Torsdag 12 december 2013

Svåra känslor
Kalle har svårt att hantera känslor, speciellt sina egna. När han blir ledsen vet han inte riktigt hur han ska göra. När han känner att tårarna stiger blir han oftast förstenad och försöker att låta bli att darra på läpparna. Kinderna blir ofta högröda och han "stänger av" sig. Om det sen går så långt att tårarna börjar att svälla över så vill han gömma sig, komma bort från allt som känns jobbigt. Han vill inte visa sitt ansikte, visa att det rinner tårar. Han vill att allt ska vara som vanligt. Även om det är vi som har gjort att han känner sig ledsen, om vi har sagt nej till något, så söker han ändå tröst hos oss. Det känns bra att vi är tryggheten även om vi har sagt saker han inte vill höra.
När tårarna stiger och börjar rinna utmed kinderna så ber han oftast om papper. Han brukar gömma sitt ansikte i hushållspapper. Han vill inte se sina tårar, men han vill inte heller att vi ska se det.
När vi hade en lite jobbig stund vid kvällsmaten kom tårarna och han bad om ett papper när han hade sökt tröst i pappas knä. Han ville torka tårarna samtidigt som han inte ville visa sina tårar.
Klurig som han är så löste han det på sitt sätt. Han torkade tårarna på pappas axel och la in allt hushållspapper bakom pappas glasögon = omöjligt att se tårarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0