Söndag 28 juni 2015

Camping?
Idag fick vi besök av Kalles storasyster Denise och hennes familj, hennes sambo C-J och deras båda flatcoated retrieverhundar Tyra och Hedin. Vi år först lunch tillsammans och sen gick vi till en medeltidsmarknad i stadsparken.
Kalle som är ganska van vid stadsparken eftersom den ligger så nära vårt hus, såg alldeles förvirrad ut när vi kom fram och han såg alla markandsstånd och alla människor som strosade runt bland tälten.
- VAAA! ... Är det en camping här? undrade han.

Tyra och Hedin är mycket stora om man jämför med vår lilla hund, Rosie. De har kraft och styrka och inger mycket mer respekt än en liten hund. Kalle är väldigt förtjust i dem och vill gärna klappa och känna på dem hela tiden. Han har en speciell kontakt med dem - och de låter honom klappa dem.
På vägen hem från markanaden gick vi förbi ett vattendrag där hundarna fick bada. Vår Rosie skulle aldrig hoppa i vattnet på det sättet som Tyra och Hedin gjorde. Kalle var fascinerad över att se dem hoppa och leka i vattnet.

Efter vattenleken gick vi hem. Kalle och Tyra hade ett samarbete kring en pinne. Tyra ville ta bort all bark på pinnen och Kalle visste instinktivt vad han skulle göra. Han höll i pinnen och Tyra skalade den. Samarbete!

Hedin pustar ut - och vaktar sitt koppel - efter att vi kommit hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0