Onsdag 12 juni 2019

Idag var det skolavslutning! Kalles allra sista i grundskolan! 

Han var verkligen inte nöjd med dagens kläder. När han fått på sig finbyxor, skjorta och fluga så tyckte han att det räckte.
- Nu räcker det med dumheter, nu vill jag äta frukost, sa han.
(null)
Skolavslutningen gick bra, trots klädseln. Hans allra sista kommentar (som kommer från någon tecknad film) innan han gick ut ur sitt klassrum för sista gången var:
- Försvinn ... jag vill aldrig se dig igen!
Det uttalandet berättar att han ändå förstod att hans tid i grundskolan är över.
(null)
(null)
(null)
Så fort han kom hem bytte han till lite ledigare kläder. Han fick bestämma var vi skulle äta lunch. Hans svar blev "restaurangen med mitt namn". McKalle! Eller som det brukar kallas, McDonalds.
(null)
Kalle fick bestämma maten hela dagen. Självklart valde han kebabtallrik till kvällsmat.
Nu är det sommarlov!
(null)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad ska Kalle läsa på gymnasiet?

Svar: Han kommer att gå introduktionsprogram, eftersom han inte är behörig till gymnasiet. Målet är att nå så långt som möjligt i den personliga utvecklingen.
None None

2019-06-13 @ 07:37:58
Postat av: Anonym

Okej på särskolan? Läser han några ämnen eller ska det bara vara praktiskt och lära sig inför vuxen livet?

Ska Kalle bo på gruppbostad när han flyttar hemifrån ?

Svar: Tyvärr får han inte gå särskola, han har inte en utvecklingsstörning. Lagen tar tyvärr inte hänsyn till behov, bara till diagnos.
Ja, någon typ av gruppboende måste det bli, men det skjuter vi på framtiden. Det är jobbigt att tänka på det!
None None

2019-06-14 @ 09:37:36
Postat av: Anonym

Okej. På ett sätt är det synd att han inte är utvecklingsstörd det hade varit enklare . Men samtidigt kan han kanske klara sig rätt bra i framtiden om han får lära sig att hantera sin autism och språkstörning.

Svar: Det är sant. Det har gjorts utredning gör utvecklingsstörning fyra gånger, alla med samma resultat. Det hade varit lättare om han hade diagnosen och rätt att gå särskola.
None None

2019-06-15 @ 21:45:38
Postat av: Anonym

Tänker i hans fall. Kan man inte bara sätta diagnosen utvecklingsstörning mest för att han ska få hjälp. Han har som jag förstår inte behörig till vanligt gymnasium vilket säger att han inte kommer fixa gymnasiet heller . Så det humanaste är väl om han får särskola och får läsa enligt vanliga läroplanen så långt han klarar

Svar: Vi håller med dig. Vi har överklagat beslutet att han inte får gå särskola till skolväsendets överklagandenämnd men de avslog också. Skollagen är lite fyrkantig!
None None

2019-06-18 @ 19:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0