Torsdag 27 november 2014

Möss-problem
Många gånger har Kalle en lång invänjningsperiod när det är nya saker, så vi är vana att introducera nytt i ett lugnt tempo.

I söndags fick han en ny mössa. När han fick den blev han inte särskilt översvallande glad, direkt. Han tittade lite snabbt på den och nickade. Några sekunder hade han den på huvudet innan den åkte av.
 
På måndagen försökte vi få honom att ta den nya mössan, men det ville han inte ens prata om. Mössan blev kvar hemma.
 
På tisdagen ville han inte heller ha den, men när vi kom till skolan berättade vi att Kalle hade fått en ny mössa som var jättefin. Kanske kunde han ta med den på onsdagen?
 
På onsdagen var det nära att han tog den nya mössan. Han drog på den på sitt huvud, men bytte innan vi gick hemifrån. Jag tog på mig mössan och "lånade" den både till och hem från skolan. Kalle noterade att den satt på mitt huvud, men sa inget.
 
Idag tog han faktiskt på sig mössan och hade den hela vägen till skolan. Precis när vi kom fram till skolan stannade han till.
- Varför är den så liten? frågade han och tog av sig mössan. Han tänkte hellre vara utan mössa än att ha den trånga mössan på sig. Den vanliga mössan åkte på istället.
 
4 dagar tog det att prova mössan ordentlig och upptäcka att den var lite trång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0