Lördag 18 februari 2012

En alldeles för lång väntan
Med det stora kanalutbud som finns kan det vara svårt att hitta ett tv-program som alla vill se.
Vi har en fördel i vår familj mot hur många andra har det. Vi har två tv-apparater med lite mellanrum. Om vi sitter i vår hörnsoffa kan vi se båda tv-bilderna utan att de stör varandra. Den ena är det en teleslinga på, som gör att ljudet går direkt in i hörapparaterna. Vi kan slå av ljudet som går rakt ut i luften och det går ändå in i hörapparaterna. Det gör att vi andra kan titta på den andra tv:n och ha ljudet på utan att det stör den som använder teleslinga.
Ofta när hela familjen tittar på tv, så kan Kalle få titta på det program han vill och vi andra har den andra tv:n.

Ikväll fanns det inget förhandlingsutrymme. Vi och våra gäster hade bestämt att vi skulle se Melodifestivalen klockan 20.00-21.30. Eftersom vi var många så ville vi se samma program  på båda skärmarna.
Kalle var inte med på det alls. Han ville inte se en massa sång!
Naturligtvis förberedde vi honom innan, på att vi skulle byta tv-program.
Han gillade inte alls läget. Hela tiden tjatade han om att det var fel kanal och att han ville byta till barnprogram. Vi förklarade och förklarade - och förklarade att vi inte skulle byta.
Till slut, när det var 20 minuter kvar på Melodifestivalen, gick vi tillsammans till klockan som hänger i vardagsrummet strax undet taket. Vi pekade på urtavlan och visade att när den långa visaren hade flyttat sig så att den stod rakt ner, då var sång-programmet slut.
Kalle lyssnade och såg ganska nöjd ut. 

Fem minuter senare såg vi hur Kalle hade dragit fram en stol till klockan och hoppat upp på den. Med handen försökte han flytta minutvisaren. Han tänkte hjälpa klockan lite på traven, så att tiden skulle gå lite fortare.
Eftersom det var glas utanpå urtavlan så var det omöjligt att flytta minutvisaren.
Tiden fick ha sin gilla gång!
När minutvisaren hade masat sig ner till sexan, var det en mycket nöjd kille som fick titta på det han ville!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0