Fredag 28 augusti 2015

Konstbilen och biopremiär
Kalle blev väldigt nöjd när VW Passaten med ett barns teckning lackat över hela bilen, var tillbaka på parkeringen utanför hans skola. Konst-bilen hade trollat tillbaka den fina teckningen! Ordningen återställd!

Idag hade den tecknade Disney-Pixar-filmen Insidan ut premiär. I flera dagar har Kalle haft full koll på att den var idag. Vi bokade biljetter till en föreställning 18.10. Vi skrev tiden digitalt på hans whiteboardtavla fullt medvetna om att han inte förstod det. När vi hade skrivit dit talen 13-24 på utsidan av cirkeln så förstod kalle ganska snabbt vad det betydde. Han drog ett streck till 18 och det andra till 10. Rätt på ett sätt, men inte rätt när det gäller digital tid.
Vi suddade ut det och sa att den långa visaren skulle vara "10 minuter över". Han ritade in tiden och jämförde den med sin armbandsklocka.
Han såg att den långa visaren visade rätt men att den korta behövde hoppa fram till sexan.
En mycket nöjd kille, precis inom bion startar och 3D-glasögonen åker på.

Han var inte fullt lika nöjd efter bion.
- Den var konstig! sa han och pratade inte så mycket mer om den.
Vi håller med honom, den var lite annorlunda. Den handlade om flickan Jenny som styrs av sina känslor: Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret inuti hennes hjärna, men Glädje och Vemod råkar sugas upp av en sug och hamnar någon annanstans, kvar är Ilska, Avsky och Vemod som styr allt hon gör.
En film om känslor för en person som inte förstår sig på känslor, är kanske inte det allra enklaste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0