Söndag 6 december 2015

Flerspråkig
Det är häftigt att hänga med i Kalles språkliga utveckling. Hans starkaste språk är svenska, även om det är svårt. För några år sen använde han inte teckenspråk alls, fast han vistats i teckenspråkig miljö i så många år. Nu har han börjat att teckna när han behöver göra det, även om det inte flyter till hundra procent. Engelska har han själv blivit väldigt intresserad av och vi har märkt att hans ordförråd är större än vi förstod. Han har lyssnat mycket på olika filmer och klipp som är på engelska och det har gett resultat.Det är roligt att lyssna på hans mix av språk. Om vi frågar honom så skulle han nog säga att han kan svenska, teckenspråk och engelska.
 
Idag skulle han träna på sin läxa som var att göra en muntlig redovisning. Det var en redovisning där alla tre språken mixades i en salig röra.
Vi skrattade lite när han sa "våffel-iron". Det kom så snabbt och var ett sammansatt ord där han snabbt bytte ut halva ordet till engelska.
Vi låter honom använda språken lite som det passar honom. Vi tror att han ändå har koll och vet att de hör till olika språk, men att han vill testa orden i olika sammanhang.
Eller som han sa i en mening: "Därför det är good."

Kommentarer
Postat av: Ann

Jag har en intervjuserie på min blogg om psykisk ohälsa, jag intervjuar både dom som har psykisk ohälsa/diagnoser och anhöriga. Skulle du vilja bli intervjuad i egenskap av anhörig? Maila mig i så fall så kan du få titta på frågorna innan du bestämmer dig. anntjernstrom@gmail.com

2015-12-07 @ 01:13:22
URL: http://nouw.com/Annorlunda

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0