Måndag 29 december 2014

Tåg-expert
Idag skulle Kalles farmor åka hem, efter att ha varit på besök hos oss över jul. Kalle ville väldigt gärna följa med och vinka av henne vid tågstationen.
Han började rabbla olika modelljärnvägar.
- Kan det vara ... Brio ... eller ... wooden trains ... eller Bachmann trains ... eller ...Hornby trains ... eller Trainz ... eller Tomy ... eller Lionel? mumlade han lite för sig själv.
Vi blev alldeles överrumplade av alla namn som vi aldrig hade hört förut, men vi förstod att det var olika typer av tåg som han rabblade upp. Vi bad honom säga dem en gång till så vi kunde skriva ner namnen.
 
Nyfikna som vi är så googlade vi på de namn som han hade rabblat och alla var olika modelljärnvägar, utom en - Trainz - som var en tågsimulator. Alla var märken från USA (4 st) eller England (2 st). De modelljärnvägar som är vanligast i Sverige hade han tydligen ingen koll på, utom Brios träjärnväg.
 
Han var väldigt spänd på att se vilken typ av tåg som farmor skulle åka med. Det visade sig inte vara någon av ovanstående märken, men det var ett tåg i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0