Onsdag 26 augusti 2015

Fel fråga
Idag hade Kalle gympa i skolan. När vi packade upp gympapåsen så låg handduken vikt på precis samma sätt som när den packades i morse.
- Kalle, har du duschat efter gympan? frågade vi.
- Eeehh ... eehh ... ja-a, svarade Kalle lite svävande.
- Duschade du bara fötterna eller hela kroppen? frågade vi för att få klarhet i hur handduken kunde vara torr.
- Fot ... ben ... arm ... hand ... mage, svarade Kalle och pekade på sina olika kroppsdelar.
- Din handduk är torr. Hur torkade du dig efter duschen? frågade vi.
- Eehh ... det här är svårt att prata ... jag har inte duschat idag,sa Kalle.
 
Hoppsan, vi missade att fråga om han hade duschat idag. Han svarade på frågan som om den gällde om han någonsin hade duschat efter gympan. Ett litet ord kan räcka, för att det ska bli tokigt!

Det var verkligen lustigt i morse när det - hur otroligt det än låter - stod en VW Passat parkerad på samma plats som det gjorde både igår och i förrgår. I förrgår var den målad med ett barns teckning, igår var den röd och idag var den silvergrå metallic. I förrgår var han fascinerad över den fina teckningen över hela bilen, igår tyckte han att det var trolleri att den hade förändrats och blivit röd.
- Va ... jag tror inte det är sant ... hur trollar bilen? frågade han när han såg att den röda bilen hade trollats till en silvergrå bil idag.
 
Samma bilmodell, på samma plats 3 dagar i streck. Sannolikheten måste vara nästan obefintlig! Skulle det stå en VW Passat på den parkeringsplatsen imorgon, så börjar nog vi också tro att det är trolleri!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0