring Alfons. Under den perioden gjorde han en så fin teckning som vi vill visa.
Han hade lyssnat på "Listigt Alfons Åberg". Den handlar om hur Alfons och hans kusiner(som är större än Alfons, de har till och med egna klockor!) är hos farmor. Kusinerna och farmor spelar kort, men Alfons får inte vara med, för han är för liten. Då smyger Alfons till köket och tar ner kakburken och smygäter. Det hela slutar med att kusinerna och farmor inser att Alfons är så pass stor att han får vara med.
När sagan var färdig ville Kalle rita. Han ritade alla sidorna, hela berättelsen, ur minnet.
Allt fick plats på ett vanligt A4-papper.
Tittar man noga så finns det pilar mellan varje teckning. Det kan ändå vara lite svårt att ihop sagan, men hela storyn finns med.
Långt upp till höger ser man hur Alfons balanserar på en pall och tar ner kakburken från en hylla högt upp. Pilen är mot kakburken!
Långt ner till höger sitter Alfons, kusinerna och farmor i soffan. Man ser hur glada de är!
Visst är den fin, teckningen!   

Klicka på bilden för en större bild!

Kommentarer
Postat av: Rosie

Ja, man kan faktiskt se att det är Alfons!

2010-09-03 @ 17:36:26
Postat av: Lena ( Kalles dagbok)

Ja, visst kan man se att det är Alfons. Jag gillar ansiktsuttrycken. De kanske är svåra att se på datorn, men de är härliga. Det är häftigt, speciellt eftersom han bara hade tecknat i ungefär ett år när han gjorde teckningen.

2010-09-03 @ 22:41:03
URL: http://kallesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0