Lördag 4 juni 2011

Skynda på olika sätt
Glass är inte en favorit. En kiwi är värd mycket, mycket mer. 
Kalle äter en viss glass under en period och sen byter han till en annan.
Den glass som han har accepterat under flest perioder är Piggelin. Det har också fungerat med Cornetto (bara den med jordgubbssmak), GB Sandwich och Trollerimix. När han har haft en period med någon av glassarna så har han vägrat att äta av de glassar som han tidigare gillade. Det har varit, och är, en chansning när vi köper glass. Vi vet aldrig om den kommer att bli uppäten av Kalle eller inte.

Idag var vi i Stadsparken och blev sugna på glass. Mjukglasskön var riktigt lång, men vi gick in till handelsboden där de har vanlig "frysboxglass", men av ett lite ovanligt märke.
De glassar som Kalle gillar fanns inte. Det fanns inte något som liknade de som han äter. Ingen ljusgrön isglass, ingen strut med vanilglass och en liten klick jordgubbssylt, ingen med bruna kex med vaniljglass emellan.
Kalle fick titta på bilderna på glasslistan. Ingen var riktigt bra. Till slut enades vi om en pinne med bara jordgubbsglass. Inget strössel, inget, överdrag, ingen strut, inget annat är bara glass.
Kalle nickade, den var OK. Han fick hjälp med att ta av papperet och började att äta av den.
Vi strosade i parken samtidigt som vi åt av glassarna.
Eftersom det var riktigt varmt idag, så började glassen att smälta snabbt. Kalle har inte så stor vana av att äta glasspinnar så han blev nog lite förvånad när han såg hur glassen började att rinna nerför handen.
- Kalle, du måste skynda dig, sa Maja.
- Jaahaaa, sa Kalle och ökade på stegen och började att småspringa. Han sprang snabbt ifrån oss. Maja hade ju sagt att han skulle skynda sig och han tog det bokstavligt.
Maja ökade stegen och kom ikapp Kalle.
- Neej, du måste skynda dig att slicka bort det som rinner för glassen smälter, sa Maja för att göra det mer tydligt för Kalle.
- Jaahaaa, sa Kalle och saktade ner stegen. Han fixade glassen efter bästa förmåga.
En smältande glass i gassande sol, är inte det lättaste att ta hand om...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0