Måndag 14 december 2015

Hjälp att lösa problem
Idag fick vi veta att Kalle har varit irriterad på en annan pojke på fritids. Pojken har hoppat och skrikit på ett sätt som har stört Kalle så pass mycket att han har nypit till honom i armen. Idag ville samma pojke prata med Kalle, men Kalle gick därifrån och ville inte lyssna.
 
När vi kom hem tog vi fram Kalles whiteboard och rit-pratade om händelsen när han nöp pojken i armen och hur pojken kanske kände det idag när Kalle inte ville lyssna. Vi hade ett lugnt samtal där Kalle var aktiv och gav förslag på hur man kan göra istället för att gå sin väg. Det känns som att det här är ett jättebra sätt att hjälpa honom att göra saker på ett bättre sätt än att lösa det för stunden, med att nypa i armen eller gå sin väg. Han får hjälp att ändra sina tankar och få andra sätt att lösa konflikter på.
 
Här är hans eget förslag på hur han kan göra om det som har hänt, så att det blir bättre. Det ska bli spännande att se hur han gör imorgon när han träffar pojken.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket bra fritids! Är de alltid lika observanta?
Mvh Helena

Svar: Hej! Ja, vi har nog världens bästa skola och fritids för Kalle. Han har också en egen assistent som följer honom, så han blir sedd hela tiden. Jätteskönt!
None None

2015-12-15 @ 07:01:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0