Onsdag 31 augusti 2016

"Mellan stolarna"
Att ha ett barn med speciella behov är speciellt. Vi föräldrar ställs inför situationer som många andra föräldrar aldrig behöver fundera över. Just nu så har vi hamnat "mellan stolarna". Kalle har börjat på ett ungdomsfritids som ligger några kilometer från skolan. Tanken är att han ska åka dit när skolan slutar, eftersom vi föräldrar arbetar. Problemet är att ingen vill ta på sig att ordna med transporten från skolan till fritids. Det betyder att vi föräldrar kan välja mellan att hämta honom från skolan och skjutsa honom till fritids, hämta hem honom eller betala för taxi till fritids. Vi har valt att hämta honom och åka hem. Vissa dagar har storasyster Mimmi möjlighet att hämta honom. För oss som familj är det här en stor anspänning och ett stressande pussel.

Om vi ska försöka hitta något positivt i det här, så skulle det kanske vara att Kalle får fler mysstunder med storasyster Mimmi än han brukar ha!

 

Kommentarer
Postat av: Helena

Hur funkar det med era jobb? Har en 10-åring med autism som har två år kvar på fritids på skolan och känslan är att hon kommer behöva fritids längre än så.

Svar: Som tur är har vi båda förstående arbetsgivare, men inte hur länge som helst. Kalles storasyster kan också hämta honom ganska ofta. Vi har haft dialog med både skolan och kommunen sen juni så det börjar verkligen bli dags för en lösning på problemet. Kalle gillar verkligen sitt nya fritids och han behöver stimulansen att umgås med andra ungdomar.
None None

2016-09-01 @ 12:54:27
Postat av: Maria

Har en 15-åring med speciella behov som går på ett liknande fritids efter skolan. Han får skoltransport från skolan till fritids och färdtjänst från fritids och hem. Olika regler i olika kommuner??
Håller tummarna att ni snart får en lösning på detta!

Svar: Jag kan tänka mig att det är olika i olika kommuner. För oss tror jag problemet är att han går på en statlig skola och inte en kommunal. Hoppas verkligen det löser dig snart.
None None

2016-09-01 @ 22:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0