Lördag 28 januari 2012

Kalles dag
Idag var det Kalles dag!
Hela dagen har vi firat hans 10:e födelsedag som egentligen var i torsdags.
Vår "lilla" pojke är inte så liten längre! ♥

På morgonen, när vi var på väg in till honom med stor frukostbricka och paket, så förstod vi att han redan var vaken. Vi hörde en svag viskande röst, som pratade för sig själv.
- Den här är konstig ... allra hela världen ... den luktar ut en popcorn, sa den förvånade rösten bakom sängens ihopdragna draperi.
Så rätt han hade, det fanns lite popcorn på frukotbrickan, eller ska man kanske säga brickan med frukost OCH lördagsgodis. :-)

När han hade öppnat alla födeledagspresenter fick vi ett spontant TACK, i form av en symbol.
Han formade ett hjärta av sina händer.

Lite senare när han hade tittat mer noga på presenterna, var han mer bekymrad. Det saknades en hel del Smurfar och några olika lekhus till dem. Vi hade helt enkelt inte köpt alla tre husen. Av det 30-tal Smurfar som fanns i affären hade vi valt ut 3 olika. Han pekade i katalogen på dem som saknades och förklarade att han ville ha dem också.
Vi sa att vi kunde åka till leksaksaffären, så att han själv kunde välja de Smurfar han ville köpa.
Det tyckte Kalle lät bra, men han var lite bekymrad över att han inte hade några pengar.


På förmiddagen åkte vi till tågstationen för att hämta mormor som skulle komma på besök. Kalle hade missat den lilla detaljen "åka och hämta ...". Han hade bara uppfattat "åka till tåg ...". Gisa om han var besviken att han inte fick hoppa på tåget.
- Varför ... varför ... varför? upprepade han besviket.
- För att vi ska åka hem och göra pannkakor, som du har sagt att du vill ha, svarade vi.
Han accepterade svaret och vi kunde åka hem.

Mormor hade med sig en present. Formen kände vi igen, det brukar vara samma form och innehåll varje år. Ett mycket populärt innehåll. I paketet var en stor Marabou mjölkchokladkaka och en "kvadratpeng" (som Kalle brukar säga om sedlar).
- Ååå, kan köpa Smurf, sa han nöjd.

En av dagens bästa stunder var nog ändå när desserten dukades fram på kvällen.
Kalle verkligen ÄLSKAR jordgubbar!

Dagen har varit en helt lagom annorlunda dag (ganska vanlig), med precis lagom många gäster (en), alldeles lagom vanlig mat (pannkakor och tacos) för en helt lagom vanlig kille!
Det mest lagom annorlunda var kanske frukosten på sängen med alla paket. Den lite lagom annorlunda traditionen har han änså accepterat och tycker att den är ganska OK! :-) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0