Fredag 14 november 2014

Social träning
Kalles höstkaka. Tända ljus. Nästan hela familjen.
Mysigt eftermiddagsfika tillsammans!
 
När vi satt samlade så hade vi en pedagogisk introduktion om hur man kan berätta något man har gjort under dagen. Vi sa att man kunde berätta något man hade gjort under dagen som hade varit roligt eller spännande eller intressant på något sätt.
Mamma började och berättade om en ny jobbarkompis som hon hade stött på. Den nya jobbarkompisen berättade att hon hade jobbat i ungefär 2 månader på fredagar. Det var lustigt att de aldrig hade träffats.
Kalle lyssnade väldigt intresserat.
Maja fortsatte och berättade att kakorna som hennes klass hade beställt för att tjäna ihop pengar till klasskassan, hade kommit idag. Alla i klassen hade blivit väldigt uppspelta så de gjorde ingenting som de skulle på hela lektionen. Kalle lyssnade väldigt intresserat och skrattade högt när Maja visade med hela kroppen hur kompisarna hade sprungit fram och tillbaka.
Mimmi var sist ut och hon berättade om hur en kille, Erik, i hennes klass hade somnat på en lektion, när de skulle titta på film. När filmen var slut och läraren hade tänt lamporna, så frågade läraren Erik hur mycket klockan var. Erik tittade alldeles yrvaket upp och kunde inte svara på frågan, för han hade sovit. Kalle tyckte det var väldigt lustigt att Erik hade sovit så han skrattade gott.
Nu var det Kalles tur att berätta något. Han funderade ett tag.
- Badhuset, sa han till slut.
- Vad hände i badhuset? frågade vi.
En bra stund satt han och tittade snett upp i taket, som han gör så ofta när han funderar på något. Det är inte lätt att berätta saker som hart hänt.
- Vi gör varma bassängen ... Emil jagar mig ... så! berättade han och det syntes hur han kunde se framför sig hur det hade gått till och hur roligt det hade varit.
- Hur gick det? Hann Emil ta dig? frågade vi.
Ne-ej, skrattade Kalle.
 
Å, så roligt att få höra Kalle berätta om en sekvens från hans vardag. Det kommer vi att leva länge på!
 
På kvällen var det ännu mer mys. Rosie och Kalle hade en mys-stund tillsammans med popcornskålen. Rosies enda problem var att det var Kalles popcorn, men till slut fick hon smaka ett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0