Onsdag 28 oktober 2015

Halloween och tandläkaren
Idag skulle det vara Halloween-firande på fritids. Alla som ville skulle klä ut sig. Kalle har genom alla år vägrat, han vill vara lika som han alltid är, inga utklädningar. Vi packade ändå ner en trollkarlskåpa, en häxhatt och en svart peruk. Vi visade honom att vi hade packat det och sa till honom att han fick bestämma själv om han ville använda det.
- Tack, svarade han enkelt som svar på informationen.
 
Till vår förvåning skickade fritids den här bilden på förmiddagen. Han blev säkert inspirerad av att alla vuxna och alla barn hade klätt ut sig, så han tog på den svarta peruken. Bara en kort stund, men ändå!
Lite senare såg vi att fritids hade lagt ut den här bilden på Facebook. Han står allra längst bak med sin svarta peruk. 😊

En gång i halvåret går Kalle till specialisttandläkare eftersom hans autism har gjort att han har vägrat sätta sig i tandläkarstolen. Deras tålamod och lugn har gjort att han känner sig lugn och litar på dem så numera är det inga problem. Idag var det dags igen. De undersökte tänderna, tog bort tandsten och sköljde med fluor med körsbärssmak.
 
När de tog bort tandssten så ville Kalle hålla för sina hörapparater. Vi tänkte att det var för att maskinen lät så illa, men han förklarade att han var rädd att hörapparaterna skulle bli blöta. Det stänkte lite vatten nämligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0