Söndag 24 juli 2011

Med uppskruvad volym
Dags för en dusch på campingen. Alldeles nytt och fint servicehus. Kalle och pappa går in i dörren med rätt symbol utanpå, en man.
Som det alltid brukar vara när många människor samlas i en lokal där alla är nya för varandra, men alla har samma mål, är att det råder en artig tystnad. Alla står fogligt i kön för att få tillträde till en dusch eller en toalett.
Några få artiga ordväxlingar som "nu är det ledigt" eller "varsågod" kan bryta tystnaden. Alla gör det de ska, oftast varken mer eller mindre.

Kalle och pappa fick en dusch snabbt. De klädde av sig. För Kalles del innebär det också att han tar av sig sina hörapparater. 
(På hörcentralen har de sagt att hörapparaterna kan klara 40 grader maskintvätt, men inte 60!)
Det som händer då är att han direkt höjer sin röst kanske 10 dB, alltså ganska mycket. Tystnaden är borta, kan man säga. Speciellt om han har något han vill prata om. 
Och prata ville han idag, eller rättare sagt spela upp en scen ur filmen Aristocats, som var det sista han såg innan han gick till duschen.
Han vill absolut inte bli kommenterad när han gör sina teatersketcher. Det stör honom och han börjar oftast om från början.
-VÄNTA LITE ... PFF ... VAR ÄR MIN HATT?
- OCH NÅ´N HAR STULIT MITT PARAFLAX!
- Kalle, inte så högt, sa pappa.
- INTE PRATA, svarade Kalle och höll för pappas mun.
- ...OCH VAR ÄR MIN NANNAKORG?
Kalle skrattade gott åt sig själv, det här var roligt!
- VEM DET NU ÄR SÅ SKA HAN FÅ PÅ MOPPE OCH DET ORDENTLIGT ÄNDÅ! HAHAHAhahaha...

Hoppas att det var fler än Kalle som såg scenerna i sitt huvud och kunde skratta åt Napoleon och Lafayettes bekymmer i Aristocats!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0