Måndag 8 juli 2013

Det har vi hört förut
Kalle gjorde som han brukar några timmar varje dag - han vandrade fram och tillbaka. Den här gången var det mellan köket och balkongen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka!
Eftersom vi precis skulle börja duka matbordet på balkongen, så bad vi Kalle att hjälpa till med att duka. Han gick ju ändå den sträckan hela tiden.
Vi blev ganska fulla i skratt av hans svar.
- Tyvärr ... jag kan inte ... jag är så upptagen!
Kanske kan det vara så att han har fått höra den frasen många gången och fick ett tillfälle att använda den tillbaka ...
Lite senare på kvällen var det en familjeföreställning på torget alldeles nedanför vår balkong. En del barn var med och dansade och många, både barn och vuxna, tittade på. Vi gick också dit för att titta.
När vi hade stått en liten stund, frågade Maja om han ville dansa med henne.
- Tyvärr ... jag har inte tid, svarade han.
Några minuter senare hade han tröttnat helt.
- Ska vi stanna här hela dagen ... solen går upp ... solen går ner ... månen går upp ... månen går ner ... solen går upp ... solen går ner ... månen går upp ... månen går ner ... va? frågade han och ritade en cirkel i luften för att visa hur ett dygn passerade.
Precis så har vi förklarat för honom hur lång tid det är kvar till något ´som ska hända om en eller två dagar om vi inte har haft en almanacka till hands.
Nja, ett par dygn hade vi nog inte tänkt vara där, men han blev lättad när vi vände hemåt igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0