Onsdag 13 februari 2013

Skridsko till havs
De senaste veckorna har de åkt skridskor på gympan i skolan.
De har gått iväg till bandyhallen alldeles nära skolan. Kalle har accepterat de konstiga, hala skorna (läs skridskorna) och förökt att åka, men det är inget han direkt gillar.
 
Idag skulle de inövaade stegen på skridskor testas rejält. Det var friluftsdag hela dagen för alla elever från förskoleklass till årskurs 4. Med packade fikaväskor, hjälmar och skridskor åkte de iväg till en bottenfrusen vik av vår insjö.
Kalle ville verkligen inte åka skridskor, men han tog gärna en lång promenad på isen tillsammans med fröken.
 
På kvällen pratade vi lite om dagen. Kalle brukar nästan aldrig prata om vad han har gjort, men idag kunde han förklara vad det var som gjorde att han inte ville åka skridskor.
- Den är konstig ... kan inte halkaskor ... Kalle har skor ... inte skridskor havet (nåja, havet kanske är att överdriva när man pratar om en bottenfrusen vik av en insjö) ... havet bada varmt, förklarade han med lite tankepauser mellan varje uttalande.
Med lite kontrollfrågor om vi hade förstått rätt, så kom vi fram till att han menade att det är väldigt underligt att åka skridskor en sjö som man badar i på sommaren.
Att åka skridskor i ett hus var OK, sa han, så vi får väl se om han åker skridskor i bandyhallen på fredag som planerat.
 
Här är Kalle 4 år och har fått skridskor på fötterna. Han ser riktigt glad ut på bilderna, men hans fötter "vägrade" att vara på isen. Han böjde hela tiden in benen så att han blev sittande och slapp att åka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0