Fredag 16 oktober 2015

Fel ordval!
Det finns ord som Kalle reagerar väldigt starkt på, som han inte gillar. Han har väldigt svårt för att tolka beröm, vad betyder alla positiva ord egentligen, vad betyder alla uppmuntrande ord. Nej, det gillar han verkligen inte. Det är bättre att vara helt saklig och inte använda några berömmande ord som bra, fint, coolt eller liknande.
 
Fredagar är Kalles favoritdag. Han kallar dem för popcorndagen. Som fredagsmys får han alltid popcorn. Med popcornen kommer ett problem - att lyckas hålla Rosie på avstånd från popcornskålen. Hon är alltid väldigt närgången och har nosen nära popcornskålen, hon tigger väldigt intensivt. Hon har ögonkontakt med honom ända till popcornskålen är tom. Han är väldigt medveten om att han måste se till att Rosie inte lyckas få några popcorn så han håller ut sin arm och håller henne på avstånd.
- Vad bra att du håller henne borta från popcornskålen, sa jag utan att tänka på att meningen innehöll det "fula" ordet bra.
- Ååååå ... NEJ ... säg inte så, sa Kalle som blev blockerad av ordet "bra".
 
Det är verkligen svårt att hålla inne de uppmuntrande orden. Det hade varit hundra gånger bättre att bara säga:
- Se till att Rosie inte får några popcorn!
Varken mer eller mindre. Vem är det som har problem egentligen? Jo, det är vi som inte kan lära oss att bara prata klarspråk och skippa berömmet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0