Tisdag 17 april 2018

Idag var det ingen bra dag för Kalle. Han reagerade på en sak på fritids och han gjorde en del dumma saker. Vi tycker det är viktigt att vi hemma pratar om jobbiga händelser i skolan och på fritids. Vi vill hjälpa Kalle att klara av jobbiga situationer nästa gång de uppstår. Det allra bästa sättet att få en bild av vad som hänt är att ge honom en whiteboardtavla med penna och sen vänta i tystnad. Han brukar förstå varför vi vill att han ska rita och han gör det alltid i serieform. Vi är noga med att vara helt tysta till han har ritat helt klart.
(null)
(null)
(null)
12 bilder senare är han klar och kan berätta med några få ord, ruta  för ruta, vad som hänt. Hans version stämmer bra med fritids version. Vi har ett bra samtal om händelsen. Kalle blir väldigt berörd och ledsen och säger att han vill rita bilder och prata på fritids imorgon. Vilket bra förslag!

Efter ett tag suddar han bort den "jobbigaste" rutan och fortsätter att ta bort dem en efter en. Han väljer att ta bort de bilder som han tycker är jobbigast först. När alla rutor är suddade är samtalet slut. Det var ett bra samtal som vi får hoppas hjälper honom nästa gång det blir jobbigt!
(null)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0