Måndag 10 augusti 2015

Doktor Kalle
Vår hund Rosie har en skada i vänster bakbens knä, som gör att hon ganska ofta väljer att bara använda de andra tre benen när hon ska gå. Hon låter helt enkelt det skadade benet bara hänga med, i luften, när vi är ute med henne. Vi har varit till veterinär med henne som säger att vi ska försöka träna henne att använda benet för annars kan det aldrig läka.
 
Vi kom på att om vi ska få henne att använda det skadade benet, så skulle vi kunna sätta en strumpa på det friska bakbenet. Kanske skulle hon uppleva det som lite besvärligt med strumpan och att hon då istället väljer att gå på det med skadan.
Kalle följde med till affären och han valde en förpackning med 4 rosa strumpor.
- Hon är flicka ... måste rosa ... och måste vara 4 ... Rosie har 4 ben, konstaterade han.
Färgen hade ingen betydelse alls, flickor kan använda alla färger och det hade räckt med en strumpa egentligen, men vi köpte förpackningen med 4 små, rosa babystrumpor. 
Rosie undrade nog vad vi höll på med när vi satte på henne en strumpa och fäste fast den med en gummisnodd så den inte skulle ramla av hela tiden.

Hon verkade inte det minsta besvärad av strumpan när vi var ute och gick med henne. Trots strumpan så hoppade hon emellanåt på tre ben, varav ett av dem var på strumpan.
Kalle tittade på henne där hon trippade fram.
- Jag är nästan en doktor ... hjälper hennes ben, sa han filosoferande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0