Fredag 13 december 2013

Alternativt luciafirande
Det räcker att vi säger ordet "aulan" så stönar Kalle högt. Det är riktigt trist att gå dit för att se något gemensamt för hela skolan.
Eftersom det varken är farligt eller gör ont så får han trots sina protester följa med när det är aktiviteter i aulan. Idag var det luciatåget som skulle visas i aulan.
Redan hemma vid frukosten så stönade han mycket när han fick veta att det var aulan direkt på morgonen. Med släpande steg följde han med till skolan och muttrade lite om "tråkigt".
 
När det väl var dags för luciatåget så var han på plats i aulan och såg ganska nöjd ut. Han hade en Kalle ANka-tidning i sin hand så han var nöjd.
Han satte sig tillrätta och började att läsa sin tidning. När luciatåget var på väg in släcktes taklamporna och det blev mörkt.
- Hallå ... kan du tända lampan, sa han högt rakt ut.
Nja, det fick lov att vara släckt, men ganska snabbt tändes en ficklampa i en mobil bredvid honom.
Nöjd fortsatte han att läsa sin Kalle-tidning hela föreställningen.
 
På kvällen frågade vi honom vad han hade gjort i aulan på dagen.
- Jag läste Kalle Anka, svarade han.
- Såg du något luciatåg då? frågade vi.
- Nej, svarade han och ryckte på axlarna.
 
Även om han inte såg så mycket av föreställningen så var han i alla fall där. Kanske kände han efteråt att det var ganska ok.
Vi tänker att det är bättre att han går dit och får lära sig att det är ok att vara där, än att han får vara kvar i sitt klassrum. Skulle han få bestämma då skulle han aldrig få prova på nya saker.
Nästa gång - eller nästnästa - kanske han stönar mindre över att behöva gå dit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0