Tisdag 31 mars 2015

Första dagen i London
Idag gjorde vi de flesta av sakerna som Kalle hade på sin önskelista.
Dagen startade väldigt spännande med att det kom massor med olika vägmaskiner som skulle byta ut och lägga ny asfalt på gatan som vi bor vid. Eftersom det är en väldigt smal gata som dessutom är en återvändsgata så var det maskiner överallt. Vi bänkade oss vid vardagsrumsfönstret och tittade på den spännande showen. Flera av byggjobbarna såg oss och vinkade.


Dagens första stopp blev Disneystore på Oxford Street.
Askungens vagn i guld.
Kalle hittade en byggsats med figuren Mr Potatohead som han gärna ville köpa.
Han fick en 20-punds-sedel och gick själv fram till kassan och betalade.
- Thank you! sa han högt och tydligt när köpet var klart.
Det var första gången han använde sina engelska-kunskaper.
Disney-påsen var perfekt tidsfördriv vid övergångsställen när det var rött. På den fanns det serier att läsa.
- Det här är konstigt! Disney ska prata franska. De pratar engelska. Jag förstår ingenting! filosoferade han lite för sig själv.
Kanske tänkte han på Disneyland i Paris där han var sommaren för snart 2 år sen.
Efter Disneystore gick vi till den stora leksaksaffären i sex våningar, Hamleys på Regnet Street.
På Hamleys fanns fåret Shaun - igen.
Efter Hamleys gick vi till Picadilly Circus och tro det eller ej, men där fanns nästa fåret Shaun.
Alldeles efter Picadilly Circus ligger Rainforest Café, en restaurang med djungeltema. Tak och väggar är klädda med blad och överallt finns det djungeldjur. Elefanter, gorillor, papegojor, krokodiler och andra djur samsas. En del pratar, andra rör på sig. Gorillan slog sig för bröstet alldeles bredvid oss. Åskan mullrade två gånger. Första gången blev Kalle rädd och drog upp luvan och gömde ansiktet mot pappas axel.
Nja, det var inte en restaurang i hans smak, som vi trodde att det skulle vara. Den fick absolut inte tummen upp. Maten fick det, men inte restaurangen.
Vi fortsatte mot Trefalgar Square där vi hittade olika levande statyer. Kalle la en peng i Yodas burk. Som tack fick han en "handpåläggning".
Mellan Trafalgar Square och Big Ben gick vi förbi Downing Street och fick se en vaktavlösning med två hästar. Helt vansinnigt tråkigt om man frågar Kalle. Vi andra tyckte det var riktigt intressant.
 
Den sista stora händelsen för dagen var att vi gick till Big Ben.
Kalle kunde knappt slita blicken från klocktornet som är med i så många Disneyfilmer.
Vid Big Ben kunde vi se pariserhjulet London Eye som vi hade tänkt att åka, men eftersom det blåste halv storm idag så kändes det lite olustigt att ge sig upp i luften så vi avstod.
Istället åkte vi en dubbeldäckare tillbaka till vår lägenhet. Kalle ville sitta uppe, längst fram och tog direkt över kommandot över bussen. Han styrde, gasade och parerade för andra bilar. Lycka!
Det var en väldigt, väldigt händelserik dag idag. När vi frågade Kalle vilket som hade varit bäst så funderade han en stund innan han svarade:
- Leksaksaffären i sex våningar!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Gulle! Good job säger engelskafröken 👍

2015-04-01 @ 08:39:03
Postat av: Anonym

Johanna, det är verkligen roligt att höra hur mycket engelska han faktiskt kan för han översätter ganska mycket när han ser engelska ord. Han översätter så att vi ska förstå vad det står. Vi tackar för hjälpen! :-)

2015-04-01 @ 23:35:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0